Connect with us

اخبار ساحوی

رهایی سه مقام ارشد گروه طالبان از زندان های پاکستان

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

سه مقام ارشد گروه طالبان به نام های جهانگیروال که مشاور نزدیک ملاعمر رهبر گروه طالبان، ملا عبدالمنان والی هلمند در دوران رژیم طالبان و ملا یونس فرمانده جنگی این گروه بودند از زندان های پاکستان رها شدند.

روزنامه اکسپرس تربیون پاکستان به نقل از منابع پاکستانی نگاشته است که این آزادی مبتنی برتلاش ها برای تسهیل روند صلح افغانستان صورت گرفته است .

سید اکبرآغا رهبر پیشین حزب جهیش المسلمین طالبان، آزادی این افراد را تایید میکند. و دوباره پیوستن این افراد را به صف جنگجویان مخالف حکومت بعید میداند.

مولوی سید اکبرآغا رهبر پیشین حزب جهیش المسلمین طالبان گفت:” تابحال نمیتوانم این موضوع واضیح بگویم اما به احتمال قوی میتانم بگویم که کسانیکه تازه از زندان رها شده اند بعید است که دوباره با گروه طالبان در صفوف جنگ ایستاده شوند”.

با این حال، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان روند آزادی زندانیان طالب را مبهم و غیرشفاف می داند و از افزایش خشونت های جنگی با آزادی این گونه زندانیان، ابراز نگرانی میکند.

رفیع الله بیدار سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت:” روند آزادی این چنین زندانی ها شفاف نیست و این مسأله چالش دیگری را به گسترش خشونت های بشری باز خواهد کرد”.

عده دیگر از اگاهان این رهایی را تشدید جنگ در افغانستان و بازی تکراری امتیاز طلبی پاکستان از امریکا میدانند.

فوزیه کوفی عضو مجلس نمایندگان همچنان در رابطه به رهایی شماری زندانیان و سران طالب از زندان های پاکستان گفت:” ما نتیجه را دیدیم که ملا برادر از زندان پاکستان رها شد، اما تابحال معلوم نیست که در کجا است و چقدر به نفع پاکستان کار میکند ویا هم به چی اندازه شستشوی مغزی شده. که این در حال حاضر رهایی وی برای روند صلح تاثیری نداشته است”.

گفتنیست که حکومت افغانستان در این باره حاضر به پاسخ گویی و مسأله را به شورای عالی صلح راجع کرد که شورای عالی صلح نیز از جواب به تماس ها برای خبرنگاران خوداری کرده است.

Advertisement

اخبار ساحوی

شهباز شریف از تمدید آتش‌بس استقبال کرد؛ ابراز امیدواری برای توافق صلح در اسلام‌آباد

دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

Published

on

صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، از تصمیم رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، برای تمدید آتش‌بس در درگیری میان ایران و ایالات متحده و اسرائیل استقبال کرده و از آن قدردانی کرده است.

شریف روز چهارشنبه در پیامی گفته است که از اقدام امریکا در پذیرش درخواست پاکستان برای تمدید آتش‌بس قدردانی می‌کند؛ اقدامی که به گفته او، زمینه را برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک فراهم می‌سازد.

وی ابراز امیدواری کرده است که هر دو طرف به رعایت آتش‌بس ادامه دهند و بتوانند در دور دوم گفتگوها که در اسلام‌آباد برگزار می‌شود، به یک توافق جامع صلح دست یابند که به پایان دایمی این درگیری کمک کند.

این در حالی است که دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند گفتگوهای صلح در اسلام‌آباد با هدف کاهش تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل سیاسی در جریان است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: در صورت نرسیدن به توافق حملات علیه ایران را از سر می‌گیریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در اظهاراتی تازه گفته است که ایران «چاره‌ای جز فرستادن» مذاکره‌کنندگان به دور جدیدی از گفتگوها به پاکستان ندارد.

ترمپ در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌بی‌سی گفت: «فکر می‌کنم در نهایت به یک توافق خوب خواهیم رسید. ما در موقعیت بسیار قوی برای مذاکره قرار داریم.»

وقتی از او پرسیده شد که اگر مذاکرات خوب پیش برود آیا آتش‌بس را تمدید خواهد کرد یا خیر، ترمپ گفت: «نمی‌خواهم این کار را انجام دهم. ما وقت زیادی نداریم.»

او اشاره کرد که ایالات متحده آماده است در صورت عدم رسیدن به توافق، حملات علیه ایران را از سر بگیرد.

وی افزود: «انتظار دارم بمباران ادامه پیدا کند، چون فکر می‌کنم این روش، رویکرد بهتری برای ورود به مذاکرات است. اما ما آماده‌ایم. یعنی نیروهای نظامی کاملاً آماده اقدام هستند.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

سفر معاون رئیس‌جمهور امریکا به پاکستان در هاله‌ای از ابهام؛ مشارکت ایران نامشخص

گزارش‌ها از آمادگی‌های گسترده برای این نشست حکایت دارد و برخی منابع از ورود چندین طیاره نظامی امریکا به پاکستان در پیوند به این سفر خبر داده‌اند.

Published

on

بر اساس گزارش رسانه‌ها، انتظار می‌رود جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، برای دور دوم گفتگوهای غیرمستقیم با ایران به اسلام‌آباد سفر کند؛ اما ابهام‌ها در مورد حضور هیئت ایرانی همچنان پابرجاست.

منابع نزدیک به روند میانجی‌گری گفته‌اند که این مقام امریکایی شام سه‌شنبه واشنگتن را ترک کرده و قرار است روز چهارشنبه وارد پایتخت پاکستان شود. گفته می‌شود گفتگوها نیز در همان روز برنامه‌ریزی شده است.

در همین حال، گزارش‌ها از آمادگی‌های گسترده برای این نشست حکایت دارد و برخی منابع از ورود چندین طیاره نظامی امریکا به پاکستان در پیوند به این سفر خبر داده‌اند.

با این وجود، رسانه‌های دولتی ایران هرگونه اعزام هیئت به اسلام‌آباد را رد کرده و این گزارش‌ها را «بی‌اساس» خوانده‌اند. همچنین محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، تأکید کرده که تهران مذاکرات تحت فشار یا تهدید را نمی‌پذیرد.

این مواضع متضاد، تردیدها را در مورد برگزاری این نشست افزایش داده است. پاکستان که پیش‌تر نقش میانجی را میان دو طرف ایفا کرده، همچنان تلاش دارد کانال‌های دیپلماتیک را باز نگه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!