Connect with us

اخبار ساحوی

ده ها باشنده هرات به موجودیت اختلافات میان مسوولین محلی آن ولایت اعتراض کردند

منتشر شده

در

ده ها تن از باشندگان هرات در یک گردهمایی اعتراضی، خواستار حل اختلافات میان مسوولان محلی به ویژه شورای ولایتی آن ولایت شدند.

معترضان که در برابر دفتر والی هرات تجمع کرده بودند، دولت مرکزی را متهم به سهل انگاری در حل اختلاف ها میان برخی مقام محلی از جمله والی و شهردار میکنند.

معترضان هم چنان بروز مشکلات در روند انتخاب رییس شورای ولایتی هرات را مورد انتقاد قرار داده و از اعضای شورای ولایتی خواستند به این بست پایان دهند.

این اعتراض در حالی است که اخیرا اختلاف های جدی میان داوود شاه صبا والی و محمد سلیم ترکی شهردار هرات وجود داشته است.

این اختلافات پس از آن اوج گرفت که والی هرات شهردار آن ولایت را به تاخیر در تطبیق پروژه های انکشافی و غیر شفاف بودن قرار دادهای این اداره متهم کرد.

از سویی هم، بن بست در روند انتخاب رییس شورای ولایتی هرات نیز سر وصداهای زیادی را به وجود آورده است.

پس از آنکه در دور اول انتخابات، هر دو نامزد ریاست شورای ولایتی هرات رای مساوی بدست آوردند، انتخابات دوم آن تنها با حضور 12 تن از اعضای شورای ولایتی در کابل برگزار شد و سید وحید قتالی به عنوان رییس شورای ولایتی انتخاب گردید.

آقای قتالی می گوید که انتخابات برای تعیین ریاست شورا را به دلیل جلوگیری از دخالت مقام های محلی در کابل دایر کرده اند.

اما عبدالظاهر فیض زاده رقیب آقای قتالی این کار را غیر قانونی می خواند و خواستار برگزاری مجدد انتخابات برای تعیین رییس شورای ولایتی در هرات می باشد.

مسوولین محلی هرات، از جمله والی آن ولایت هر گونه دخالت در روند انتخابات شورای ولایتی را رد می کنند، اما تاکید دارند که باید انتخابات ریاست شورا در هرات برگزار شود.

در همین حال، شماری از کارشناسان سیاسی می گویند که جناح های مختلف سیاسی به اختلافات موجود در هرات دامن می زنند.

عبدالقادر کامل کارشناس سیاسی می گوید که تداوم این اختلافات ضررهای زیادی را متوجه مردم می سازد و باید به گونه فوری جلو آن گرفته شود.

Advertisement

اخبار ساحوی

امیدواری برای برقراری آتش بس در لبنان

این رسانه به نقل از سما حبیب، سخنگوی سفارت امریکا در بیروت، افزود: «امریکا از حل تنش بین تل آویو و حزب الله از طریق راه‌های دیپلوماتیک و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ حمایت می‌کند.»

Published

on

نجیب میقاتی، صدراعظم لبنان در اظهاراتی گفته است که عاموس هوکشتاین، نماینده ویژه امریکا در راه سرزمین‌های اشغالی است و امیدواریم آتش بس در لبنان برقرار شود.

میقاتی افزود: «شرط ما برای آتش بس، اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و استقرار اردوی لبنان در مرزها است و ما برای اجرای آن آمادگی کامل داریم.»

وی گفت: «اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ به برقراری آرامش درازمدت در جنوب لبنان منجر خواهد شد.»

میقاتی افزود، آتش بس باید با تضمین‌های امریکا برقرار شود و ما راهی غیر از اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ نداریم.

وی گفت، حزب الله دیرهنگام با تفکیک جبهه لبنان از غزه موافقت کرد.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه مدعی شد که امریکا پیشنهاد برقراری یک آتش‌بس ۶۰ روزه بین حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی را مطرح‌کرده است تا زمینه اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل فراهم‌شود.

این خبرگزاری در گزارشی به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد که امریکا در حال کار بر روی طرحی برای پایان دادن به خصومت‌ها بین تل‌آویو و حزب‌الله لبنان است که براساس آن، ابتدا یک آتش بس ۶۰ روزه بین دو طرف برقرار می‌شود.

رویترز درباره ماهیت طرح امریکا برای ایجاد آتش بس بین حزب الله لبنان و رژیم اشغالگر، نوشت: «براساس این طرح، در ۲ ماه آتش بس بین طرفین، برای اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل مصوب سال ۲۰۰۶ تلاش خواهد شد.»

این رسانه به نقل از سما حبیب، سخنگوی سفارت امریکا در بیروت، افزود: «امریکا از حل تنش بین تل آویو و حزب الله از طریق راه‌های دیپلوماتیک و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ حمایت می‌کند.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند

ماركس بوتزيل، سفیر آلمان مقیم تهران، در دیدار با وزیر خارجهٔ ایران شدیدترین اعتراض کشورش را نسبت به اعدام جمشید شارمهد مطرح کرد.

Published

on

وزارت خارجهٔ آلمان روز سه‌شنبه (هشتم عقرب) گفت که سفیر خود را از ایران فراخوانده و شارژدافیر ایران مقیم آلمان را برای اعتراض برلین نسبت به اعدام جمشید شارمهد، شهروند آلمانی-ایرانی، احضار کرده است.

وزارت خارجه آلمان با نشر پیامی در شبکه ایکس نوشته است: «ما شدیدترین اعتراض خود را نسبت به اقدامات رژیم ایران ابراز کرده‌ایم و حق اقدامات بیشتر را برای خود محفوظ می‌داریم.»

در عین حال، ماركس بوتزيل، سفیر آلمان مقیم تهران، در دیدار با وزیر خارجهٔ ایران شدیدترین اعتراض کشورش را نسبت به اعدام جمشید شارمهد مطرح کرد.

پس از این دیدار، انالینا بیربوک، وزیر خارجه آلمان، سفیر کشورش مقیم ایران را برای انجام مشورت به برلین فراخواند.

رسانه‌های دولتی ایران روز دوشنبه گزارش دادند که جمشید شارمهد، آلمانی-ایرانی تبار و مخالف تهران به اتهام "تروریزم" در آن کشور اعدام شد.

شارمهد، ۶۸ ساله، متهم به طراحی بم‌گذاری مرگبار سال ۲۰۰۸ در مسجد شیراز بود، اما خانواده‌اش این اتهام را رد کرده‌ است.

شارمهد که اقامت دایمی ایالات متحده را نیز داشت،‌ در سال ۲۰۲۳ به اتهام "فسادر بر روز زمین" به اعدام محکوم شد، اتهامی که بر اساس قوانین اسلامی ایران از جرایم سنگین به شمار می‌رود.

شارمهد سخنگوی گروه "تندر" نیز بود. تندر یک گروه مخالف ایران است که هدف آن احیای سلطنت پهلوی و بازگشت به نظام شاهنشاهی قبل از انقلاب ۱۳۵۷ است.

این گروه که با نام انجمن پادشاهی ایران نیز شناخته می‌شود، به عنوان یک گروه سیاسی و مخالف فعالیت می‌کند و خواهان براندازی نظام جمهوری اسلامی و بازگرداندن حکومت تحت حمایت غرب است.

خانواده‌ٔ شارمهد می‌گوید که وی در سال ۲۰۲۰ میلادی در دوبی ربوده شد و به جرم "فسادر بر روز زمین" به اعدام محکوم شد.

اعلام خبر اعدام شارمهد واکنش‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخت. فردریش مرتز، رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان، اعدام شارمهد توسط ایران را یک "جنایت شنیع" خواند و ضمن ابراز همدردی با خانواده و دوستان وی خواهان اخراج سفیر ایران از آلمان شد.

نوربرت روتگن، نماینده پارلمان آلمان، نیز با نشر پیامی در صفحهٔ ایکس در مورد اختطاف،‌ شکنجه و اعدام جمشید شارمهد، انزجار عمیق خود را از "رژیم ملاها" ابراز کرد.

او ضمن همدردی با خانواده شارمهد، این اعدام را نمادی از "شکست سیاست آلمان در قبال ایران" توصیف کرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حزب الله نعیم قاسم را به حیث جانشین نصرالله انتخاب کرد

او در سال ۱۹۹۱ توسط سرمنشی وقت این گروه مسلح به نام عباس الموسوی که سال بعد در حمله هلیکوپتر اسرائیل کشته شد، به عنوان معاون حزب الله تعیین شد شد.

Published

on

حزب الله لبنان روز سه شنبه اعلام کرد که نعیم قاسم را به عنوان جانشین سرمنشی این گروه، حسن نصرالله، که بیش از یک ماه پیش در حمله هوایی اسرائیل در جنوب بیروت کشته شد، انتخاب کرده است.

به گزارش رویترز، حزب الله در بیانیه‌ای گفت که مجلس شورای آن قاسم ۷۱ ساله را بر اساس مکانیزم از قبل تعیین شده خود برای انتخاب سرمنشی، انتخاب کرده است.

او در سال ۱۹۹۱ توسط سرمنشی وقت این گروه مسلح به نام عباس الموسوی که سال بعد در حمله هلیکوپتر اسرائیل کشته شد، به عنوان معاون سرمنشی حزب الله تعیین شد.

قاسم زمانی که نصرالله رهبر شد، همچنان در نقش خود باقی ماند و مدت‌هاست که یکی از سخنگویان برجسته حزب‌الله بوده و با رسانه‌های خارجی مصاحبه کرده است.

نصرالله در ۲۷ سپتمبر کشته شد و هاشم صفی الدین از چهره های برجسته حزب الله که گفته می‌شد به عنوان جانشین او تعیین می‌شود، یک هفته بعد در حملات اسرائیل جان باخت.

از زمان کشته شدن نصرالله، قاسم سه بیانیه تلویزیونی از جمله یکی در هشتم اکتوبر ارائه کرده است که در آن گفت که حزب الله از تلاش‌ها برای رسیدن به آتش‌بس برای لبنان حمایت می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!