Connect with us

تجارت

دیدبان شفافیت: میلیون‌ها دالر از درآمدهای گمرک‌های افغانستان حیف و میل می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

یافته های دیدبان شفافیت افغانستان نشان می‌دهد که کارمندان آلوده با فساد گمرک‌ها، زورمندان محلی و چهره‌هایی در دولت درآمدهای گمرک‌ها را حیف و میل می‌کنند.

بر بنیاد یافته‌های مقام‌های محلی ده محموله با یک نمبر پلیت موتر از این گمرک بدون محصول کشیده می‌شود و روزانه نزدیک به صد محموله هم محصول نمی‌شوند.

غلام هاشم، عضو شورای ولایتی ولایت هرات میگوید: “ده موتر بار با یک نمبر پلیت و یک برنامه از گمرک کشیده می شود. موترهای اضافه تناژ تا صد موتر روزانه، تانکرهای تیل اضافه تناژ از گمرک کشیده می‌شد.”

سرپرست گمرک اسلام قلعه‌ هم بر فساد گسترده در این گمرک مهر تایید می‌زند.

مصطفی حکیمی، سرپرست گمرک هرات میگوید: “تهدیدات زورمندان و مافیا به حدی زیاد است که کار قانونی صد فیصد نمی تواند آنجا بشود، کار بالای کارمندان به زور اجرا می شود و حتی برخی کارمندان به شمول مدیر منابع بشری لت و کوب شده اند.”

والی هرات می‌گوید، از سه میلیون افغانی محصول یک محموله، تنها ۳۰ هزار افغانی محصول پرداخته می‌شود.

احمد وحید قتالی، والی هرات گفته است: “در هفت موتر تشریح شده، هفت آن ها بار غیرقانونی، اضافه بار، تزویر و تغییر جنس در این‌ها هویداست.”

یافته‌های دید‌بان شفافیت افغانستان از گمرک‌ها حاکی از حیف و میل میلیون ها دالر عواید گمرکی است.

ناصر تیموری، پژوهشگر این نهاد میگوید: “سالانه میلیون ها دالر از عواید گمرکی افغانستان در اثر این که افراد آلوده با فساد در گمرکات وجود دارد و مداخله زورمندان محلی و افراد داخل دولت استند، حیف و میل می شود.”

وزارت مالیه نیز وجود فساد در گمرک ها را تایید کرده است.

شمروز خان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه میگوید: “مساله فساد در این شک نیست که موجود است اما ارقامی که ارایه شده منتظر استیم که والی صاحب دریافت های خود را با ما شریک کند تا بدانیم که والی صاحب بر اساس کدام بررسی به این ارقام دست یافته است.”

دیدبان شفافیت می‌گوید، تقرری‌های غیرشفاف و غیررقابتی در گمرک‌ها، این ساختار را فسادزا ساخته‌ است.

فرید احمد، سخنگوی کمیسیون مستقل اصلاحات اداری میگوید: “تاکنون تمام استخدام ها در گمرک ها از سوی وزارت مالیه صورت گرفته و کمیسیون مستقل اصلاحات اداری هیچ نقشی نداشته است. اما به دستور رییس جمهور قرار است پست های گمرک‌ها به رقابت آزاد گذاشته شوند.”

وزارت مالیه هرچند می‌گوید با گذاشتن اسکنرها در گمرک‌ها برای فسادزایی کار شده اما منابع می‌گویند در برخی گمرک‌ها اسنکرها از بهر معافیت محصول، غیرفعال نگهداشته می‌شوند.

تجارت

د افغانستان بانک: با صرافان بدون جواز معاملات حواله و مبادله خود را انجام ندهید

Published

on

(Last Updated On: )

د بانک افغانستان از شهروندان خواسته است که از انجام مبادلات ارزی با صرافی هایی که بدون مجوز اند، خودداری کنند.

 این بانک همچنین به افرادی که بدون مجوز به عنوان صراف فعالیت می‌کنند هشدار داده است که دراسرع وقت، از فعالیت غیرقانونی خودداری کنند.

در اعلامیه این بانک آمده است که: «درصورت عدم اجرای این تصمیم با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.»

Continue Reading

تجارت

کسبه‌کارانی که سالانه تا دو میلیون افغانی فروشات دارند مالیات‌ شان معاف شد

Published

on

(Last Updated On: )

معاون اداری ریاست‌الوزرا می‌گوید که براساس دستور رهبری امارت اسلامی، تمامی اصناف و کسبه‌کاران کشور که فروشات سالانه آن‌ها به دو میلیون افغانی می‌رسد از مالیات معاف شده‌اند.

عبدالسلام حنفی طی نشستی در کابل گفته است که امارت اسلامی متعهد به ایجاد تسهیلات بیشتر و خوب‌تر برای ملت و سکتور خصوصی است.

آقای حنفی در این مورد گفته است: «کسانی که بیشتر از دو میلیون فروشات داشته باشند تابع صفر اعشاریه سه فیصد مالیه هستند. تا دو میلیون معاف است. همه‌ دوکانداران و اصنافی که تا دو میلیون افغانی سالانه فروشات دارند، مطلق از مالیه معاف هستند.»

در همین حال، سرپرست وزارت مالیه در این نشست افزوده که حکم تخفیف و لغو مالیات بر کسبه‌کاران از ابتدای سال جاری لازم‌ الاجرا است.

به گفته محمد ناصر آخند، تطبیق حکم معافیت مالیاتی اثرات مثبت بر فعالیت‌های عمومی سکتور خصوصی در کشور خواهد داشت. 

نورالدین عزیزی،  سرپرست وزارت صنعت وتجارت نیز گفته است: «از امیرالمؤمنین واقعاً تشکری می‌کنیم که همیشه همرای ملت، همرای سکتور خصوصی شانه به شانه بازو داده و سکتور خصوصی را حمایت کرده است.»

از سویی هم، شماری دیگر از اعضای کابینه که همچنان در این نشست حضور داشتند، گفتند که معافیت مالیات در حالی اجرا می‌شود که تمامی بودجه کشور از عواید داخلی تأمین می‌شود.

دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد تصریح کرد: «امارت اسلامی که به مردم خود، به تاجران خود، به اصناف خود مالیات را کم می‌کند یا معاف می‌کند، این نهایت مهربانی حکومت به ملت است.»

مقام‌های وزارت مالیه همچنان بیان کرده‌اند که ۲۰۶ نوع صنف در کل کشور فعالیت دارند. مسوولان این وزارت از اصناف کشور می‌خواهند که در صورت ایجاد هرگونه مشکل از سوی ماموران وزارت مالیه در خصوص مالیات، این وزارت را در جریان بگذارند تا به مشکلات رسیدگی به موقع شود.

Continue Reading

تجارت

افزایش بازاریابی برای تولیدات داخلی در مارکیت‌های جهانی

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که کار بازاریابی برای تولیدات داخلی در مارکیت‌های جهانی را افزایش داده اند. مسوولان در این وزارت می‌گویند که مارکیت‌های آسیای میانه و روسیه یکی از با ثبات ترین مارکیت‌ها برای کالاهای افغانستان است از این رو تلاش می‌کنند تا نمایشگاه‌های را در این کشور‌ها برگزار نمایند.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در آینده نزدیک نمایشگاه‌های بزرگ تولیدات افغانستان، در ازبکستان، روسیه و قزاقستان برگزار خواهد شد. نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت می‌افزاید که کار بازاریابی برای تولیدات داخلی در مارکیت‌های جهانی را افزایش داده و مارکیت‌های آسیای میانه و روسیه یکی از با ثبات ترین مارکیت‌ها برای کالاهای کشور محسوب می‌شوند.

اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌گوید در این شکی نیست که مارکیت‌های آسیای میانه و روسیه برای کالاهای صادراتی کشور بهترین مارکیت‌هاست، اما حکومت سرپرست باید زمینه‌ی صادرات بیشتر کالا را در این بازارها فراهم کرده ومشکلات تخنیکی را نیز حل کنند.

آگاهان اقتصادی به این باور اند که بازاریابی برای تولیدات افغانستان در مارکیت‌های جهانی یکی از مهم ترین مسؤولیت‌های نهادهای مربوط در بدنه دولت است تا تجارت افغانستان با کشورها رونق یابد.

افغانستان در حال حاضر روابط خوب تجارتی با کشورهای آسیای میانه دارد و هرگاه این روابط گسترش یابد کالاهای بیشتری از افغانستان صادر خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!