Connect with us

رویداد های اخیر

ریچارد بنت خواهان اقدام در محکمه بین المللی عدالت در مورد حقوق زنان افغان شد

منتشر شده

در

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای نظارت از وضعیت حقوق بشر در افغانستان از کشورها خواسته است که در مورد «نقض سیستماتیک» حقوق زنان، در محکمه بین المللی عدالت شکایت درج کنند.

آقای بنت این خواست را پنج‌شنبه در پنجاه‌و‌پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در جینیوا مطرح کرد.

او گفته است که وضعیت حقوق ‌بشری در افغانستان رو به وخامت است و زنان و دختران از زندگی عمومی حذف می‌شوند.

آقای بنت از کشورها خواسته است تا عادی‌سازی روابط ‌شان را با امارت اسلامی مشروط به رعایت حقوق بشر کنند.

او اظهار کرده است: «مقام‌های حاکم در افغانستان سیستمی را ایجاد کرده‌اند که در آن تبعیض، جداسازی و سرکوب زنان و دختران نهادینه شده است. من تحلیل قبلی خود را تکرار می‌کنم که این وضعیت آزار و اذیت بر اساس جنسیت است.»

امریکا، فرانسه، آلمان و پاکستان نیز در این نشست در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که اوضاع حقوق ‌بشری در این کشور وخیم‌تر شده است.

دانیال حسنین، نماینده پاکستان گفته است: «نگران وضعیت حقوق بشر در افغانستان استیم و پاکستان مکرراً از همه طرف‌ها خواسته که به قوانین بین المللی و به تعهدات شان پای‌بند باشند. مهم است که طالبان (امارت اسلامی) حق دسترسی به آموزش را برای همه از جمله زنان و دختران محفوظ بدارد.»

کتارین ستاسچ، نماینده آلمان بیان کرده است: «دوسال پس از به قدرت رسیدن طالبان (امارت اسلامی) وضعیت حقوق بشر روز به روز رو به زوال است. مقام‌های حکومت طالبان (امارت اسلامی) حقوق بشر به‌خصوص حقوق زنان را نقض می‌کنند. ما خواستار توقف فوری این وضعیت استیم.»

نماینده روسیه ضمن تاکید بر ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان گفته است که آموزش پیش نیاز شگوفایی افغانستان است.

روسلان ستروگانوف تصریح کرده است: «اولویت روسیه در افغانستان همچنان صلح و ثبات این کشور است و تنها صلح دراز مدت به سود همه منطقه خواهد بود. بیست سال حضور نظامی امریکا، بریتانیا و متحدان شان در ناتو دلیل اصلی مشکلات افغانان در افغانستان است.»

امارت اسلامی در مورد این نشست و اظهار نظر اشتراک کنندگان آن تاکنون واکنشی نداشته است؛ اما در آستانه آغاز برگزاری این نشست، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در حساب ایکس خود به نشانی آقای بینیت نوشته که برای پشتیبانی از حقوق بشر باید جلو ظلم اسراییل در برابر فلسطین گرفته شود و به استفاده نادرست از موضوع حقوق بشر پایان داده شود.

رویداد های اخیر

امیرخان متقی با همتای ایرانی‌اش در تهران دیدار کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، در سفر به تهران با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود دیدار کرده است.

براساس رسانه‌های ایرانی، در این دیدار دو طرف درباره روابط دوجانبه، تحولات اخیر در منطقه و همچنین موضوعات مورد علاقه مشترک گفتگو کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌الوزرا از روند ساخت لین دوم سرک کابل–جلال‌آباد بازدید کرد

Published

on

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان، پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) از روند ساخت لین دوم سرک کابل–جلال‌آباد از نزدیک بازدید کرد.

ارگ در خبرنامه‌ای گفته است که رئیس‌الوزرا در جریان این بازدید، از تلاش‌های رهبری وزارت فواید عامه، مسئولان و کارکنان شرکت‌های خصوصی قدردانی کرده و برای تکمیل به‌موقع و باکیفیت این پروژه، هدایات لازم را صادر کرد.

به گفته او، با تکمیل این سرک، در بخش تسهیلات ترانسپورتی، ترانزیت، رفت‌وآمد شهروندان و تقویت اقتصاد مناطق مربوطه، تغییرات مهم و پیشرفت قابل توجهی به وجود خواهد آمد.

بر اساس معلومات ارائه‌شده، کارهای ساختمانی سکشن دوم این پروژه به طول ۳۲ کیلومتر از سمت کابل، حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشته است. همچنین، کارهای اجرایی سکشن اول به طول ۲۲ کیلومتر از سمت ننگرهار نیز ادامه دارد. روند سروی و دیزاین سکشن سوم توسط یک شرکت خصوصی در حال انجام است و پس از تکمیل آن، کارهای عملی این بخش نیز آغاز خواهد شد.

لین دوم سرک کابل–جلال‌آباد از مهم‌ترین پروژه‌های ترانزیتی و اقتصادی کشور به شمار می‌رود که در سه سکشن در حال احداث است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های افغانستان و روسیه درباره گسترش همکاری‌های دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

مقام‌های دیپلوماتیک افغانستان و روسیه درباره گسترش همکاری‌های دوجانبه و تقویت تعاملات منطقه‌ای با حضور افغانستان گفتگو کرده اند.

بر اساس اعلام وزارت امور خارجه روسیه، این نشست میان الکسی پاولفسکی، رئیس اداره دوم بخش آسیای وزارت خارجه روسیه، و عبدالحی قانت، رئیس سوم سیاسی وزارت امور خارجه افغانستان برگزار شد.

در این دیدار، دو طرف درباره همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بشردوستانه بحث و تبادل نظر کرده و بر تقویت تعاملات منطقه‌ای با مشارکت افغانستان تأکید کردند.

این گفتگوها در حالی انجام می‌شود که دو کشور در تلاش برای گسترش روابط دیپلوماتیک و افزایش همکاری‌ها در بخش‌های مختلف هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117