Connect with us

صحت

سازمان جهانی صحت: گمان می‌رود شربت سرفه ساخت هند با مرگ ۶۶ کودک در گامبیا ربط داشته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۱۴, ۱۴۰۱)

سازمان جهانی صحت در مورد تجویز و مصرف چهار شربت سرفه و سرما خوردگی ساخت شرکت دواسازی میدن هند هشدار داده است که گمان می‌رود با مرگ ۶۶ کودک در گامبیا ربط داشته است.

این سازمان جهانی همچنان روز چهارشنبه (۱۳ میزان) هشدار داده است که ممکن این دواها در سایر کشورها، بیرون از ممالک افریقای غربی، تولید و توزیع شده باشد.

تدروس ادهانوم گیبریسوس رییس سازمان جهانی صحت روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که چهار شربت یاد شده “احتمالاً با مشکلات شدید گرده و مرگ ۶۶ کودک” ربط داشته است.

رییس سازمان جهانی صحت مرگ این کودکان را تاسف بار خواند.

تدروس گفت که سازمان جهانی صحت تحقیقات بیشتر را با مقام‌های هندی و شرکت تولید کنندۀ این چهار شربت – پرومیتازین فمی، کوفیکزمالین، ماکوف و ماگریپ – نیز انجام می‌دهد.

در اخطاریه‌ی سازمان جهانی صحت آمده است که :«تا حال، شرکت تولید کننده به سازمان جهانی صحت در مورد مصوونیت و کیفیت محصولات خود تضمین نداده است” و نیز گفته شده است که با تحلیل و تجزیۀ لابراتواری نمونه‌های این محصولات “تایید شده است که این محصولات حاوی مقادیر غیرقابل قبول دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول است.»

دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول مواد بی‌رنگ و بی‌بوی کیمیایی است که بیشتر در محصولات چرب کنندۀ ماشین‌آلات و به مقدار بسیار اندک در مواد آرایشی استفاده می‌شود. خوردن این دو مادۀ کیمیایی سبب درد شکم، استفراغ، اسهال، بندش ادرار، سردردی و در نهایت، منجر به عدم کفایه و نارسایی شدید گرده، مشلات اعصاب محیطی و مرکزی، کوما و مرگ شده می‎تواند.

وزارت صحت گامبیا ماه گذشته، پس از آنکه ۲۸ کودک در اثر از کار افتادن گرده‌های شان در گذشتند، به شفاخانه‌های آن کشور دستور داد تا مصرف این شربت‌ها را متوقف کند.

سازمان جهانی صحت گفته است که معلومات به دست آمده از سازمان مرکزی کنترول دوایی هند، نشان می‌دهد که شرکت تولید کننده این شربت‌ها را تنها به گامبیا صادر کرده است. با اینحال، به گفتۀ این سازمان، به دلیل بازارهای غیررسمی و کنترول ناشدۀ کشورهای افریقایی، نمی‌توان تولید آن را به سایر کشورهای منطقه رد کرد.

با هشدار از این احتمال که شاید شرکت یاد شده از دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول در دیگر محصولات دوایی خود نیز کار گرفته باشد “تکثیر جهانی” این دواها را نمی‌توان منتفی دانست.

رییس سازمان جهانی صحت از تمام کشورها خواست تا “این محصولات دوایی را شناسایی و جلو تولید آن را بگیرند تا از آسیب بیشتر به مریضان جلوگیری شود.”

به نقل از خبرگزاری رویترز شرکت دواسازی “میدن” و وزارت صحت هند دراین باره از اظهار نظر خودداری کرده اند.

صحت

ملل متحد: شمار زنان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان سال گذشته به ۱.۲ میلیون تن رسید

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۳)

یک مقام برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته است که شمار زنان دچار سوء تغذیه در افغانستان سال گذشته به یک میلیون و دوصد هزار تن رسید.

مونا شیخ، مسوول بخش تغذیه برنامه جهانی غذا، در ویدیویی که در صفحه ایکس این اداره پنجشنبه منتشر شد، افزوده است که انتظار می‌رود شمار زنان مبتلا به سوء تغذیه امسال افزایش پیدا کند.

او در مورد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در کشور تصریح کرده است که امسال شمار آنان به ۳ میلیون تن خواهد رسید، اما تنها ۱.۶ میلیون تن کمک دریافت خواهند کرد.

برنامه جهانی غذا هشدار داده است که پس از کاهش کمک‌های خارجی در سال گذشته، میزان مراجعه کودکان به کلینک‌های مخصوص تداوی سوء تغذیه افزایش پیدا کرده است.

بر اساس ارقام اداره هماهنگ کننده امور بشری ملل متحد (اوچا)، در حال حاضر بیش از ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند.

صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) گفته است که بیش از ۵۲ درصد این نیازمندان را کودکان تشکیل می‌دهند.

Continue Reading

صحت

سرپرست وزارت صحت با مسوول کمیساریای سازمان ملل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۳)

داکتر قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت‌ عامه با ليونارد زیلو، مسوول کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان دیدار کرد.

در این دیدار، دو طرف درباره  ایجاد مراکز صحی جدید برای عودت‌کنندگان در کشور بحث و تبادل‌نظر نمودند.

آقای عباد در این دیدار، ارایه خدمات بهتر صحی را برای هموطنان و برگشت‌کنندگان از اولویت‌های خود دانسته و خواهان همکاری این سازمان در این زمینه شده است.

از سویی هم، آقای ليونارد زیلو از همکاری این نهاد در این راستا اطمینان داد و بر همکاری‌های دوام‌دار این اداره با وزارت صحت‌ عامه تأکید کرد.

Continue Reading

صحت

کمپاین فرعی واکسین پولیو آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۷, ۱۴۰۲)

وزارت صحت عامه به‌همکاری نهادهای بین المللی دومین دور کمپاین فرعی تطبیق واکسین پولیو در سال ۲۰۲۴ را امروز (دوشنبه) آغاز کرد.

این دور کمپاین واکسین فلج اطفال در مناطق مختلف کشور از ۲۶ تا ۲۹ فبروری ۲۰۲۴ تطبیق می‌شود. هدف این کمپاین واکسین کردن بیش از ۷.۶ میلیون کودک زیر سن پنج سال در برابر ویروس پولیو می‌باشد.

قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه در این باره گفته است: «ما متعهد استیم که به‌همکاری شرکای کاری خود مرض پولیو را در افغانستان محو نماییم. ما شب و روز تلاش می‌نماییم و کمپاین‌های واکسین پولیو و خدمات تتمیمی صحی را ادامه می‌دهیم تا به هدف که همانا محو کامل مرض پولیو در سراسر کشور می باشد، برسیم.»

او اضافه کرده است: «حمایت همه افغانان، به‌خصوص محاسن سفیدان، بزرگان منطقه و علمای دین در فعالیت‌های محو مرض پولیو مهم است. نیاز است تا آنان در مبارزه علیه مرض پولیو اشتراک کنند و صحتمندی اطفال خود را حفظ نمایند.»

پولیو یک مرض ویروسی است که قابل تداوی نمی‌باشد و تنها توسط واکسین وقایه و محو می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!