Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: بازگشت گسترده افغان‌ها بحران‌های افغانستان را تشدید کرده است

این نهاد سازمان ملل در گزارشی که روز دوشنبه، ۲۹ دسمبر منتشر شد، گفته است بسیاری از بازگشت‌کننده‌گان بدون دارایی، سرپناه و فرصت شغلی وارد افغانستان شده‌اند و در شرایط آسیب‌پذیر قرار دارند.

منتشر شده

در

برنامه توسعه سازمان ملل متحد اعلام کرده است که بازگشت میلیون‌ها افغان در سال ۲۰۲۵، چالش‌های افغانستان را در حالی پیچیده‌تر ساخته که این کشور هنوز با بی‌ثباتی، فقر و پیامدهای بلایای طبیعی روبه‌رو است.

این نهاد سازمان ملل در گزارشی که روز دوشنبه، ۲۹ دسمبر منتشر شد، گفته است بسیاری از بازگشت‌کننده‌گان بدون دارایی، سرپناه و فرصت شغلی وارد افغانستان شده‌اند و در شرایط آسیب‌پذیر قرار دارند.

براساس این گزارش، بازگشت‌کننده‌گان در بخش‌های مختلف کشور با دشواری‌های جدی برای تأمین معیشت و پاسخ‌گویی به نیازهای اساسی خانواده‌های خود مواجه هستند؛ موضوعی که فشار دو برابر بر جوامع محلی و خدمات عمومی وارد کرده است.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد افزوده است که برای حمایت از بازگشت‌کننده‌گان، با پشتیبانی صندوق ویژه افغانستان، پروژه‌ای مشترک تحت عنوان «راه‌حل‌های پایدار» را در شرق کشور روی‌دست گرفته است. این پروژه چندسازمانی با همکاری نُه نهاد سازمان ملل اجرا می‌شود و هدف آن تقویت خدمات اساسی، ایجاد راه‌های پایدار برای کسب درآمد و بهبود معیشت مردم، و اجرای برنامه‌های توانمندسازی زنان است.

این در حالی است که سازمان ملل پیش‌تر هشدار داده بود به‌دلیل کاهش منابع مالی، گسترش فقر و تداوم مشکلات اقتصادی، در سال ۲۰۲۶ شمار زیادی از شهروندان افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قرغیزستان: حمایت از مردم افغانستان باید ادامه یابد

او همچنان تأکید کرده است که کشورهای منطقه باید به تعهدات خود در زمینه حمایت و کمک به مردم افغانستان پابند بمانند.

Published

on

صادیر جاپاروف، رئیس‌جمهور قرغیزستان، در نشست مشورتی سران کشورهای آسیای مرکزی و آذربایجان، بر ادامه حمایت از مردم افغانستان تأکید کرده است.

جاپاروف گفته است که افغانستان باثبات و آرام به سود تمام کشورهای منطقه است و همکاری‌های مشترک برای مبارزه با تروریزم، قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان‌یافته باید گسترش یابد.

او همچنان تأکید کرده است که کشورهای منطقه باید به تعهدات خود در زمینه حمایت و کمک به مردم افغانستان پابند بمانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هرات و هیئت ایرانی بر گسترش تجارت و ترانزیت میان افغانستان و ایران

مولانا اسلام‌جار، والی هرات، در این نشست گفت که امارت اسلامی در بخش‌های اقتصادی، صنعتی و تجارتی پیشرفت‌هایی داشته و پروژه‌های بزرگ زیربنایی نیز در کشور جریان دارد.

Published

on

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات اعلام کرده است که مولانا اسلام‌جار، والی این ولایت، با هیئتی از ایران به رهبری محمد محسن زنگنه، نماینده مجلس شورای اسلامی ایران، دیدار و درباره گسترش روابط اقتصادی، افزایش مبادلات تجارتی و تسهیل ترانزیت میان دو کشور گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات، این دیدار با حضور محمد حافظ مجاهد، والی فراه، و عبدالمنان محمود، والی نیمروز، برگزار شده است.

در این دیدار، دو طرف بر تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجارتی و افزایش استفاده از ظرفیت‌های مرزی ولایت‌های غربی افغانستان تأکید کردند.

مولانا اسلام‌جار، والی هرات، در این نشست گفت که امارت اسلامی در بخش‌های اقتصادی، صنعتی و تجارتی پیشرفت‌هایی داشته و پروژه‌های بزرگ زیربنایی نیز در کشور جریان دارد.

به گفته وی، افغانستان در زمینه مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر نیز به دستاوردهای قابل توجهی رسیده است.

والی هرات همچنان از هیئت ایرانی خواست تا برای گسترش تجارت و ترانزیت از طریق گذرگاه‌های مرزی ولایت‌های هرات، فراه و نیمروز توجه بیشتری داشته باشد. او تأکید کرد که افزایش مبادلات تجارتی می‌تواند به تأمین منافع اقتصادی هر دو کشور کمک کند.

بر اساس این خبرنامه، اسلام‌جار همچنین گفت که گذرگاه‌های اسلام‌قلعه، ابونصر فراهی و مرز نیمروز برای فعالیت شبانه‌روزی آمادگی دارند.

در همین حال، محمد محسن زنگنه، نماینده مجلس شورای اسلامی ایران، از مهمان‌نوازی مردم افغانستان قدردانی کرده و گفته است که افغانستان در پنج سال گذشته پیشرفت‌های خوبی داشته است.

او همچنین بر گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی و افزایش انتقال کالا از مسیرهای مرزی ولایت‌های هرات، فراه و نیمروز تأکید کرده و گفته است که برای تحقق این هدف از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

گسترش همکاری‌های تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و ایران می‌تواند زمینه افزایش دادوستد، تسهیل انتقال کالا و تقویت نقش گذرگاه‌های غربی افغانستان در تجارت منطقه‌ای را فراهم سازد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سناتور امریکایی با اشاره به تجربه افغانستان، پنتاگون را به پنهان‌کاری درباره جنگ ایران متهم کرد

اظهارات این سناتور بار دیگر موضوع شفافیت درباره هزینه‌ها و خسارات جنگ ایران را مطرح کرده است.

Published

on

کریس مورفی، سناتور دموکرات امریکا، وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) را متهم کرده است که تلاش می‌کند هزینه‌ها و خسارات ناشی از جنگ با ایران را پنهان نگه دارد.

مورفی در گفتگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت که مقام‌های امریکایی به دلایل امنیتی مانع بازدید او از تأسیسات نظامی این کشور در منطقه شده‌اند؛ اما او این توضیح را رد کرد و به سفرهای قبلی خود به مواضع نظامی امریکا در افغانستان و عراق در جریان درگیری‌های فعال اشاره کرد.

او گفت: «دلیل مطرح‌شده ساختگی بود» و افزود که این تصمیم به گفته او، بیشتر به پنهان‌کاری ارتباط دارد تا نگرانی‌های امنیتی.

این سناتور همچنان ادعا کرد که مقام‌های وزارت دفاع امریکا در منطقه حاضر نشده‌اند در سفارت این کشور به او توضیحات ارائه کنند. با این حال، وزارت خارجه امریکا اجازه داده است تا او از خسارات واردشده به سفارت بازدید کند؛ خساراتی که مورفی آن را گسترده توصیف کرد.

مورفی با اشاره به حمله به سفارت امریکا گفت که اگر این حمله در جریان روز رخ می‌داد، احتمال تلفات جانی گسترده وجود داشت.

اظهارات این سناتور بار دیگر موضوع شفافیت درباره هزینه‌ها و خسارات جنگ ایران را مطرح کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!