جهان

سازمان ملل متحد از «جی ۲۰» خواست برای جلوگیری از بروز بحران در کشورهای آسیب پذیر همکاری کنند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

مقام عالی ارشد سازمان ملل متحد روز جمعه هشدار داد كه همه گیر شدن ویروس کرونا و ركود اقتصادی حاصل از آن، نخستین افزایش فقر جهانی در سه دهه را آغاز خواهد كرد و ۲۶۵ میلیون نفر را تا پایان سال به گرسنگی می كشاند.

مارک لوکاک، معاون دبیرکل امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری همزمان با انتشار درخواست تجدید نظر در مورد ۱۰.۳ میلیارد دالر برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در ۶۳ کشور فقیر جهان، از کشورهای پیشرو صنعتی در جهان، G20 ، خواست تا حمایت خود را بیشتر کنند.

وی گفت: “ویروس همه گیر و رکود اقتصادی جهانی در حال ویران کردن کشورهای آسیب پذیر و کم درآمد است.”

لوکاک اضافه کرد: “پاسخ کشورهای ثروتمند تاكنون به اندازه کافی نبوده است. عدم مبارزه با این ویروس در زمان حال باعث می شود که ویروس کرونا آزادانه به دور دنیا شیوع کند و چندین دهه از توسعه را خنثی کند و نسلی از مشکلات تراژیک و ساری را به وجود آورد.”

وی گفت: “لازم نیست چنین باشد – این مشکلی است که می تواند با پول ملل ثروتمند و تفکر تازه از طرف سهامداران نهادهای مالی بین المللی و حامیان نهادهای سازمان ملل، سازمان صلیب سرخ و هلال احمر و سازمان های مردم نهاد برطرف شود.”

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تا روز پنجشنبه ، بیش از ۱۳ میلیون مورد ویروس کرونا سراسر جهان و نزدیک به ۵۸۰۰۰۰ مرگ و میر مشاهده شده است.

لوکاک می از این ترسد که مگر اینکه کشورهای G20 در حال حاضر اقدام کنند ، آنها با یک سری مصیبت های انسانی وحشیانه تر و مخرب تر از تاثیرات بهداشتی مستقیم این بیماری روبرو خواهند شد.

نهادهای سازمان ملل تخمین می زنند که به دلیل اختلال در سیستم های بهداشتی ناشی از بیماری کرونا، حدود ۶۰۰۰ کودک هر روز می توانند از امراض قابل پیشگیری بمیرند، در حالی که سالانه مرگ و میر ناشی از ایدز، سل و مالاریا می تواند دو برابر شود.

در همین حال، امدادگران گفته اند که اولین مورد تایید شده ی ویروس کرونا هفته گذشته در ادلب سوریه گزارش شده است و باعث ایجاد نگرانی از شیوع ویرانگر این ویروس در اردوگاه های شلوغ سوریه شده است که میلیون ها نفر از آوارگان جنگ تقریبا یک دهه ای این کشور را در خود دارند.

برنامه پاسخگویی بشردوستانه جهانی به ویروس کرونا به تاثیرات انسدادی این بیماری در ۶۳ کشور کم درآمد و متوسط پرداخته و از تلاشهای آنها برای مبارزه با آن پشتیبانی می کند.

در این طرح آسیب پذیرترین شهروندان جهان اعم از افراد مسن ، افراد دارای معلولیت ، افراد آواره و زنان و دختران در اولویت قرار دارد.

این ابتکار در اواخر ماه مارچ روی دست گرفته شد اندکی پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی همه گیری ویروس کرونا را اعلام نمود.

در حالی که از آن زمان۱.۷ میلیارد دالر بودجه جمع آوری شده است، این بروزرسانی شامل ۳۰۰ میلیون دالر مکمل ، برای تقویت پاسخ سریع سازمان های غیردولتی ، ۵۰۰ میلیون دالر برای پیشگیری از قحطی ، و تمرکز واضح تر در جلوگیری از خشونت بر پایه جنسیت است.

این درحالی است که دو نهاد سازمان ملل مستقر در رم در گزارشی مشترک که روز جمعه منتشر شد ، زنگ هشدار را به صدا درآورد و اظهار داشت که خطر گرسنگی تهدید می کند و تا ماه های آینده به دلیل تأثیر بیماری همه گیر جهانی کرونا ، به سطح ویرانگر در ۲۵ کشور افزایش خواهد یافت.

برنامه جهانی غذا (WFP) و سازمان غذا و کشاورزی (FAO) هشدار دادند بیشترین میزان تمرکز نیاز در آفریقا است ، اما کشورهایی در آمریکای لاتین و کارائیب ، خاورمیانه و آسیا – از جمله کشورهایی با درآمد متوسط – نیز با مراحل ویرانگر قحطی ویران می شوند.

برنامه غذایی جهان اعلام كرد كه كمكهاي غذايي را براي ۱۳۸ ميليون نفر كه با گرسنگي روبرو هستند، گسترش خواهند داد زيرا ویروس کرونا در برخي از شکننده ترين كشورهاي جهان ضربه های سختی میزند.

دیوید بیزلی ، مدیر اجرایی WFP گفت: “سه ماه پیش در شورای امنیت سازمان ملل به رهبران جهان گفتم كه ما خطر قحطی در حد و اندازه های كتاب مقدس را داریم.”

بیسلی افزود: “امروز ، آخرین معلومات حرف مرا تایید میکند.از آن زمان ، میلیون ها خانواده ی فقیر در جهان مجبور شده اند حتی به پرتگاه نزدیک شوند.”

وی گفت: “وضعیت معیشت با سرعت بی سابقه ای از بین می رود و اکنون جان آنها از گرسنگی در معرض خطر است. اشتباه نکنید – اگر اکنون ما برای پایان دادن به این همه گیری رنج های انسانی، اقدامی نکنیم ، بسیاری از مردم خواهند مرد.”

Trending

خروج از نسخه موبایل