Connect with us

رویداد های اخیر

دیدار رییس جمهور غنی با وزیرخارجه آلمان

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۰)

وزیر خارجه آلمان در سفر اش به کابل می‌گوید که پس از خروج نظامیان خارجی، کمک‌های مالی آینده به افغانستان مشروط به عملی شدن معیاری‌های مردم سالاری صورت خواهد گرفت.

هایکو ماس هشدار می‌دهد که اگر طالبان حقوق و موازین مردم سالاری را کنار بگذارند، کمک‌های جامعه جهانی برای افغانستان ادامه نخواهد یافت.

همزمان با این، ارگ می‌گوید، رییس جمهور غنی در دیدار با وزیر خارجه آلمان گفته که روابط دو کشور پس از خروج نظامیان خارجی بربنیاد منافع مشترک ادامه خواهد یافت.

مهمان اسلام آباد؛ صلح افغانستان یکی از آجندای های گفت‌وگوی وزیران خارجه آلمان و پاکستان.

اسلام آباد می‌گوید، دو طرف بر ضرورت کاهش خشونت‌ها که منجر به آتش بس شود و مشارکت طرف‌های افغان در یک روند سازنده برای دریافت یک راه حل سیاسی فراگیر، گسترده و جامع در افغانستان تاکید ورزیدند.

پس از اسلام آباد، هایکو ماس وارد کابل شد و با رییس جمهور غنی در ارگ دیدار و گفت‌وگو کرد.

ریاست جمهوری می‌گوید که فصل تازه روابط افغانستان با جامعه جهانی پس از خروج نظامیان خارجی، روابط افغانستان و آلمان بربنیاد منافع مشترک پیش خواهد رفت.

وزیر خارجه آلمان اما می‌گوید، هرگونه کمک مالی آینده به افغانستان پس از خروج نیروها، بربنیاد شرایط و رعایت موازین دموکراتیک خواهد بود.

هایکو ماس گفت:”طالبان می‌دانند که این کشور که در جنگ‌های دهه‌های گذشته بسیار متحمل رنج شده است، از نظر مالی به کمک بین‌المللی بسیار وابسته است.”

این‌جا هم وزیر خارجه آلمان مهمان رییس شورای عالی مصالحه ملی؛ این شورا می‌گوید، هایکو ماس حامل پیام نخست وزیر آلمان برای دوام کمک به افغانستان و پشتیبانی از مذاکرات صلح برای دستیابی کشور به توافق سیاسی همه شمول بود.

آلمان از مخالفان سخت گوش خروج کامل نظامیان خارجی تا اول می از افغانستان بود و پیوسته می‌گفت، خروج نیروها بربنیاد شرایط. اکنون شرایط برایش پیش‌شرط نیست. اما آلمان خود را متعهد به ادامه کمک های نظامی، بشردوستانه و انکشافی برای افغانستان اعلام می‌کند.

ماس گفت:” در افغانستان خیلی چیزها بدست آمده است: از امید به زندگی تا این سوال که دختران می‌توانند به مدرسه بروند. این امر همچنین به این واقعیت مربوط می‌شود که پرچم آلمان امنیت بیشتری را در اینجا ایجاد کرده است.”

آلمان حدود ۱۱۰۰ نظامی در افغانستان دارد؛ دومین نیروی بزرگ نظامی خارجی در افغانستان پس از امریکا. هرچند آلمان حضور نیروهایش را در افغانستان برای یک سال تمدید کرده بود، اما دوباره هم‌صدا با امریکا اعلام کرد که هم‌رکاب نظامیان امریکایی و ناتو تا یازدهم سپتامبر از افغانستان بیرون می‌شود. بیش‌تر نظامیان آلمانی اما در شمال افغانستان مستقر اند؛ گفته شده که در ماه جون روند خروج آن‌ها از افغانستان آغاز می‌شود.

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالیزیا تجارب اش را در بخش امنیت سایبری با امارت اسلامی شریک می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل گفته است که مالیزیا یک کشور پیشرفته است و افغانستان باید از تجارب این کشور استفاده کند.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور داخله، در این دیدار که روز پنجشنبه صورت گرفت، سراج الدین حقانی تاکید کرد که امنیت در افغانستان تامین است و وحدت میان افغان‌ها اعاده شده است.

او تصریح کرده که امارت اسلامی می‌خواهد با تمام جهان بالخصوص کشورهای اسلامی، روابط نزدیک و تعامل داشته باشد.

هیات مالیزیا متشکل از نمایندگان وزارت‌های داخله و دفاع، و مشاوران دفتر صدر اعظم این کشور می‌باشد.

داتو شازلینا، یک عضو این هیات در رابطه به ظرفیت‌های مالیزیا در بخش امنیت سایبری و جرایم دیجیتلی معلومات ارایه کرده و گفت که مالیزیا تجاربش را در این بخش با امارت اسلامی شریک می‌کند.

در این دیدار، دو طرف همچنان در باره مبارزه با مواد مخدر، آموزش پولیس، همکاری‌های دوجانبه و تبادل تجارب میان مالیزیا و افغانستان بحث کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: تعلیم دختران «مسئله حیاتی» برای افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور در دیدار با حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده خاص ایران، تعلیم دختران را «مسئله حیاتی» برای افغانستان خوانده است.

در صفحه ایکس آقای کرزی آمده که او در این دیدار از همکاری و ایستادگی تهران در کنار مردم افغانستان در مقاطع مختلف و از کمک‌های آن کشور به‌خصوص در بخش تعلیم و اعطای بورسیه‌های تحصیلی برای جوانان افغان ابراز امتنان کرده است.

کرزی همچنان صلح و ثبات را در منطقه به نفع همه دانسته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!