Connect with us

جهان

رییس جمهور فرانسه در یک ماموریت دیپلماتیک پرخطر به مسکو می‌رود

منتشر شده

در

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه (۱۸دلو) در یک اقدام دیپلماتیک پرمخاطره به مسکو می‌رود و به دنبال تعهدات از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای کاهش تنش‌ها با اوکراین است، جایی که رهبران غربی می‌ترسند کرملین قصد حمله به آن را دارد.

مکرون طی هفته گذشته چندین تماس تیلفنی با متحدان غربی، پوتین و رهبر اوکراین داشته است. او روز سه‌شنبه سفری به کیف را دنبال خواهد کرد و سرمایه‌های سیاسی زیادی را در ماموریتی به کار می‌گیرد که در صورت بازگشت دست خالی ممکن است خجالت‌آور باشد.

یکی از منابع نزدیک به مکرون به رویترز گفت:” ما به لانه پوتین می‌رویم، از بسیاری جهات این یک تاس پرتاب است.”

روسیه حدود ۱۰۰هزار سرباز را در نزدیکی اوکراین جمع آوری کرده است و از ناتو و ایالات متحده ضمانت‌های امنیتی خواسته است، از جمله اینکه ناتو هرگز اوکراین را به عنوان یک عضو نمی‌پذیرد.

دو منبع نزدیک به ماکرون گفتند که یکی از هدف‌های سفر او خرید زمان و متوقف کردن اوضاع برای چند ماه، حداقل تا زمان برگزاری انتخابات “سوپر آوریل” در اروپا – در هنگری، اسلوونی و مهم‌تر از همه برای ماکرون، در فرانسه بود.

رهبر فرانسه که از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۷ به دلیل حملات دیپلماتیک بسیار تبلیغاتی شهرت پیدا کرده است، در پنج سال گذشته هم تلاش کرده است پوتین را به سخره بگیرد و با آن مقابله کند. تلاش‌های او گفتگوی نزدیک با رهبر روسیه و همچنین شکست‌های دردناکی را به همراه داشته است.

ماکرون بلافاصله پس از انتخابش، فرش قرمز پوتین را در کاخ ورسای پهن کرد، اما از این دیدار برای تقبیح علنی مداخله روسیه در انتخابات استفاده کرد. دو سال بعد، این زوج در اقامتگاه تابستانی رئیس جمهور فرانسه ملاقات کردند.

اما اقدامات متعدد ماکرون مانع از تجاوز روسیه به حوزه‌های نفوذ سنتی فرانسه در آفریقا نشد و اواخر سال گذشته با ورود مزدوران روسی به مالی به اوج خود رسید. مقام‌های فرانسوی فکر می‌کنند که از سوی کرملین حمایت می‌شوند.

کشورهای اروپای شرقی که چندین دهه تحت حاکمیت شوروی متحمل شدند، از موضع همکاری ماکرون در قبال روسیه انتقاد کردند و از صحبت‌های ماکرون در مورد مذاکره برای “نظم امنیتی جدید اروپا” با روسیه انتقاد کردند.

ماکرون برای مقابله با منتقدان پیش از سفر و در اختیار گرفتن ردای رهبری اروپایی در این بحران، این بار به سختی با دیگر رهبران غربی از جمله بوریس جانسون بریتانیا و جو بایدن، رئیس جمهور امریکا مشورت کرده است.

سفر رئیس جمهور فرانسه به مسکو و اوکراین کمتر از سه ماه قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در داخل کشور است. مشاوران سیاسی او سود احتمالی انتخاباتی را می بینند، اگرچه مکرون هنوز اعلام نکرده است که آیا نامزد خواهد شد یا خیر.

یک منبع دولتی فرانسه گفت:”برای رئیس جمهور، این فرصتی است تا رهبری خود را در اروپا نشان دهد. این که او بالاتر از جنگ است.”

جهان

پاپ لئو: تأسیس دولت فلسطین تنها راه حل منازعه اسرائیل و فلسطین است

وی افزود که واتیکان به عنوان دوست اسرائیل تلاش می‌کند نقش میانجی‌گر را ایفا کند تا دو طرف بتوانند به راه حلی عادلانه دست یابند.

Published

on

پاپ لئو، رهبر کاتولیک‌های جهان، روز یک‌شنبه تأکید کرد که تنها راه حل منازعه طولانی‌مدت میان اسرائیل و مردم فلسطین، تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی است و موضع واتیکان در این زمینه را بار دیگر تکرار نمود.

پاپ لئو در جریان نخستین کنفرانس خبری خود، حین پرواز از ترکیه به لبنان، گفت: «همگان می‌دانیم که در حال حاضر اسرائیل هنوز این راه حل را نمی‌پذیرد، اما ما آن را تنها گزینه ممکن می‌بینیم.»

وی افزود که واتیکان به عنوان دوست اسرائیل تلاش می‌کند نقش میانجی‌گر را ایفا کند تا دو طرف بتوانند به راه حلی عادلانه دست یابند.

پاپ همچنین گفت که با رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، درباره منازعات اسرائیل و فلسطین و جنگ اوکراین و روسیه گفتگو کرده و نقش ترکیه در کمک به پایان این جنگ‌ها را حیاتی دانسته است.

در جریان سفر خود به ترکیه، پاپ هشدار داد که آینده بشریت به دلیل افزایش بی‌سابقه درگیری‌های خونین جهان در خطر است و خشونت به نام دین را محکوم نمود.

پاپ لئو ترکیه را نمونه‌ای از همزیستی مسالمت‌آمیز میان ادیان مختلف دانست و اظهار داشت: «مردم با مذاهب گوناگون می‌توانند با صلح زندگی کنند و این الگویی است که باید در سراسر جهان دنبال شود.»

این سفر پاپ به لبنان تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت و پس از آن به روم بازخواهد گشت.

Continue Reading

جهان

تیراندازی در یک فروشگاه در استاکتون، کالیفورنیا ۴ کشته و ۱۴ زخمی برجا گذاشت

مقام‌ها از مردم خواسته‌اند که اگر اطلاعاتی در مورد این حادثه دارند، با مقامات تماس بگیرند تا تحقیقات ادامه یابد.

Published

on

رسانه های امریکایی گزارش داده اد که، در پی تیراندازی در یک فروشگاه آیسکریم در شهر استاکتون، کالیفورنیا، چهار نفر جان باخته و ۱۴ نفر دیگر زخمی شدند. این حادثه شام شنبه، حوالی ساعت ۶ بعدازظهر در بلاک ۱۹۰۰ جاده لوسیل رخ داد.

مقام‌ها می‌گویند که شواهد اولیه نشان می‌دهد این تیراندازی ممکن است هدفمند بوده باشد و مامورین در حال بررسی تمام انگیزه‌های احتمالی هستند. جزئیات کامل رویداد هنوز در دست تحقیق است.

معاون شاروال استاکتون، جیسون لی، در فیسبوک خود نوشته است که: «از شنیدن خبر تیراندازی در جشن تولد یک کودک بسیار ناراحت و خشمگین شدم. یک فروشگاه آیسکریم نباید مکانی باشد که خانواده‌ها در آن جان خود را تهدید شده ببینند.»

دفتر خدمات اضطراری ایالت کالیفورنیا اعلام کرده که وضعیت را همراه با نیروهای محلی نظارت می‌کند.

مقام‌ها از مردم خواسته‌اند که اگر اطلاعاتی در مورد این حادثه دارند، با مقامات تماس بگیرند تا تحقیقات ادامه یابد.

Continue Reading

جهان

گرین کارت اتباع ۱۹ کشور از جمله افغانستان مورد بازنگری قرار می‌گیرد

Published

on

دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، دستور بازنگری گسترده موارد پناهندگی و گرین کارت‌های ارائه شده به شهروندان ۱۹ کشور در دوره بایدن را صادر کرد. این تصمیم پس از تیراندازی یک مهاجر افغان به دو عضو گارد ملی در واشنگتن گرفته شده است.

این در حالیست که اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا موقتاً طی مراحل درخواست‌های مهاجرتی مربوط به افغان‌ها را متوقف کرده است.

ترمپ پیش از این خواستار «بازنگری» حضور تمام اتباع افغان که در زمان ریاست جمهوری بایدن وارد ایالات متحده گردیدند، شده بود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!