Connect with us

رویداد های اخیر

زنگ خطر نهادهای کمک‌رسان در پی افزایش بازگشت مهاجرین افغان از ایران

منتشر شده

در

فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC) می‌گوید که از شروع ماه جنوری سال ۲۰۲۵ تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار مهاجر افغان از طریق گذرگاه مرزی اسلام‌قلعه از ایران به کشور بازگشته‌اند. به گفته این نهاد، تنها در ماه جون امسال، بیش از ۱۳۷ هزار نفر به کشور برگشته‌اند.

براساس گزارش این نهاد، این موج عظیم بازگشت فشار فزاینده‌ای بر وضعیت بشردوستانه‌ای وارد کرده است که پیشاپیش شکننده و ناپایدار بوده است.

بربنیاد گزارش، بسیاری از بازگشت‌کنندگان در شرایط وخیم وارد کشور می‌شوند. آنان خسته، دچار کم‌آبی و فاقد نیازهای اولیه اند.

در مرز اسلام‌قلعه، دمای هوا اغلب به بیش از ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و خانواده‌ها معمولاً با چیزی جز لباس‌های تن‌شان وارد کشور نمی‌شوند. کودکان نشانه‌های آشکاری از سوءتغذیه دارند و مادران نگرانی عمیقی نسبت به آینده ابراز می‌کنند.

الکساندر ماتیو، مدیر منطقه‌ای IFRC برای آسیا-اقیانوسیه، در جریان بازدید اخیر خود از مرز اسلام‌قلعه گفت: «این مسئله آن‌طور که باید، مورد توجه قرار نگرفته است. این افراد فقط آمار نیستند. آن‌ها خانواده‌هایی اند که به کشوری بازمی‌گردند که از پیش با درگیری، فروپاشی اقتصادی و بلایای طبیعی دست‌وپنجه نرم می‌کند. آن‌ها شایسته کرامت و حمایت فوری هستند.»

بسیاری از این بازگشت‌کنندگان سال‌ها، و در برخی موارد دهه‌ها، در ایران یا پاکستان زندگی کرده‌اند.

تصمیم آن‌ها برای بازگشت عمدتاً ناشی از وخامت شرایط اقتصادی، تشدید محدودیت‌های قانونی علیه مهاجران، و افزایش بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای است.

از اواخر سال ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از یک میلیون نفر از شهروندان افغان نیز از پاکستان به کشور بازگشته‌اند؛ مسئله‌ای که فشار زیادی بر جوامع محلی و خدمات عمومی در سراسر افغانستان وارد کرده است.

جمعیت هلال احمر افغانستان (ARCS) با پشتیبانی (IFRC)، رهبری عملیات امداد اضطراری را در گذرگاه اسلام‌قلعه بر عهده دارد.

داوطلبان در حال توزیع مواد غذایی و آب آشامیدنی سالم، ارائه خدمات صحی و راه‌اندازی کلینیک‌های سیار هستند که روزانه حدود ۵۰۰ مریض را تداوی می‌کنند. بسیاری از آن‌ها زنان باردار، کودکان و سالمندان هستند.

با وجود این تلاش‌ها، ذخایر دوایی به‌سرعت رو به کاهش است.

یکی از نرسان هلال احمر افغانستان گفت: «بسیاری از مادرانی که با آن‌ها صحبت می‌کنیم، به‌شدت خسته‌اند و تمام تمرکزشان بر سلامت فرزندان‌شان است. آن‌ها سفرهای طولانی را در گرمای شدید پشت سر گذاشته‌اند و اکنون وارد آینده‌ای مبهم شده‌اند.»

پس از ثبت‌نام، خانواده‌ها به شهر هرات منتقل می‌شوند، اما مشکلات همچنان ادامه دارد. بسیاری از بازگشت‌کنندگان جوان با زندگی در افغانستان ناآشنا هستند، در حالی که خانواده‌های آن‌ها برای تأمین مسکن، درآمد و دسترسی به آموزش با مشکلات جدی مواجه‌اند.

زنان و دختران به‌ویژه در معرض آسیب‌های بیشتری قرار دارند، آن‌هم در شرایطی که دسترسی به آموزش و خدمات صحی همچنان به‌شدت محدود است.

تنها در ماه جون ۲۰۲۵، داوطلبان جمعیت هلال احمر افغانستان روزانه هزاران وعده غذای گرم توزیع کردند و اقلام اضطراری برای سرپناه در اختیار خانواده‌ها گذاشتند. با این‌حال، نیازها همچنان از منابع موجود فراتر می‌روند.

الکساندر ماتیو تأکید کرد: «افغانستان از پیش تحت فشار شدید قرار دارد. با افزایش روزانه شمار بازگشت‌کنندگان و پیش‌بینی ورود شمار بیشتری در آینده نزدیک، اکنون زمان بسیار حساسی برای اقدام جامعه جهانی است.»

سازمان IFRC فوراً خواستار افزایش کمک‌های مالی و همبستگی جهانی برای پاسخ‌گویی به این بحران فزاینده شده است. در صورت نبود حمایت گسترده‌تر از سوی نهادهای کمک‌رسان، دولت‌ها و کمک‌کنندگان، چشم‌انداز پیش روی خانواده‌های بازگشتی تیره خواهد بود.

ماتیو افزود: «جمعیت هلال احمر افغانستان و شرکای آن تمام توان خود را به‌کار گرفته‌اند، اما نیازها بسیار گسترده است. این صرفاً یک مسئله مرزی نیست، این یک وضعیت اضطراری انسانی است که نیازمند واکنش جهانی است.»

رویداد های اخیر

ایران برای ارائه آموزش مجازی به دانش‌آموزان بازگشته به افغانستان اعلام آمادگی کرد

پیش از این نیز در دیدارهای علی‌رضا بیگدلی، سفیر ایران در افغانستان و سیدروح‌الله حسینی، شارژدافیر فرهنگی ایران در کابل با مقامات تعلیمی و پرورش امارت اسلامی، بر ادامه همکاری‌های دوجانبه در زمینه آموزش تأکید شده بود.

Published

on

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که این کشور آمادگی دارد آموزش مجازی با پوشش کامل هزینه‌های سخت‌افزاری را به دانش‌آموزان بازگشته به افغانستان ارائه کند.

 نادر یاراحمدی در این زمینه گفت: «ایران آمادگی ارائه خدمات آموزش آنلاین به دانش‌آموزان در داخل افغانستان را دارد.»

وی افزود: «این پیشنهاد با استقبال یک مسئول بین‌المللی برای مشارکت در تأمین هزینه‌ها مواجه شده است.»

یاراحمدی همچنین آمار اتباع قانونی افغانستان در ایران را بیش از ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت تنها حدود ۳۳ هزار نفر در اردوگاه‌های بین‌المللی زندگی می‌کنند و متباقی در شهرها ساکن هستند.

به گفته وی، تا سال گذشته حدود ۱۲ درصد از جمعیت افغان مقیم ایران را دانش‌آموزان تشکیل می‌دادند که نزدیک به ۱۶ درصد جمعیت دانش‌آموزی ایران را شامل می‌شده است.

وی تأکید کرد با ساخت مکاتب جدید و بهبود کیفیت آموزشی، کمبودها جبران خواهد شد.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش ایران نیز در نشستی با کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR)، با اشاره به تجربه موفق ایران در آموزش از راه دور از طریق اپلیکیشن «شاد» در دوران همه‌گیری کرونا، گفت: «ما آمادگی داریم تمامی دانش‌آموزان افغان را با استفاده از شبکه آموزش محلی و در چارچوب تفاهمنامه همکاری سه‌جانبه، آموزش داده و بر اساس اساسنامه مکاتب مجازی، به آنان مدرک تحصیلی معتبر ارائه دهیم.»

پیش از این نیز در دیدارهای علی‌رضا بیگدلی، سفیر ایران در افغانستان و سیدروح‌الله حسینی، شارژدافیر فرهنگی ایران در کابل با مقامات تعلیمی و پرورش امارت اسلامی، بر ادامه همکاری‌های دوجانبه در زمینه آموزش تأکید شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمک تازه هند به بخش صحت افغانستان؛ ارسال ده‌ها هزار دوز واکسین به کابل

رندیـر جایسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، اعلام کرده است که دهلی نو ۶۳هزار و ۷۳۴ دوز واکسین انفلوینزا و مننژیت را به کابل تحویل داده است.

Published

on

هند بار دیگر تعهد خود را برای حمایت از نظام صحی افغانستان تأیید کرد.

رندیـر جایسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، اعلام کرده است که دهلی نو ۶۳هزار و ۷۳۴ دوز واکسین انفلوینزا و مننژیت را به کابل تحویل داده است.

این محموله تازه واکسین در ادامه کمک‌های بشردوستانه هند به افغانستان ارسال شده و قرار است در برنامه‌های وقایوی وزارت صحت عامه مورد استفاده قرار گیرد.

مسوولان صحی می‌گویند این واکسین‌ها در کاهش خطر بیماری‌های فصلی و جلوگیری از شیوع مننژیت نقش مهمی خواهد داشت و کمک می‌کند که خدمات وقایوی در فصل‌های حساس تقویت شود.

هند طی سال‌های اخیر یکی از حامیان عمده سکتور صحی افغانستان بوده و بارها تجهیزات، دارو و واکسین را به کابل ارسال کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معین مبارزه با مواد مخدر برای اشتراک در نشستی به ازبکستان سفر کرد

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله، همراه با هیأت همراه‌اش پس از چاشت امروز (پنجشنبه) به ازبکستان سفر کرد.

براساس خبرنامه وزارت داخله، هدف از این سفر اشتراک در نشست کشورهای عضو مرکز هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و معلومات منطقه‌ای کشورهای آسیای مرکزی است.

خبرنامه افزوده است که این نشست به تاریخ ۵ دسمبر ماه جاری میلادی در شهر سمرقند ازبکستان برگزار می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!