Connect with us

رویداد های اخیر

زلزله ۵.۱ ریشتری در خوست و پکتیکا ۲۰ تن را زخمی و ۶۰۰ خانه را ویران کرد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

زلزله‌ی بار دیگر به روز دوشنبه (۲۷سرطان) به قوت ۵.۱ ریشتر ولسوالی‌های اسپیره در خوست و گیان در پکتیگا را لرزاند و نیز بیست تن را زخمی ساخت.

وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث می‌گوید؛ در اثر این زلزله که عصر دوشنبه رخ داد شش صد خانه ویران شده است.

 مسوولان این وزارت اما تأکید می‌کنند که امارت اسلامی برنامه ای از بهر ساخت سرپناه برای آسیب دیدگان زلزله در این مناطق  روی دست دارد.

محمد نسیم حقانی، رییس نشرات وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث می‌گوید که:”چندین زلزله و لایت‌های خوست و پکتیکا را لرزان که در این زلزله‌ها شهید وجود نداره اما بیست نفر زخمی شده و ۶۰۰ خانه هم ویران شده است. تیم‌ها در ساحه کار میکنند تا به آسیب دیدگان رسیدگی لازم صورت گیرد، و امارت اسلامی هم پلان روی دست دارد تا سرپناه برای مردم بسازد.”

یک ماه از زمین لرزه مرگ بار و ویرانگر در این منطقه دور دست گذشت، اما پس لرزه هایش در کنار نگرانی بازهم یک شماری از ساکنان این منطقه را روانه شفاخانه‌ها ساخت.

حالا هم شماری از باشنده‌گان گیان می‌گویند؛ مردم این ولسوالی در زلزله اخیر بر علاوه تلفات انسانی خسارات هنگفتی مالی را نیز متحمل شده اند.

آنان اما، از رهگذر ساخت و ساز خانه‌های آسیب دیدگان خواهان کمک های بنیادی اند.

درهمین حال، زمین شناسان می‌گویند برای جلوگیری از وقوع زلزه باید، تدابیر جدی اتخاذ و کمک‌ها هم به موقع به مردم رسانیده شود.

آنان اما تأکید میکند که بر ساخت اسکان  معیاری در این منطقه زلزله زده نیز نیاز است تا به گونه‌ی دقیق رویش کار صورت گیرد.

زلزله مرگبار ۳۱ جوزا سال روان خورشیدی به بزرگی ۶.۱ ریشتر، هزاران خانه مسکونی در ولسوالی‌های برمل و گیان پکتیکا را به مخروبه مبدل کرد، صدها کشته و هزاران زخمی نیز در پکتیکا و خوست برجا گذاشت.

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!