Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل خواستار تلاش بیشتر برای محو خشونت در برابر زنان افغان شد

منتشر شده

در

سازمان ملل متحد از همه افغان ها خواسته است تا تلاش ها برای محو خشونت علیه زنان را افزایش دهند و این خشونت برای خانواده ها و جامعه پیامدهای منفی دارد.

به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان، سازمان ملل متحد از افغانها خواست “تا تلاشها را برای جلوگیری خشونت علیه زنان و دختران، به ویژه در شرایط شیوع کووید-۱۹ افزایش دهند.”

این در حالی است که وزارت امور زنان افغانستان اعلام کرده است که خشونت علیه زنان در کشور در یک سال گذشته است.

مقامات این وزارت در مراسم راه اندازی یک کارزار ۱۶ روزه مبارزه با خشونت بر اساس جنسیت، گفتند که در شش ماه گذشته ۲۵۸۲ مورد خشونت علیه زنان ثبت شده است.

به گفته آنان، بیشتر این خشونت ها موارد ازدواج اجباری، تجاوز جنسی و قتل بوده است.

کمپاین شانزده روزه امروز آغاز شد و تا ده دسامبر روز جهانی حقوق بشر ادامه خواهد داشت.

در همین حال اتحادیه اروپا در توییتی گفته است: “ما اتحادیه اروپا و اعضای آن علیه خشونت جنسیتی می ایستیم.”

این اتحادیه خواسته است که هر دختر و زنی باید فارغ از خشونت، ستم و تبعیض زندگی کنند. اتحادیه اروپا افزوده است: “برای خاتمه دادن به خشونت علیه دختران و زنان به صدای ما بپیوندید.”

سازمان ملل متحد در اعلامیه ای گفته است که پیامدهای خشونت علیه زنان و دختران – از جمله تاثیرات جسمی ، جنسی و روانی – می تواند از مشارکت کامل آنها در جامعه جلوگیری کند.

دیبرا لاینز نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان گفت: “خشونت علیه زنان و دختران عواقب منفی نه تنها بر نجات یافتگان خشونت، بلکه برای خانواده ها، مردم و جامعه دارد. این موضوع مانعی بر سر راه ریشه کن کردن فقر، انکشاف پایدار و تلاش ها در جهت صلح می باشد.” خانم لاینز که رییس هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز می باشد.

خانم لاینز افزود: “خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان، دسترسی آنها به حقوق بشری و آزادی های بنیادی شان را در حساس ترین زمان تاریخ معاصر این کشور، به خطر می اندازد.”

بر اساس اعلامیه، اقداماتی که برای جلوگیری از گسترش ویروس روی دست گرفته شده نیز موانع اضافی را به وجود آورده است و برای نجات یافتگانی که به دنبال کمک هستند، خطر را افزایش داده است.

جایی که خدمات وجود دارد، شمار زیادی از نجات یافتگان خشونت به دلیل محدودیت های رفت و آمد، اختلال در خدمات و فرصت های محدود برای دریافت کمک، اغلب قادر به دریافت کمک و حمایت نیستند.

الیتا میلیر رییس دفتر ملل متحد برای زنان در افغانستان گفت: “برای میلیون ها تن در سراسر جهان، خانه مکانی امن برای حفاظت از خودشان در مقابل یک ویروس کشنده گردیده است. اما برای شمار زیادی از زنان و دختران، خانه مکانی گردیده است که آنها با سوء استفاده کنندگان در آن گیر مانده اند.”

وی افزود: “تعامل روزانه ما با زنان افغان در سراسر کشور از آغاز شیوع همه گیری، افزایش نگران کننده ای را در سطح خشونت علیه زنان و دختران برجسته می سازد. آمار ما در مورد تاثیرات از نگاه تمایز جنسیتی کوید-۱۹ نیز با این موضوع مطابقت داشته است.”

از آنجایی که در زمان بی سابقه ای برای افغانستان قرار داریم، همبستگی ما با زنان افغان و تعهد ما به ترویج و حفظ حقوق بشری آنها نیز باید به گونه برابر بی سابقه باشد.

ملل متحد در افغانستان با دولت این کشور، جامعه مدنی، نهادهای غیر دولتی و همکاران انکشافی برای پاسخدهی به همه انواع خشونت علیه زنان و دختران از طریق حمایت مستقیم به ارائه کنندگان خدمات، برنامه های با نورم اجتماعی جهت جلوگیری از خشونت و کمپاین ها و دادخواهی ها، کار می کند.

در جریان کمپاین ۱۶ روزه، دولت افغانستان به حمایت ملل متحد، فعالیت های خویش در بخش دادخواهی و ارتقاء سطح آگاهی مردم جهت رسیدگی به خشونت علیه زنان و دختران را افزایش می دهد.

رویداد های اخیر

وزیر خارجه تاجیکستان بر همکاری جامعه جهانی برای حل مشکلات افغانستان تأکید کرد

Published

on

سراج‌الدین مهرالدین، وزیر امور خارجه تاجیکستان، از جامعه بین‌المللی خواست تا با توجه به مشکلات افغانستان، کمک‌های خود را به این کشور افزایش دهد.

مهرالدین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که تاجیکستان و افغانستان برای جلوگیری از حوادث امنیتی در امتداد مرز مشترک خود هماهنگی می‌کنند. وی خاطرنشان کرد که حملات مسلحانه و فعالیت‌های جنایی در مناطق مرزی در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

وی گفت که مقامات افغان به تاجیکستان اطمینان داده‌اند که اقدامات لازم را برای جلوگیری از حوادث انجام خواهند داد و تحقیقات کاملی در مورد هرگونه تخلف صورت خواهد گرفت.

مهرالدین تأکید کرد که تاجیکستان از تعامل سازنده بین‌المللی با هدف بهبود شرایط اجتماعی-اقتصادی افغانستان حمایت می‌کند. وی خاطرنشان کرد که تاجیکستان بیش از ۶۰ هزار تن کمک بشردوستانه به افغانستان، از جمله مواد غذایی و لوازم ضروری، در سال ۲۰۲۵ به افغانستان ارائه کرده است.

وزیر امور خارجه تاجیکستان همچنین به همکاری اقتصادی رو به رشد بین دو همسایه اشاره کرد. تاجیکستان بازارهای مرزی را بازگشایی کرده و همچنان به تأمین برق افغانستان ادامه می‌دهد.

گفتنی است که تاجیکستان و افغانستان بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.

در همین حال، ظفر صمد، رئیس اداره کنترول مواد مخدر تحت ریاست جمهوری تاجیکستان، گفته است که سال گذشته ۱۷ مورد درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در امتداد مرز با افغانستان رخ داده است. وی افزود که در نتیجه این درگیری‌ها، دو نیروی تاجیکستان و ۱۰ تبعه افغان کشته شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر: افغانستان لقمه چرب نه، بلکه درخت زقوم است

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، در مراسم فراغت سربازان وزارت دفاع ملی هشدار داده است که اگر کسی در قبال افغانستان نیت نادرست دارد، امارت اسلامی انتقام را خودش می‌گیرد.

او گفت که این کشور لقمه چرب نه، بلکه درخت زقوم است که نوزادان هیچگاه نمی‌توانند آن را هضم کنند.

ملا برادر گفت که امارت اسلامی طی چند روز آینده، با در نظرداشت میزان سرمایه‌گذاری در سکتورهای جدید، برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معافیت مالیاتی یک الی پنج ساله اعلام خواهد کرد.

او همچنان بر تعامل سیاسی و اقتصادی کشورها با افغانستان تأکید کرد.

ملا برادر گفت: «من معتقدم که بهتر است کشورها در چارچوب ارزش‌ها و اصول امارت اسلامی برای تعامل سیاسی و اقتصادی تلاش کنند. انرژی و منابعی که برای تخریب یکدیگر هدر می‌رود، بهتر است برای حمایت از یکدیگر و تقویت نقاط مشترک صرف شود.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما: ۱۴ نیروی حکومت پیشین افغانستان در سه ماه آخر ۲۰۲۵ کشته شدند

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش تازه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفته است که ۱۴ نیروی حکومت پیشین این کشور طی سه ماه آخر ۲۰۲۵ کشته شده اند.

این نهاد گفته است که در این مدت، ۲۸ مورد دستگیری و بازداشت خودسرانه و حداقل هفت مورد شکنجه و بدرفتاری با مقامات و نیروهای حکومت پیشین افغانستان به ثبت رسیده است.

بر بنیاد گزارش، مقامات و نیروهای حکومت پیشین که از کشورهای ایران و پاکستان تازه به افغانستان عودت نموده بودند، در میان کسانی بودند که مورد قتل‌های فراقانونی، دستگیری و بازداشت خودسرانه قرار گرفتند.

در این گزارش همچنان به محدودیت‌ها بر کار و گشت‌وگذار زنان، اعدام و شلاق افراد، و قطع اینترنت و خدمات مخابراتی اشاره شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!