رویداد های اخیر

رویترز: عملیات حماس نتیجه ۲ سال برنامه‌ریزی، اولویت فریب اسرائیلی‌ها بود

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۷, ۱۴۰۲)

خبرگزاری رویترز امروز به نقل از یک منبع آگاه در حماس فاش ساخت که این گروه فلسطینی از ۲ سال پیش آماده انجام عملیات طوفان الاقصی شده و در این راه از تصویر «عدم تمایل به جنگ» برای کاهش حساسیت اسرائیل استفاده کرده بود.

رویترز نوشت که حمله ۱۵ میزان که بدترین شکست نظامی اسرائیل از زمان جنگ سال ۱۹۷۳ با کشورهای عربی قلمداد می‌شود، نتیجه ۲ سال “زیرکی” حماس و پنهان نگه داشتن طرح‌های نظامی و تظاهر به عدم تمایل به جنگ بود.

یک منبع نزدیک به حماس به رویترز گفت، در حالی که اسرائیل باور کرده بود که با ارائه مشوق‌های اقتصادی به کارگران غزه می‌تواند حماس خسته از جنگ را مهار کند، جنگجویان این گروه اغلب به صورت علنی مشغول آموزش و انجام تمرین‌های نظامی بودند.

این منبع آگاه گفت: حماس این تلقی را برای اسرائیل ایجاد کرده بود که آماده جنگ نیست.

این منبع گفت: «حماس طی ماه‌های اخیر از یک تاکتیک اطلاعاتی بی‌ سابقه برای گمراه کردن اسرائیل استفاده کرد و در حالی که برای این عملیات گسترده آماده می‌ شد، این تصور عمومی را ایجاد کرد که حاضر نیست وارد جنگ یا رویارویی با اسرائیل شود.

منبع نزدیک به حماس گفت که این گروه در جریان یکی از مهم‌ترین بخش‌های آمادگی برای عملیات طوفان الاقصی، شهر کوچک یک شهرک اسرائیلی را در غزه احداث، حمله نظامی و فرود چترباز را در آن تمرین و حتی فیلم ‌هایی از این رزمایش ها را تهیه کرد.

این منبع گفت: «اسرائیل مطمئناً (این رزمایش‌ها) را دید، اما آنها متقاعد شده بودند که حماس مایل به درگیری نیست.

در همین حال، حماس به دنبال این بود که اسرائیل را متقاعد کند که بیشتر به دنبال اطمینان یافتن از دسترسی کارگران غزه به مشاغل سرزمین‌های اشغالی ۱۹۴۸ است و هیچ علاقه ای به آغاز جنگ جدید ندارد.

یکی از سخنگویان اردوی اسرائیل به رویترز گفت: «ما معتقد بودیم که اشتغال و درآمدزایی کارگران غزه، تا حدی ایجاد آرامش می‌کند. ما اشتباه می کردیم.»

حماس در ۲ سال اخیر و حتی هنگام راکت پرانی، از اغفال اسرائیل و پرهیز از اقدام نظامی دست برنداشت.

منبع نزدیک به حماس گفت که خویشتنداری این گروه حتی انتقاد علنی برخی از حامیان را برانگیخت و متهم شد که دغدغه اقتصادی داشته و دیگر به دنبال درگیری با اسرائیل نیست.

در کرانه باختری تحت کنترل محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان و گروه فتح، سکوت حماس مورد تمسخر قرار می‌ گرفت. در یکی از بیانیه‌های فتح که در جون ۲۰۲۲ منتشر شد، رهبران حماس متهم شدند که مردم غزه را در فقر رها کرده و به پایتخت ‌های عربی گریخته اند تا در “هوتل‌ها و خانه‌های مجلل” زندگی کنند.

یک منبع امنیتی اسرائیلی در همین زمینه به رویترز گفت: در دوره‌ای، اسرائیل معتقد بود که رهبر جنبش در غزه، یحیی السنوار، «به جای کشتن یهودیان» به اداره غزه مشغول است. وی افزود: «در همان زمان، اسرائیل در تلاش برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی، دیگر به حماس توجه نداشت.»

منبع نزدیک به حماس با اشاره به افتخار اسرائیل به توانایی نفوذ و نظارت بر گروه‌های اسلام‌گرا، گفت، بخش مهمی از این طرح (عملیات اخیر) جلوگیری از افشای اطلاعات بود.

این منبع افزود که بسیاری از رهبران حماس از این برنامه‌های نظامی بی اطلاع بوده و یک هزار جنگجوی این عملیات نیز هیچ تصوری از هدف دقیق تمرین‌های نظامی نداشتند.

یک منبع امنیتی اسرائیل گفت که تعداد نیروهای این رژیم در جنوب و نزدیک نوار غزه کاهش یافته بود زیرا برخی از آنها در کرانه باختری مستقر شده بودند تا در پی افزایش خشونت ها میان شهرک نشینان و شبه نظامیان فلسطینی، از آنها محافظت کنند.

این منبع افزود: «آنها (حماس) از این وضعیت بهره برداری کردند.»

در همین حال یک مقام اطلاعاتی مصری به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که قاهره، که اغلب به عنوان میانجی بین اسرائیل و حماس عمل می‌کند، به دفعات اسرائیلی‌ها را در جریان “یک اتفاق بزرگ” قرار داده بود.

وی گفت که مقام‌های اسرائیلی بر کرانه باختری متمرکز شده و تهدید غزه را کم اهمیت جلوه می‌دادند. دولت نتانیاهو متشکل از حامیان شهرک نشینان یهودی کرانه باختری است که در مواجهه با موج فزاینده خشونت ۱۸ ماه گذشته، خواهان سرکوب امنیتی شده اند.

این مقام گفت: «ما به آنها هشدار داده بودیم که اوضاع رو به انفجار است و این انفجار به زودی و به شدت رخ خواهد داد. با این وجود آنها چنین هشدارهایی را دست کم گرفتند.

Trending

خروج از نسخه موبایل