Connect with us

رویداد های اخیر

رانا ثنا‌الله: طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی می‌کنند

منتشر شده

در

رانا ثنا‌الله، وزیر داخله پاکستان، بار دیگر ادعا کرده است که طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی می‌کنند.

رانا ثنا‌الله در این مورد گفته است: «موقف حکومت افغانستان این است که می‌گویند ما از تحریک طالبان علیه حکومت پاکستان حمایت نمی‌کنیم اما ما از آنان گله داریم، افراد این گروه از افغانستان وارد پاکستان می‌شوند، تقریباً دو ماه قبل آن‌ها به ما گفته بودند که ما این‌ها را از سرحد دورتر انتقال می‌دهیم تا دسترسی حمله به پاکستان را نداشته باشند.»

با این حال، امارت اسلامی پیوسته تأکید کرده است که به هیچ گروه اجاز داده نمی‌شود تا از خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر استفاده کنند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این ارتباط گفته است: «خاک افغانستان برضد کسی استفاده نمی‌شود و این اجازه را ما نمی‌دهیم که خاک افغانستان برضد پاکستان یا کدام کشور دیگر استفاده شود.»

هاتف مختار، آگاه سیاسی، نیز در این مورد می‌گوید: «سیاست امارت اسلامی در روشنی مسایل افغانستان و منافع ملی کشور تحلیل شده که همانا سیاست بی‌طرف و متوازن در چارچوب منافع بین‌المللی و امنیت بین‌المللی اتخاذ شده است.»

این در حالی‌ است که یک ماه پیش یک هیأت بلند پایه امارت اسلامی به رهبری امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان به پاکستان رفت و در دیدار با مقامات آن کشور در اسلام‌آباد بر گسترش روابط دیپلوماتیک و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

رویداد های اخیر

آذربایجان ۱۴ زندانی افغان را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده که آذربایجان ۱۴ تبعه افغان را از زندان‌های خود آزاد کرده است.

این وزارت در بیانیه‌ای امروز (شنبه) گفت که آزادی این زندانیان در پی تلاش‌های سفارت افغانستان در باکو صورت گرفته است.

وزارت امور خارجه از آذربایجان و مقامات مربوطه به خاطر همکاری و اقدامات بشردوستانه‌شان قدردانی کرد و همچنین تأکید نمود که امارت اسلامی به پیگیری و حل و فصل قضایای زندانیان افغان ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا از مبارزه امارت اسلامی علیه تروریزم «بسیار راضی» است

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، می‌گوید واشنگتن از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان علیه تروریزم «بسیار راضی» است، اگرچه پیشرفت در روابط همچنان به دلیل مسئله زندانیان با مشکل مواجه است.

خلیل‌زاد در مصاحبه با شبکه هندی NDTV گفت که ایالات متحده بازداشت حداقل دو شهروند امریکایی در افغانستان را مانع اصلی بهبود روابط می‌داند.

خلیل‌زاد گفت که امارت اسلامی همچنان به مبارزه با داعش ادامه می‌دهد و امریکا از این تلاش‌ها تا حد زیادی راضی است. او افزود که در نتیجه این تلاش‎ها، بسیاری از اعضای داعش از افغانستان بیرون رانده شده‌اند و اکنون در پاکستان هستند.

خلیل‌زاد همچنان خاطرنشان کرد که نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و نقش سیاسی افغان‌های که عضو امارت اسلامی نیستند، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!