Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان عفو بین‌الملل: جامعه بین‌المللی باید فورأ محدودیت‌های مالی موجود درافغانستان را کاهش دهد

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۳, ۱۴۰۰)

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که افغانستان در پرتگاه قرار دارد و بدون برنامه‌ی فوری حمایت‌های هدفمند بین‌المللی و بدون اجازه‌ی استفاده از ذخایر دولت افغانستان برای حمایت از جمعیت این کشور، صحنه برای یک فاجعه‌ی انسانی در ماه‌های آینده آماده می‌شود.

در گزارش این سازمان که روزگذشته (سه‌شنبه، ۲ قوس) منتشر شده، آمده است که جامعه بین‌المللی باید فورا محدودیت‌های مالی موجود در افغانستان را که مانع ارایه خدمات صحی، غذا و سایر خدمات ضروری می‌شود، کاهش دهد.

از جامعه بین‌المللی همچنین خواسته شده است که برای جلوگیری از بحران فزاینده‌ای که جان ده‌ها میلیون نفر را تهدید می‌کند، کمک‌های بشردوستانه را تسریع بخشد.

در گزارش آمده است:”ترکیبی از تعلیق کمک‌های خارجی، مسدودکردن دارایی‌های دولت افغانستان و تحریم‌های بین‌المللی بر طالبان (امارت اسلامی)، کشوری را که از سطح بالای فقر رنج می‌برد، وارد یک بحران اقتصادی تمام‌عیار کرده است.”

عفو بین‌الملل به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه‌ی سازمان ملل استناد کرده و گفته است که ۲۲.۸ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی حاد و گرسنگی مواجه اند.

یمینی میشرا، مدیر منطقه‌ی جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل در این گزارش گفته است:”ما کشورهایی را دیده‌ایم که در ماه‌های اخیر به افغانستان کمک کرده‌اند،اما این حمایت هنوز به کسانی که بیشتر به آن نیاز دارند، نرسیده است.”

او در عین حال گفته است که سطح کنونی کمک‌های بشردوستانه برای مقابله با بحران در افغانستان کافی نیست و میلیون‌ها افغان در فقر فرو رفته و با خطر گرسنگی مواجه اند.

طبق گزارش عفو بین‌الملل، سطح فقر در افغانستان در حال حاضر ۷۲ درصد است و این میزان تا اواسط سال ۲۰۲۲ میلادی قرار است به ۹۷ درصد برسد.

این سازمان در ادامه گفته است:”ناامنی غذایی حتا قبل از تسلط طالبان (امارت اسلامی)، افغانستان را تهدید می‌کرد، زیرا افغانستان تحت تأثیر چهار سال خشک‌سالی شدید، رکود اقتصادی و آوارگی گسترده‌ی داخلی قرار گرفت. بیش از چهارمیلیون بیجاشده‌ی داخلی در سراسر افغانستان وجود دارد – بیش از ۵۷۰ هزار نفر از آنها از ماه جنوری آواره شده اند – در شرایط ناامیدکننده‌ای زندگی می‌کنند.”

با این حال، سازمان عفو بین‌الملل گفته است با وجود این‌که جامعه جهانی وعده‌ی کمک‌های بشردوستانه زیادی داده است، تجهیزات و پول نقد وعده داده شده برای مقابله با ابعاد بحرانی که افغانستان با آن مواجه است کافی نخواهد بود.

این سازمان در ادامه پیشنهاد کرده است که تمام کمک‌ها باید به دقت برنامه‌ریزی و به موقع ارایه شود؛ زیرا دست‌رسی به بسیاری از مناطق افغانستان در طول زمستان تقریبا غیرممکن است.

یمینی میشرا، مدیر منطقه‌ی جنوب آسیای عفو بین‌الملل گفته است که کمک‌های بشردوستانه و استفاده از بودجه‌ی عمومی برای خدمات ضروری نباید سیاسی شود.

به‌گفته‌ی او، کشورهای کمک‌کننده باید در مشورت با سازمان‌های غیردولتی و دیگر نهادهای بشردوستانه در محل یک برنامه‌ی اقدام جامع را ایجاد کنند.

او خطاب به امارت اسلامی نیز گفته است که این گروه باید برای دست‌رسی نامحدود سازمان ملل و گروه‌های بشردوستانه، همکاری کند.

یمینی میشرا افزوده است:”اولویت اصلی جامعه جهانی باید جلوگیری از مرگ و رنج مردم در افغانستان و حفظ حقوق بشری آنها باشد. همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی باید سیاست‌های موجود، از جمله مسدود‌کردن کمک‌ها، دارایی‌ها و معاملات پولی را به نفع راه‌حلی مورد بازنگری قرار دهند که امکان استفاده از وجوه بانک مرکزی را برای پوشش الزامات اساسی، از جمله پرداخت حقوق کارگران فراهم کند.”

سازمان ملل همچنین تخمین می‌زند که بیش از ۲۰۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه در ماه برای جلوگیری از فاجعه مورد نیاز است.

این درحالی است که چند روز پیش نیز سازمان ملل متحد با قید فوریت هشدار داد که چنانچه برای سرپا نگه داشتن بانک‌های افغانستان اقدامی صورت نگیرد، با توجه به ناتوانی مردم از بازپرداخت وام‌ها، کاهش سپرده گذاری و همچنین کندی چرخش نقدینگی، نظام مالی این کشور در کمتر از چند ماه فرو خواهد پاشید.

همچنین سهیل شاهین سخنگوی دفتر امارت اسلامی در قطر در گفتگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که غرب عمداً به بحران اقتصادی در افغانستان دامن می‌زند.

پیشتر نیز امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در نامه‌ای به اعضای کنگره امریکا، مصادره ثروت و پول افغانستان را دور از منطق خوانده و گفته بود که مسدود کردن پول‌های افغانستان نه مشکل را حل می‌کند و نه خواست مردم امریکا است.

رویداد های اخیر

EU allocates 17 million euros to support Afghans on the move

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

The European Union signed an agreement worth 17 million euros with the International Organization for Migration (IOM) to improve access to basic services, increased economic opportunities and protection for Afghans on the move and their host communities in Afghanistan.

The needs of women and girls are a particular focus of the programme, EU said in a statement released on Thursday.

The statement noted that from January 2023 until April 2024, over 1.5 million Afghans returned from Pakistan and Iran.

“I am deeply moved by the hardship returnees face when being deported to Afghanistan. In a country suffering from poverty and climate change, and in a city that just saw devastating earthquakes, this truly is a crisis within a crisis.”, said Peteris Ustubs, Director for the Middle East, Asia and Pacific of the European Commission’s Department for International Partnerships during the signing ceremony at the IOM transit centre in Herat.

Raffaella Iodice, EU Chargée d’Affaires a.i. to Afghanistan, added “The solidarity of the Afghan people towards their brothers and sisters is an inspiration. We must assure that communities hosting and helping new arrivals are supported. The partnership with IOM ensures access to essential services and provides protection for Afghan returnees and their host communities. As women and girls can be particularly affected, we make sure that all members of society can benefit”.

“IOM’s continued partnership with the EU has been critical in enabling our teams to reach hundreds of thousands of Afghan returnees and other vulnerable communities in the country”, said IOM Afghanistan Chief of Mission, Maria Moita. “Thanks to this renewed commitment, we will be able to focus on addressing the immense challenges in the areas of return and contribute to reintegration, social cohesion, and longer-term solutions for those communities.”

This additional contribution is part of a 5-year programme that is being implemented across Afghanistan and in four countries in the region. It builds on the EU’s previous support to IOM to improve the wellbeing of Afghans forced to return to the country, EU said.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالیزیا تجارب اش را در بخش امنیت سایبری با امارت اسلامی شریک می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل گفته است که مالیزیا یک کشور پیشرفته است و افغانستان باید از تجارب این کشور استفاده کند.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور داخله، در این دیدار که روز پنجشنبه صورت گرفت، سراج الدین حقانی تاکید کرد که امنیت در افغانستان تامین است و وحدت میان افغان‌ها اعاده شده است.

او تصریح کرده که امارت اسلامی می‌خواهد با تمام جهان بالخصوص کشورهای اسلامی، روابط نزدیک و تعامل داشته باشد.

هیات مالیزیا متشکل از نمایندگان وزارت‌های داخله و دفاع، و مشاوران دفتر صدر اعظم این کشور می‌باشد.

داتو شازلینا، یک عضو این هیات در رابطه به ظرفیت‌های مالیزیا در بخش امنیت سایبری و جرایم دیجیتلی معلومات ارایه کرده و گفت که مالیزیا تجاربش را در این بخش با امارت اسلامی شریک می‌کند.

در این دیدار، دو طرف همچنان در باره مبارزه با مواد مخدر، آموزش پولیس، همکاری‌های دوجانبه و تبادل تجارب میان مالیزیا و افغانستان بحث کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: تعلیم دختران «مسئله حیاتی» برای افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور در دیدار با حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده خاص ایران، تعلیم دختران را «مسئله حیاتی» برای افغانستان خوانده است.

در صفحه ایکس آقای کرزی آمده که او در این دیدار از همکاری و ایستادگی تهران در کنار مردم افغانستان در مقاطع مختلف و از کمک‌های آن کشور به‌خصوص در بخش تعلیم و اعطای بورسیه‌های تحصیلی برای جوانان افغان ابراز امتنان کرده است.

کرزی همچنان صلح و ثبات را در منطقه به نفع همه دانسته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!