Connect with us

رویداد های اخیر

رئیس پیشین ناتو: پوتین در آغاز دولتش می خواست به ائتلاف بپیوندد

منتشر شده

در

به نقل از خبرگزاری گاردین ولادیمیر پوتین می‌خواست روسیه به ناتو بپیوندد، اما نمی‌خواست کشورش روند معمول نامزدی را طی کند و به گفته یکی از دبیرکل‌های پیشین ناتو، “با بسیاری از کشورهایی که اهمیتی ندارند” صف آرایی کند.

جورج رابرتسون، وزیر دفاع پیشین کارگری که بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ ریاست ناتو را بر عهده داشت، گفت که پوتین در اولین نشست آنها به صراحت اعلام کرد که می‌خواهد روسیه بخشی از اروپای غربی باشد. او گفت:”آنها می‌خواستند بخشی از آن غرب مرفه، امن و باثباتی باشند که روسیه در آن زمان از آن خارج بود.”

رابرتسون در باره اولین دیدار با پوتین را که در سال ۲۰۰۰ رئیس جمهور روسیه شد، می‌گوید که: “خوب، ما مردم را برای پیوستن به ناتو دعوت نمی‌کنیم، آنها برای پیوستن به ناتو درخواست می‌دهند.” و او گفت: “خوب، ما با بسیاری از کشورها که اهمیتی ندارند همسو نیستیم.”

این گزارش با آنچه پوتین به دیوید فراست فقید در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی درست پیش از انتصاب او به عنوان رئیس‌جمهور روسیه در بیش از ۲۱ سال پیش گفت، مطابقت دارد. پوتین به فراست گفت که اگر نظرات روسیه به عنوان یک شریک برابر در نظر گرفته شود، عضویت در ناتو را رد نخواهد کرد.

او به فراست گفت که برایش سخت است که ناتو را به عنوان یک دشمن ببیند. روسیه بخشی از فرهنگ اروپایی است. و من نمی‌‎توانم کشورم را جدا از اروپا و آنچه ما اغلب دنیای متمدن می‌نامیم تصور کنم.

نظرات لرد رابرتسون در پادکست One Decision که توسط میشل کوسینسکی گزارشگر سابق CNN و سر ریچارد دیرلاو، رئیس سابق M16 ارائه شد، نشان می دهد که چگونه جهان بینی پوتین در طول ۲۱ سال حکومت بی وقفه روسیه تکامل یافته است.

پس از تظاهرات خیابانی انقلاب نارنجی در اوکراین در سال ۲۰۰۴، پوتین به طور فزاینده‌ای نسبت به غرب مشکوک شد و آنها را به حمایت مالی از سازمان‌های غیردولتی طرفدار دموکراسی متهم کرد. او از گسترش مستمر ناتو در اروپای مرکزی و شرقی بیشتر عصبانی شد: رومانی، بلغارستان، اسلواکی، اسلوونی، لتونی، استونی و لیتوانی در سال ۲۰۰۴ به این اتحاد ملحق شدند. کرواسی و آلبانی در سال ۲۰۰۹ دنبال کردند. گرجستان و اوکراین در سال ۲۰۰۸ قول پیوستن به آن را داده بودند، اما از آن خارج شدند.

پس از حملات ۱۱ سپتامبر، بسیاری از متحدان ناتو در تهاجم به افغانستان به ایالات متحده پیوستند و ناتو فرماندهی این مأموریت را در سال ۲۰۰۳ بر عهده گرفت.

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!