Connect with us

تغییرات اقلیمی

دوازدهم سرطان گرم ترین روز در تاریخ جهان بود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بر اساس اطلاعات مرکز ملی پیش بینی محیطی ایالات متحده امریکا، دوشنبه، ۳ جولای (۱۲ سرطان)، گرم ترین روز ثبت شده در تاریخ جهان بود.

حد اوسط حرارت کره زمین روز دوشنبه به ۱۷.۰۱ درجه سانتیگرید رسید که ریکارد ۱۶.۹۲ درجه سانتیگرید در آگست سال ۲۰۱۶ را شکست.

جنوب ایالات متحده امریکا در هفته های اخیر گرمای شدید را تجربه کرده است. در چین، موج گرمای با حرارت بالای ۳۵ درجه سانتیگرید ادامه یافته است. شمال افریقا حرارت نزدیک به ۵۰ درجه سانتیگرید داشته است.

و حتی در انترکتیکا که در حال حاضر در آنجا فصل زمستان است، حرارت غیرعادی بالایی ثبت شده است.

فریدریک اتو، دانشمند اقلیم در این باره گفت: «این نقطه عطفی نیست که ما باید آن را جشن بگیریم. این یک حکم اعدام برای مردم و اکوسیستم ها است.»

تغییرات اقلیمی

آتش‌سوزی در جنگلات پاکستان همزمان با ادامه موج گرما

Published

on

(Last Updated On: )

همزمان با ادامه موج گرما و هوای خشک در پاکستان، این کشور روز جمعه شاهد آتش‌سوزی جنگلات در نقاط مختلف از جمله اسلام آباد بود.

به گزارش رویترز، مقام‌ها هنوز تایید نکرده اند که آیا این آتش سوزی‌ها به دلیل درجه حرارت بالا بوده یا عمداً صورت گرفته است.

بخش‌هایی از پاکستان طی هفته گذشته شاهد درجه حرارت تا ۵۲.۲ درجه سانتی‌گرید بوده است. دانشمندان می‌گویند که افزایش درجه حرارت به دلیل تغییر اقلیم ناشی از فعالیت‌های بشر می‌باشد.

توده‌های دود برخاسته از آتش‌سوزی شدید در تپه‌های اسلام‌آباد دیده شده است در حالی که درجه حرارت به ۴۱ درجه سانتی‌گرید در بعد از ظهر جمعه رسید.

سهیل خان، یکی از مقامات پولیس اسلام‌آباد به رویترز گفت: «فرستادن آتش‌نشانی به آنجا دشوار است؛ مقامات امدادی در حال تلاش برای خاموش کردن آتش هستند.»

سخنگوی پولیس اسلام آباد گفت که در حال بررسی دلایل آتش سوزی هستند و تیم ویژه‌ای برای بررسی از سوی قوماندانی امنیه شهر تشکیل شده است.

وقار زکریا، یکی از اعضای بورد حیات وحش اسلام آباد، گفت که این آتش سوزی می‌تواند یک مورد «آتش سوزی عمدی» باشد. وی افزود که درجه حرارت بالا برای مدت طولانی تر از حد معمول ادامه داشته و ماه می خشک تر از حد معمول بوده است.

مظهر حسین، سخنگوی ایالتی اداره مبارزه با حوادث طبیعی پاکستان به رویترز گفت: «آتش سوزی جنگل کلار کهار ممکن است یک فوران ناشی از گرما باشد.»

پاکستان از نظر سازمان های بین المللی به عنوان یکی از آسیب پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی شناخته می‌شود. در سال ۲۰۲۲، سیلاب ویرانگر در این کشور بیش از ۱۷۰۰ نفر را کشت و میلیون ها نفر را آواره کرد.

از سوی دیگر در هند حداقل ۱۵ نفر احتمالاْ از اثر گرمازدگی در روز پنجشنبه جان خود را از دست دادند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

نگرانی اداره محیط زیست از کاهش کمک‌ها در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

اداره ملی حفاظت از محیط زیست از کاهش کمک‌‌های جامعه جهانی در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی ابراز نگرانی می‌کند. مسوولان این اداره می‌گویند که کاهش کمک‌ها منجر می‌شود تا افغانستان آسیب‌های بیشتری را متحمل شود.

این اداره در مورد این موضوع نشست مشترکی را با حضور علمای دینی در کابل برگزار کرده است. در این نشست، مسوولان این نهاد از کاهش کمک‌های جهانی ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که توقف پروژه‌ها در این بخش سبب خواهد شد تا افغانستان آسیب‌پذیرتر شود.

عبدالسلام حقانی، مُعین مالی و اداری حفاظت از محیط زیست گفته است که کشورها در قسمت تغییرات اقلیمی منافع خویش را بیشتر مدنظر گرفته‌اند اما تاثیرات آن بالای افغانستان بیشتر بوده است.

در همین حال، اشتراک کنندگان گفته‌اند که علما می‌توانند از طریق منابر و مساجد به مردم آگاهی دهند تا از یکسو از محیط زیست حفاظت شده و از سوی دیگر از قطع جنگلات جلوگیری شود.

غوث‌الدین حقانی، رئیس انسجام مساجد وزارت ارشاد حج و اوقاف نیز گفت: «اگر هوا پاک باشد، آب پاک باشد، زمین پاک باشد؛ انسان از امراض و مصیبت‌ها نجات می‌یابد.»

با این حال، شماری دیگر از اشتراک کنندگان می‌گویند، باید کار پروژه‌های که در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی بوده است از سر گرفته شود.

عزت‌الله صدیقی، رئیس موسسه رها گفت: «اگر این کمک‌ها صورت نگیرد، من مطمین هستم که هم پیشرفت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی حتا سیاسی ما را بیشتر خدشه‌دار خواهد کرد.»

افغانستان در حال حاضر ششمین کشور آسیب‌پذیر از نظر تغییرات اقلیمی در جهان محسوب می‌شود. هرچند که نقشی در تولید گاز‌های گل‌خانه‌ای ندارد و اما تولید همین گازها سبب شده تا افغانستان با خشک‌سالی، زلزله و جاری شدن سیلاب‌ها مواجه شود.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

تحقیق: سال ۲۰۲۳ گرم‌ترین تابستان را در ۲۰۰۰ سال گذشته داشت

Published

on

(Last Updated On: )

بر اساس تحقیق جدیدی که روز سه‌شنبه (۲۵ ثور) نشر شد، تابستان سال ۲۰۲۳ در نیم‌کرۀ شمالی زمین، گرم‌ترین تابستان در ۲۰۰۰ سال گذشته بوده است.

دانشمندان می‌گویند که نشانه‌هایی وجود دارد که تغییرات اقلیمی زادۀ دست بشر، منجر به گرمای بی‌پیشنه در کرۀ زمین شده است.

ین اسپر، نویسندۀ این تحقیق و آموزگار علم اقلیم در پوهنتون یوهانیس گوتنبرگ آلمان، به خبرگزاری فرانس‌پرس گفت که تولید زیاد گاز‌های گلخانه‌ای توسط بشر منجر به این وضعیت شده است.

دانشمندان در این تحقیق پس از جمع‌آوری اطلاعات از سرتاسر نیم‌کرۀ شمالی و بررسی آن پی بردند که از سال ۲۴۶ پس از میلاد تا کنون، ۲۰۲۳ گرم‌ترین تابستان را داشته است.

همچنین دانشمندان پی بردند که سرد‌ترین تابستان در ۲۰۰۰ سال گذشته، حدود چهار درجه سانتی‌گراد در مقایسه با سال ۲۰۲۳ سردتر بوده است.

اسپر گفت که یگانه راه برای جلوگیری از گرم شدن فزایندۀ جو زمین این است که تولید گاز‌های گلخانه‌ای کاهش یابد. او گفت: «هرقدر در این زمینه تاخیر کنیم، کار دشوارتر و پرهزینه‌تر خواهد شد.»

یک تحقیق دیگر که آن‌هم روز سه‌شنبه در ژورنال طبیعت نشر شد، هشدار داده است که گرمای زیاد زمین سبب خواهد شد که تا سال ۲۰۵۰ میلیون‌ها فرد سالمند در جهان با خطرات ناشی از گرمای شدید روبرو شوند.

بر اساس این تحقیق، همین حالا ۱۴ درصد جمعیت سالمند جهان در گرمای بلندتر از ۳۷.۵ درجۀ سانتی‌گراد به سر برده و با تهدید ابتلا به بیماری‌ها و حتا خطر مرگ روبرو اند و این رقم تا ۲۵ سال دیگر، به خصوص در آسیا و افریقا، به ۲۳درصد افزایش خواهد یافت.

گیاکومو فالچیتا، نویسندۀ این تحقیق و محقق در مرکز تغییر اقلیم اروپا-مدیترانه، گفت که هرچند سال ۲۰۵۰ اکنون بسیار دور به نظر می‌رسد، اما کسانیکه امروز ۴۰ ساله اند تا آن زمان سالمندان ۶۵ ساله بوده و در مقابل امواج گرما آسیب‌پذیر خواهند بود.

این محقق امور اقلیم گفت که نمی‌توان از افزایش جمعیت سالمندان و پیرشدن بشر جلوگیری کرد، اما به گفتۀ وی با کاهش گاز‌های گلخانه‌ای می‌توان از معروض شدن نسل‌های سالمند آینده در برابر گرمای شدید تا حدی محافظت کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!