Connect with us

رویداد های اخیر

دو عضو مجلس امریکا اجازه دریافتند تا اسناد محرمانه خروج از افغانستان را ببینند

منتشر شده

در

 وزارت خارجه امریکا روز چهارشنبه (۲۷ثور) اعلام کرد که دو عضو بلند پایه‌ای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان می‌توانند مکاتبات محرمانه مربوط به خروج نیروهای امریکایی در هفته‌های آخر سقوط کابل را ببینند.

این تصمیم در پی فشارها و تهدیدهای مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس امریکا گرفته شده است.

مکال بارها وزارت خارجه را متهم کرده که بخشی از مکاتبات سفارت امریکا در کابل را در اختیار این کمیته قرار نمی‌دهد.

او و دیگر جمهوری‌خواهان در مجلس باور دارند که در این مکاتبات درباره سقوط کابل هشدار داده شده بود و حکومت بایدن را متهم می‌کنند که خیلی دیر برای خارج کردن شهروندان، کارمندان و همکاران محلی حکومت امریکا اقدام کرد.

وزارت خارجه امریکا موافقت کرده که مایکل مکال، رئیس و گریگوری میکس، عضو بلند پایه دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس، نسخه‌ای از این مکاتبات را که در آن هویت افراد مخفی نگهداشته شده، ببیند.

ودانت پتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد که این همکاری باعث رضایت رئیس کمیته شود.

پتل گفت:«ما امروز از رییس مک کال واعضای کمیته دعوت خواهیم کرد تا بخش ازاطلاعات طبقه بندی شده کابل کانال را در اینجا در وزارت خارجه در اختیار شان قرار دهیم. ما صمیمانه امیدواریم پیشنهاد ما به اندازه کافی درخواست آنها برای اطلاعات را برآورده کند.»

مکال تهدید کرده بود که اگر وزارت خارجه این اسناد را در اختیار کمیته قرار ندهد، طرح متهم کردن انتونی بلینکن به سرپیچی از درخواست کانگرس را در مجلس نمایندگان به رای خواهد گذاشت.

مک کال بارها وزارت خارجه را متهم کرده که بخشی از مکاتبات سفارت امریکا در کابل را در اختیار این کمیته قرار نمی‌دهد و اخیراً هشدار داد که اگرچنین نشود وزیرخارجه را تحقیرخواهند کرد.

سرپیچی از دستور کانگرس در امریکا جرم بوده و مجازات نقدی و حبس به دنبال دارد.

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دو کشته و ۵۱ زخمی در پی واژگونی بس مسافربری در هرات

Published

on

قوماندانی امنیه ولایت هرات می‌گوید که در پی واژگونی یک بس مسافربری نوع ۴۰۴ در این ولایت، دو تن جان باخته و ۵۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

این رویداد شب گذشته در مربوطات ولسوالی ادرسکن رخ داده و دلیل آن سرعت بیش از حد عنوان شده است.

زخمیان حادثه به مراکز صحی منتقل شده اند.

پولیس هرات به رانند‌گان وسایط مسافربری توصیه کرده است تا قوانین و اصول ترافیکی را رعایت نموده و از سرعت غیرمجاز و بی‌احتیاطی هنگام رانندگی جداً خودداری کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!