Connect with us

رویداد های اخیر

دونالد لو: امارت اسلامی برای به رسمیت شناختن، به خواست‌های جهانی تمکین کند

منتشر شده

در

معاون وزیر خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی می‌گوید که حاکمان جدید افغانستان فرصت دارند با تجدید نظر در ارتباط به محدودیت‌های تحصیلی و کاری دختران و زنان، تعامل خود با جامعه جهانی را بهبود ببخشند.

دونالد لو، معاون وزیر امور خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، در یک مصاحبه با شبکۀ NDTV روز گذشته (۱۴ جنوری) گفته است که امارت اسلامی تا دیر نشده است با گشودن دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها به‌روی دختران و فراهم ساختن زمینه‌های کار به زنان، از ایجاد فاصله با جامعه جهانی جلوگیری کند.

وی گفته است: «تصمیم اخیر طالبان (امارت اسلامی) مبنی بر ممنوعیت حضور زنان و دختران در پوهنتون‌ها و ممنوعیت کار آنان در سازمان‌های بین‌المللی تاثیرات منفی بر تعامل جهان با حکومت سرپرست گذاشته است؛ عواقب این تصمیم برای مردم افغانستان فاجعه بار است، در حالی که مردم افغانستان شدیداً نیاز به کمک در زمستان دارند، کمک‌های جهانی تقلیل یافته است؛ طالبان باید به وضوح در مورد رفاه مردم افغانستان فکر کنند و در تصامیم شان تجدید نظرکنند؛ زمینه کار و آموزش را برای زنان و دختران فراهم کنند و نگذارند فاصله میان آن‌ها و جامعه جهانی بیش‌تر شود.»

از سویی هم، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران گفته است که تهران دولت کنونی افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسد، اما در زمینه‌های مختلف با آن‌ها ارتباط و تعامل دارد.

وزیر خارجه ایران گفته است که ممنوعیت تحصیل دختران و کار زنان با آموزه‌ها و ارزش‌های اسلامی در تضاد است.

با این حال، آگاهان به این باوراند که محدودیت‌های تحصیلی و کاری زنان از سوی امارت اسلامی فشارها برای مشروعیت بخشی است.

صمد کارمند، آگاه سیاسی می‌گوید: «محدودیت‌های تحصیلی زنان از سوی طالبان (امارت اسلامی) فشارهای است که کوشش می‌کنند از این فشارها استفاده بکنند تا این‌که شرایط برای مشروعیت جهانی به آنان مساعد شود.»

این در حالی است که حضور محصلین دختر بدون محرم شرعی در لیلیه‌ها، رعایت نکردن حجاب و ادامه اختلاط میان دختران و پسران در پوهنتون‌ها از دلایلی گفته شده است که وزارت تحصیلات عالی آنرا از علت‌های بستن مراکز تحصیلی عنوان کرده است.

به گفته وزارت تحصیلات عالی کشور، شیوۀ کنونی کار زنان در موسسات خارجی (انجوها) نیز خلاف آموزه‌های اسلامی و شرعی می‌باشد.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!