کوید۱۹

سازمان جهانی صحت: اومیکرون برای افراد واکسین ناشده خطرناک است

Published

on

(Last Updated On: جدی ۲۳, ۱۴۰۰)

سازمان جهانی صحت روزگذشته (چهارشنبه ۲۲ جدی) گفته است که نوع اومیکرون کروناویروس به طور ویژه برای افراد واکسین ناشده خطرناک است.

سازمان جهانی صحت همچنین گفته است که اکثر واقعات جدید کروناویرس حال در سراسر جهان از نوع اومیکرون است که نسبت به گونهٔ دلتای این ویروس به مراتب به طور سریع از یک فرد به فرد دیگر انتقال میابد.

این سازمان گفته است که تنها در یک هفتهٔ گذشته، ۱۵ میلیون واقعهٔ جدید اومیکرون در جهان گزارش شده است و میلیون‌ها واقعهٔ دیگر ثبت ناشده باقی مانده است.

تدروس ادهانوم گیبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت، در یک کنفرانس خبری گفت: “باوجودیکه اومیکرون نسبت به نوع دلتای کروناویروس علایم خفیف تر دارد،‌ این نوع تازه جهش یافته ویروس می‌تواند خطرناک باشد، به خصوص نزد افرادیکه واکسین کووید-۱۹ را دریافت نکرده اند.”

این مقام ارشد سازمان جهانی صحت همچنین گفت که کشور‌های جهان باید تلاش کنند تا از گسترش اومیکرون جلوگیری کنند، زیرا بسیاری مردم در سراسر جهان واکسین دریافت نکرده اند و این نوع کروناویروس برای آنان می تواند خطرناک باشد.

آقای گیبریسوس همچنین گفت که “اکثریت قریب به اتفاق” افرادی که در شفاخانه‌ها بستری شده اند، واکسین دریافت نکرده اند.”

این مقام ارشد سازمان جهانی صحت گفت که تطبیق واکسین بیماری کووید-۱۹ برای جلوگیری از مرگ و میر و علایم شدید بسیار موثر واقع شده است، اما این واکسین‌ها نمی‌توانند به طور کامل از انتقال کروناویروس جلوگیری کنند.

به گفته‌ آقای گیبریسوس، انتقال بیشتر این ویروس نه تنها موجب بستری شدن بیشتر بیماران و مرگ و میر بیشتر می‌شود، بلکه شماری بیشتر مردم از رفتن به وظایف‌شان باز می‌مانند به شمول معلمان و کارمندان بخش صحت. به گفتهٔ او، ادامهٔ این وضعیت احتمال ظهور گونه‌های دیگر کروناویروس و انتقال آنرا را نیز بیشتر می کند.

به گفتهٔ گیبریسوس، شمار مرگ و میر بیماری کووید-۱۹ در جهان ثابت باقی مانده و ۵۰ هزار نفر هفته وار جان‌های‌شان را به اثر ابتلای به این بیماری کشنده در سراسر جهان از دست می دهند.

او افزود که آموزش زندگی کردن با این ویروس نباید به این معنی باشد که شماری زیادی مردم در اثر ابتلای به این ویروس جان‌های‌شان را از دست بدهند.

آقای گیبریسوس می خواست تا همه کشور‌های جهان تا پایان سپتمبر ۲۰۲۱ میلادی، ۱۰ در صد جمعیت کشور‌های شان، تا آخر دسمبر ۴۰ در صد جمعیت آنان و تا اوسط ۲۰۲۲ میلادی، ۷۰ در صد نفوس کشور‌ های شان واکسین کووید-۱۹ دریافت کنند.

اما به گفتهٔ این مقام، ۹۰ کشور جهان تا حال حتا ۴۰ در صد جمعیت آنان واکسین دریافت نکرده اند و ۳۶ کشور دیگر حتا کمتر از ۱۰ در صد جمعیت‌شان واکسین شده اند.

به گفتهٔ گیبریسوس، بیش از ۸۵ در صد جمعیت افریقا تا حال حتا یک دوز واکسین کووید-۱۹ را دریافت نکرده اند. او گفت: “تا زمانیکه این شکاف [توزیع واکسین] را بسته نکنیم، ما نمی‌توانیم به این مرحله حاد همه گیری خاتمه دهیم.”

Trending

خروج از نسخه موبایل