Connect with us

اخبار ساحوی

دولت اجازه نخواهد داد که هيچ دست خارجى، پروسۀ صلح ما را به تضعيف کشور ما منتج کند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

رييس جمهور افغانستان که در سومین کنفرانس ملی انکشاف و مدیریت منابع آب افغانستان صحبت میکرد گفت: “مذاکرات صلح بايد تنها از طريق شوراى عالى صلح آغاز شود و افغانستان دسيسۀ خارجى ها را به نام مذاکرات صلح خنثى نموده است”.

به گفته حامد کرزی رییس جمهور افغانستان” خارجى ها به برخی سياسيون کشوروعده داده است که تنها آنها را با طالبان روی میز مذاکره گرد هم می آورند.

آقای کرزی از سیاسیون کشورخواست تا فریب خارجی ها را نخورند و از پیشبرد مذکرات متفرق و پراگنده با طالبان اجنتاب ورزند.

وی همچنان به خارجی ها هشدارداد که در پی تضعیف پروسۀ صلح در افغانستان نباشند ، زیرا به گفته ی او هرنوع مذاکره متفرق باعث تضعیف افغانستان خواهد بود .

وى افزود که خارجى ها به اين سياسيون و رهبران طالبان وعده مى دهند که از آنها شخصيت مى سازند؛ اما اين براى تضعيف افغانستان، يک فريب است.

رييس جمهور کرزى علاوه کرد: “هرکه مذاکرات صلح را بسوى متفرق مى برد، دسيسه خارجى ها است براى تضعيف افغانستان و ما اين دسيسه را خنثى کرده ايم و آگاه هستيم و اگر بازهم دسيسه شود، آنرا خثنى مى کنيم.”

رييس جمهور کرزى یگانه راه اصلی رسیدن به صلح را از طریق شورای عالی صلح عنوان نمود و به طالبان خطاب نموده افزود.”طالبانى که آزاد هستند و  زير اثر خارجى ها نيستند و وطندوست هستند، مذاکراتى که از طريق شوراى عالى صلح آغاز مى شود به آن بپيوندند؛ و به فکر صلحى باشند که نتيجۀ آن افغانستان قوى باشد نه یک افغانستان ضعيف و متزلزل به دست خارجى ها.”

کرزى گفت که در سفر اخير به امريکا، مقامات امريکايى تاکيد کردند که بعد از سال 2014 با طالبان جنگ نمى کنند، افغانستان به آن لبيک گفت و تصريح کرد که سالها قبل، افغانستان چنين خواستى را داشت؛ اما حالا که مذاکرات صلح آغاز مى شود، تنها از طريق شوراى عالى صلح میتواند باشد.

در مذاکرات اخير افغانستان و امريکا در واشنگتن، در مورد گشايش دفتر قطر موافقت شده و دولت افغانستان تاکيد نموده که در مذاکرات، بايد نمايندگان اصيل طالبان شرکت داشته باشند.

Advertisement

اخبار ساحوی

نگرانی فرزندان عمران خان از سلامت پدر

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند.

Published

on

فرزندان عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد، از وضعیت سلامت پدرشان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند که مقامات ممکن است چیزی غیرقابل بازگشت را پنهان کنند. این اظهارات در حالی مطرح شده که بیش از سه هفته از آخرین شواهد زنده بودن او می‌گذرد.

به گزارش رویترز، با وجود دستور قضایی برای ملاقات‌های هفتگی، خانواده خان هیچ دسترسی مستقیم یا قابل تایید به وی نداشته‌اند. پسر او، قاسم خان، گفته است: «ندانستن اینکه پدرمان سالم است، زخمی شده یا حتی زنده است، نوعی شکنجه روانی است.»

خانواده خان بارها درخواست دسترسی صحی شخصی او را داده‌اند، اما بیش از یک سال است که این دسترسی فراهم نشده است. وزارت داخله پاکستان هنوز به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است، در حالی که یک مقام زندان به صورت ناشناس به رویترز گفته است که خان در سلامت کامل است و برنامه‌ای برای انتقال او به زندان با امنیت بالاتر وجود ندارد.

عمران خان، ۷۳ ساله، از آگست ۲۰۲۳ در زندان به سر می‌برد و به اتهاماتی که او آن‌ها را سیاسی و انتقام‌جویانه می‌داند، محکوم شده است. نخستین حکم او در پرونده «توشه‌خانه» مربوط به فروش غیرقانونی هدایای دریافتی در دوران صدراعظمی بود. حکم‌های بعدی شامل ۱۰ سال زندان به اتهام افشای یک سند دیپلماتیک و ۱۴ سال دیگر در پرونده فساد است.

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند. خانواده خان همچنین اعلام کرده‌اند که عدم ارتباط و سکوت مطلق مقامات باعث نگرانی شدید و احساس تلاش عمدی برای دور نگه داشتن او از دید عموم شده است.

قاسم خان گفته است: «این انزوا عمدی است. آن‌ها از او می‌ترسند. او محبوب‌ترین رهبر پاکستان است و می‌دانند که نمی‌توانند او را به شکل دموکراتیک شکست دهند.»

خانواده خان با نهادهای داخلی و بین‌المللی حقوق بشری تماس گرفته و خواهان اجرای فوری دستور قضایی برای دسترسی به او شده‌اند. قاسم افزود: «این فقط یک اختلاف سیاسی نیست؛ این یک بحران حقوق بشری است. باید فشار از هر طرف وارد شود. ما از او انرژی می‌گیریم، اما نیاز داریم بدانیم که او در امنیت است.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

تلفات جنگ غزه از مرز ۷۰ هزار نفر گذشت

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

Published

on

وزارت صحت غزه اعلام کرده است که شمار جان‌باختگان حملات اسراییل بر نوار غزه از ۷۰ هزار نفر فراتر رفته است. براساس آخرین آمار منتشرشده، از روز پنج‌شنبه تاکنون ۳۰۱ نفر دیگر به این رقم افزوده شده و شمار کل تلفات به ۷۰۱۰۰ نفر رسیده است. مقام‌ها می‌گویند دو تن در حملات تازه جان باخته و باقی قربانیان از زیر آوارهای قدیمی شناسایی شده‌اند.

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

بمباردمان‌های گسترده اسراییل که پس از حملۀ ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بخش‌های وسیعی از غزه را ویران کرده و روند گردآوری اطلاعات دقیق از قربانیان را بسیار دشوار ساخته است. در ماه‌های نخست جنگ، جان‌باختگان بر اساس ثبت در شفاخانه‌ها شمارش می‌شدند، اما در مراحل بعدی هزاران مورد تا تکمیل بررسی‌های طبی و قانونی در آمار رسمی شامل نمی‌شدند.

با برقراری آتش‌بس شکننده از ۱۰ اکتوبر به این‌سو، تیم‌های کمکی توانسته‌اند از آرامش نسبی برای جست‌وجوی اجساد زیر آوار استفاده کنند که باعث افزایش تدریجی آمار قربانیان شده است.

این جنگ پس از آن آغاز شد که حماس در حمله‌ای بر جنوب اسراییل ۱۲۰۰ نفر– را کشت و ۲۵۱ نفر را به گروگان بردند.

حملات تلافی‌جویانۀ اسراییل خانواده‌های بی‌شماری را نابود کرده است. معاذ مغاری که ۶۲ عضو خانواده‌اش، از جمله پدر و مادر و چهار خواهر و برادرش، در حملات اسراییل در اردوگاه بریج جان باخته‌اند، می‌گوید: «همه‌چیز را از دست دادم؛ همه را از دست دادم.»

اردوی اسراییل همچنان می‌گوید که غیرنظامیان هدف قرار نمی‌گیرند. اما کارشناسان صحت عامه می‌گویند که پیش از جنگ، غزه دارای سیستم شمارش و ثبت جمعیت دقیق‌تر از بسیاری کشورهای منطقه بود. سازمان ملل متحد نیز معمولاً آمار وزارت صحت غزه را معتبر می‌داند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ده نفر در حمله اسرائیل بر جنوب سوریه جان باختند؛ پنج سرباز اسرائیلی در درگیری زخمی شدند

Published

on

رسانه‌های دولتی سوریه گزارش داده‌اند که در حمله نیروهای اسرائیل بر یک قریه در جنوب سوریه، ۱۰ نفر از جمله دو کودک کشته و ده‌ها تن زخمی شده‌اند.

اردوی اسرائیل گفته است که عملیات شبانه برای بازداشت اعضای گروهی به‌نام «جماعة اسلامیة» با درگیری شدید روبه‌رو شد و در پاسخ با شلیک زمینی و حمایت هوایی واکنش نشان داد. در این رویداد پنج سرباز اسرائیلی زخمی شده‌اند که سه تن آنان به‌شدت مجروح‌اند.

سوریه می‌گوید نیروهای اسرائیلی صبح روز جمعه وارد قریه شده و پس از مقاومت باشند‌گان، «درگیری‌های خشونت‌بار» رخ داده است. دو نفر نیز از سوی اسرائیل بازداشت شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!