Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: بازگشت گسترده افغان‌ها بحران‌های افغانستان را تشدید کرده است

این نهاد سازمان ملل در گزارشی که روز دوشنبه، ۲۹ دسمبر منتشر شد، گفته است بسیاری از بازگشت‌کننده‌گان بدون دارایی، سرپناه و فرصت شغلی وارد افغانستان شده‌اند و در شرایط آسیب‌پذیر قرار دارند.

منتشر شده

در

برنامه توسعه سازمان ملل متحد اعلام کرده است که بازگشت میلیون‌ها افغان در سال ۲۰۲۵، چالش‌های افغانستان را در حالی پیچیده‌تر ساخته که این کشور هنوز با بی‌ثباتی، فقر و پیامدهای بلایای طبیعی روبه‌رو است.

این نهاد سازمان ملل در گزارشی که روز دوشنبه، ۲۹ دسمبر منتشر شد، گفته است بسیاری از بازگشت‌کننده‌گان بدون دارایی، سرپناه و فرصت شغلی وارد افغانستان شده‌اند و در شرایط آسیب‌پذیر قرار دارند.

براساس این گزارش، بازگشت‌کننده‌گان در بخش‌های مختلف کشور با دشواری‌های جدی برای تأمین معیشت و پاسخ‌گویی به نیازهای اساسی خانواده‌های خود مواجه هستند؛ موضوعی که فشار دو برابر بر جوامع محلی و خدمات عمومی وارد کرده است.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد افزوده است که برای حمایت از بازگشت‌کننده‌گان، با پشتیبانی صندوق ویژه افغانستان، پروژه‌ای مشترک تحت عنوان «راه‌حل‌های پایدار» را در شرق کشور روی‌دست گرفته است. این پروژه چندسازمانی با همکاری نُه نهاد سازمان ملل اجرا می‌شود و هدف آن تقویت خدمات اساسی، ایجاد راه‌های پایدار برای کسب درآمد و بهبود معیشت مردم، و اجرای برنامه‌های توانمندسازی زنان است.

این در حالی است که سازمان ملل پیش‌تر هشدار داده بود به‌دلیل کاهش منابع مالی، گسترش فقر و تداوم مشکلات اقتصادی، در سال ۲۰۲۶ شمار زیادی از شهروندان افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی تصویب قانون اعدام زندانیان فلسطینی توسط پارلمان اسرائیل را شدیداً محکوم کرد

Published

on

وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان تصمیم پارلمان اسرائیل را که زمینه صدور حکم اعدام برای زندانیان فلسطینی را فراهم می‌کند، به‌شدت محکوم کرده است.

در بیانیه‌ وزارت خارجه امارت اسلامی آمده است: «این اقدام ادامه‌ای بر ظلم‌های مکرر است و نقض آشکار حقوق اساسی مردم فلسطین و در تضاد با اصول عدالت و حقوق بشر است و به طور تبعیض‌آمیز، یک ملت مظلوم را هدف قرار می‌دهد.»

وزارت خارجه امارت اسلامی از نهادهای بین‌المللی خواسته است که برای جلوگیری از چنین اقداماتی، گام‌های لازم و فوری اتخاذ کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۱۹ مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در سواحل ترکیه جان باختند

Published

on

مقام‌های ترکیه روز چهارشنبه اعلام کردند که دست‌کم ۱۹ مهاجر افغان، به شمول یک نوزاد، پس از غرق شدن یک قایق در دریای اژه در نزدیکی سواحل بدروم جان باخته‌اند.

بر اساس اعلام فرماندهی گارد ساحلی ترکیه، این قایق ده‌ها مهاجر را حمل می‌کرد و با وجود شرایط نامساعد دریا، به هشدارهای مکرر برای توقف توجه نکرده و تلاش داشت با سرعت بالا فرار کند. این قایق بعداً دچار آب‌گرفتگی شده و در نهایت واژگون شد.

عملیات نجات بلافاصله آغاز شد و تیم‌ها با پشتیبانی یک هلیکوپتر از ازمیر در محل حضور یافتند. مقام‌ها گفته‌اند که ۲۰ مهاجر از آب نجات داده شدند، در حالی که در ابتدا اجساد ۱۸ تن در محل رویداد پیدا شد. یک تن دیگر بعداً در شفاخانه جان داد و شمار تلفات به ۱۹ نفر افزایش یافت.

تلاش‌های جست‌وجو برای یافتن دست‌کم یک فرد دیگر که هنوز مفقود گزارش شده، ادامه دارد.

مقام‌ها تأیید کرده‌اند که تمامی سرنشینان این قایق شهروندان افغانستان بوده‌اند. ادریس آکبییک، والی ولایت موغلا، گفته است که در میان قربانیان یک نوزاد نیز شامل است.

مسیر خطرناک مهاجرت

این رویداد در یکی از پرترددترین و در عین حال خطرناک‌ترین مسیرهای مهاجرت به اروپا رخ داده است. جزیره یونانی «کاس» در فاصله حدود ۲۰ کیلومتری از بدروم قرار دارد و به همین دلیل یکی از مقاصد رایج برای مهاجرانی است که تلاش دارند خود را به اتحادیه اروپا برسانند.

جزایر دیگری مانند «کالیمنوس»، «لروس» و «سیمی» نیز در نزدیکی این مسیر قرار دارند؛ منطقه‌ای که به‌گونه گسترده توسط افرادی که از جنگ، بی‌ثباتی و مشکلات اقتصادی در خاورمیانه، آسیا و افریقا فرار می‌کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترکیه همچنان یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت برای مهاجرانی است که در تلاش ورود به اروپا هستند. بسیاری از آنان با استفاده از قایق‌های کوچک، مزدحم و غیرایمن، این مسیر کوتاه اما بسیار خطرناک دریایی را طی می‌کنند. با وجود افزایش گشت‌زنی‌ها و اقدامات کنترلی، این سفرها اغلب در شرایط نامساعد جوی یا پرخطر انجام شده و در بسیاری موارد به حوادث مرگبار منجر می‌شود.

این رویداد تازه، بار دیگر خطرات جدی پیش‌روی مهاجران در این مسیر و همچنان فشار مداوم بر نیروهای ساحلی در مدیریت عملیات جست‌وجو و نجات را برجسته می‌سازد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عبدالغنی برادر ۱۷ پروژه به ارزش بیش از یک میلیارد افغانی را منظور کرد

Published

on

در نشست نوبتی کمیسیون تدارکات ملی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، ۱۷ پروژه به ارزش بیش از یک میلیارد افغانی منظور شد.

بر اساس خبرنامه ریاست‌الوزرا، در این نشست ۴۲ پروژه برای منظوری ارائه شد که پس از بحث، به ارزش بیش از یک میلیارد افغانی ۱۷ پروژه منظور و در ۱۴ پروژه دیگر تعدیلاتی وارد گردید.

پروژه‌های منظورشده و تعدیل‌شده اعمار ساختمان لیلیه پوهنتون پنجشیر، احداث ساختمان پوهنځی طب پوهنتون بدخشان، تکمیل نمودن فاز اول و دوم سرک کنر ـ نورستان، ساخت شفاخانه‌های عمومی در ولسوالی‌های گیرو غزنی، بندر فاریاب و سپین‌غر ننگرهار و نیز پروژه‌های رساندن و توزیع برق در ولایت‌های مختلف شامل اند.

گفتنی است که این پروژه‌ها از سوی امارت اسلامی افغانستان تمویل می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!