Connect with us

رویداد های اخیر

کاهش پنجاه درصدی کمک‌های بریتانیا به افغانستان

منتشر شده

در

یک نهاد ناظر بر کمک‌های خارجی بریتانیا می‌گوید؛ این کشور بیش از پنجا درصد کمک‌های مالی‌اش به افغانستان را کاهش داده است.

این نهاد در گزارشی اعلام کرده است، کاهش این کمک‌ها سبب تعطیل و تاخیر در برخی برنامه‌ها، از جمله واکسیناسیون پولیو و ماین پاکی شده است.

 از سوی وزارت اقتصاد می‌گوید؛ کاهش کمک‌ها از سوی برخی کشور خلاف قوانین بین‌المللی است.

به گفته این نهاد، بریتانیا در سال‌جاری کمک‌هایش به افغانستان را از ۲۴۶ میلیون پوند به ۱۰۰ میلیون پوند کاهش داده است.

در گزارش این نهاد آمده است که، بریتانیا با کاهش ناگهانی و غیرقابل پیش‌بینی کمک‌های مالی‌اش نمی‌تواند در کاهش بحران انسانی که هر روز در افغانستان بدتر می‌شود، نقش بازی کند.

در بخشی از گزارش نهاد ناظر بر کمک‌های خارجی بریتانیا آمده است که:«بریتانیا نقش مهمی در کمک جهان به افغانستان از زمان قدرت‌گیری طالبان (امارت اسلامی افغانستان) بازی کرده است. اما، حالا کاهش کمک‌های مالی بریتانیا تاثیر منفی و مستقیم بر برنامه‌هایی دارد که مردم افغانستان از آن نفع می‌برند.»

بریتانیا ۲۴۶ میلیون پوند در ۲۰۲۲ میلادی به افغانستان کمک بشردوستانه کرده بود، و کمک‌های این کشور در سال‌جاری به افغانستان ۱۰۰ میلیون پوند کاهش یافته است.

با این حال، کمیشنر این نهاد در کنار تجدید نظر در کاهش کمک‌ها، از بریتانیا خواسته است که در افغانستان حضور دیپلوماتیک داشته باشد تا بر مصرف کمک‌های خود در افغانستان نظارت موثر بتواند.

وزارت اقتصاد می‌گوید؛ کاهش کمک ها از سوی برخی کشور خلاف قوانین بین‌المللی است.  معین این وزارت تأکید می‌کند؛ با توجه به وضعیت مردم افغانستان کمک‌های کشورها کاهش نه بل باید افزایش یابد.

پیشتر جامعه جهانی هشدار داده بود؛ اگر در عملکرد امارت اسلامی تغییرات نیاید و دولت سرپرست به خواست‌های جامعه بین‌الملل تمکین نکند کمک‌های کشورها به افغانستان کاهش خواهد یافت.

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!