Connect with us

رویداد های اخیر

دلاور: حفاظت از نظام کنونی مانند نماز فرض است

منتشر شده

در

شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم در مراسم بزرگداشت از دومین سالروز تسلط دوباره امارت اسلامی بر افغانستان گفته است که حفاظت از نظام کنونی مانند نماز فرض است.

در این مراسم که امروز سه شنبه (۲۴ اسد) برگزار شد، آقای دلاور گفت: «از الف گرفته تا ی، حفاظت از این نظام مانند نماز فرض عین است. از طرف ما اگر خدشه‌ای وارد شود، جزای سنگین در پی خواهد داشت، زیرا یک گناه لازمی است.»

در همین حال، معاون اداری رئیس الوزرا یاد آور شد که در جریان بیست سال حضور نیروهای امریکایی و متحدانش، افغانستان جنایات گوناگون را متحمل و هزاران افغان نیز کشته شدند.

عبدالسلام حنفی گفت: «در اینجا بر سر ملت افغانستان چه حالتی حاکم بود. لک‌ها جوان ما شهید شدند. آزادی هزاران جوان را بدون هیچ نوع محاکمه در جزایر مختلف دنیا سلب نمودند.»

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ اظهار داشت که حاکمیت امارت اسلامی در کنار جلوگیری از تجزیه کشور، به حضور بیست ساله امریکا، فساد اداری و جزایر قدرت در افغانستان نقطه پایان گذاشت.

خیرالله خیرخواه گفت: «وطن ما از بدبختی نجات یافت، از تقسیمات نجات یافت، از تبعیض قومی، زبانی و منطقه پرستی نجات یافت. منافع زیادی نصیب ما شده است. الله توفیق دهد که ما شکر آن را بجا بیاوریم. بازهم کارهای زیادی باقی مانده است.»

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه هم گفت که با وجود تبلیغات علیه دولت، نظام اسلامی پابرجا است. رئیس دستگاه دیپلوماسی افغانستان افزود که وضعیت اقتصادی در کشور با گذشت هر روز بهبود می‌یابد.

او گفت: «در جریان بیست سال گذشته مردانه وار مقاومت کردیم، صدای کسی بلند نشد، اگر شهید می‌شدند، زخمی می‌شدند، خانه های شان ویران می‌شد، بجز الله تعالی به کسی عرض نمی‌کردند. در دو سال گذشته هم که در اینجا تلاش برای گدودی صورت گرفت، به کسی عرض نکردیم و از کسی کمک نخواستیم. الحمدلله همه مخالفین از بین رفتند؛ امنیت تامین شد؛ نظام پابرجاست؛ اقتصاد با گذشت هر روز توسعه می‌یابد.»

شماری دیگر مقام‌های امارت اسلامی هم در این مراسم گفتند که امارت اسلامی سنگ‌بنایی حرکتی را گذاشته که افغانستان را به‌سوی صلح و ثبات دایمی و مهار بحران‌ها و فردای بهتر سوق می‌دهد.

به گفته‌ آنان هیچ قدرتی قادر به ایجاد شکستگی میان مردم و نظام نخواهد بود.

مدار علی کریمی بامیانی، معین وزارت شهر سازی و مسکن گفت: «بدون ثبات، پیشرفت و توسعه در کشور ممکن نیست. اول باید ثبات باشد تا زمینه توسعه، پیشرفت و ترقی به وجود بیاید.»

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «هیچ قدرتی نمی‌تواند بین مردم و نظام گسست ایجاد بکند. این نظام با قربانی مردم افغانستان به پیروزی رسیده و با حمایت مردم افغانستان ماندگار، مانا، پایا و پویا خواهد بود.»

امارت اسلامی در اعلامیه‌ای گفته است که هیچ نیرویی نمی‌تواند اراده ملت را درهم بکوبد و نظام دست نشانده‌اش را تحمیل کند.

در اعلامیه همچنان گفته شده است که مقام‌های امارت اسلامی متعهد به خدمت ملت در چوکات شریعت است و اجازه نمی‌دهد تا استقلال و آزادی کشور مورد تهدید قرار بگیرد.

رویداد های اخیر

اشتراک مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست علمی آیسسکو درباره نسخه‌های خطی اسلامی

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Published

on

عبیدالله حنیف، رئیس آرشیف ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ، و محمد شفیق احمدزی، رئیس روابط خارجه و آتشه‌های فرهنگی این وزارت، در نشست علمی آنلاین سازمان تعلیمی، علمی و فرهنگی جهان اسلام (آیسسکو) درباره نسخه‌های خطی اسلامی اشتراک کردند.

این نشست از سوی مرکز خوش‌نویسی و نسخه‌های خطی آیسسکو تحت عنوان «نسخه‌های اسلامی در جهان» برگزار شده و محور اصلی آن بررسی وضعیت نسخه‌های خطی کشور مالی و راه‌های حفاظت و نگهداری این میراث فرهنگی عنوان شده است.

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت معارف بیش از هزار بست اداری را به رقابت آزاد گذاشت

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Published

on

وزارت معارف اعلام کرده است که ۱۰۶۰ بست خالی اداری مربوط به آمریت‌های معارف ولسوالی‌ها و حوزه‌های تعلیمی را از طریق رقابت آزاد به اعلان سپرده است.

مقام‌های این وزارت می‌گویند روند استخدام به‌گونه شفاف برگزار می‌شود و افراد تنها بر اساس شایستگی، لیاقت و توانایی انتخاب خواهند شد. به گفته آنان، در این پروسه هیچ‌گونه معیار قومی و سمتی در نظر گرفته نخواهد شد.

در همین حال، محمد زاهد احمدزی، معین وزارت کار و امور اجتماعی، گفته است که مهاجرین برگشته در اولویت استخدام قرار دارند و تلاش‌ها برای ایجاد فرصت‌های شغلی با همکاری نهادهای مختلف ادامه دارد.

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!