Connect with us

جهان

سازمان ملل متحد از «جی ۲۰» خواست برای جلوگیری از بروز بحران در کشورهای آسیب پذیر همکاری کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

مقام عالی ارشد سازمان ملل متحد روز جمعه هشدار داد كه همه گیر شدن ویروس کرونا و ركود اقتصادی حاصل از آن، نخستین افزایش فقر جهانی در سه دهه را آغاز خواهد كرد و ۲۶۵ میلیون نفر را تا پایان سال به گرسنگی می كشاند.

مارک لوکاک، معاون دبیرکل امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری همزمان با انتشار درخواست تجدید نظر در مورد ۱۰.۳ میلیارد دالر برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در ۶۳ کشور فقیر جهان، از کشورهای پیشرو صنعتی در جهان، G20 ، خواست تا حمایت خود را بیشتر کنند.

وی گفت: “ویروس همه گیر و رکود اقتصادی جهانی در حال ویران کردن کشورهای آسیب پذیر و کم درآمد است.”

لوکاک اضافه کرد: “پاسخ کشورهای ثروتمند تاكنون به اندازه کافی نبوده است. عدم مبارزه با این ویروس در زمان حال باعث می شود که ویروس کرونا آزادانه به دور دنیا شیوع کند و چندین دهه از توسعه را خنثی کند و نسلی از مشکلات تراژیک و ساری را به وجود آورد.”

وی گفت: “لازم نیست چنین باشد – این مشکلی است که می تواند با پول ملل ثروتمند و تفکر تازه از طرف سهامداران نهادهای مالی بین المللی و حامیان نهادهای سازمان ملل، سازمان صلیب سرخ و هلال احمر و سازمان های مردم نهاد برطرف شود.”

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تا روز پنجشنبه ، بیش از ۱۳ میلیون مورد ویروس کرونا سراسر جهان و نزدیک به ۵۸۰۰۰۰ مرگ و میر مشاهده شده است.

لوکاک می از این ترسد که مگر اینکه کشورهای G20 در حال حاضر اقدام کنند ، آنها با یک سری مصیبت های انسانی وحشیانه تر و مخرب تر از تاثیرات بهداشتی مستقیم این بیماری روبرو خواهند شد.

نهادهای سازمان ملل تخمین می زنند که به دلیل اختلال در سیستم های بهداشتی ناشی از بیماری کرونا، حدود ۶۰۰۰ کودک هر روز می توانند از امراض قابل پیشگیری بمیرند، در حالی که سالانه مرگ و میر ناشی از ایدز، سل و مالاریا می تواند دو برابر شود.

در همین حال، امدادگران گفته اند که اولین مورد تایید شده ی ویروس کرونا هفته گذشته در ادلب سوریه گزارش شده است و باعث ایجاد نگرانی از شیوع ویرانگر این ویروس در اردوگاه های شلوغ سوریه شده است که میلیون ها نفر از آوارگان جنگ تقریبا یک دهه ای این کشور را در خود دارند.

برنامه پاسخگویی بشردوستانه جهانی به ویروس کرونا به تاثیرات انسدادی این بیماری در ۶۳ کشور کم درآمد و متوسط پرداخته و از تلاشهای آنها برای مبارزه با آن پشتیبانی می کند.

در این طرح آسیب پذیرترین شهروندان جهان اعم از افراد مسن ، افراد دارای معلولیت ، افراد آواره و زنان و دختران در اولویت قرار دارد.

این ابتکار در اواخر ماه مارچ روی دست گرفته شد اندکی پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی همه گیری ویروس کرونا را اعلام نمود.

در حالی که از آن زمان۱.۷ میلیارد دالر بودجه جمع آوری شده است، این بروزرسانی شامل ۳۰۰ میلیون دالر مکمل ، برای تقویت پاسخ سریع سازمان های غیردولتی ، ۵۰۰ میلیون دالر برای پیشگیری از قحطی ، و تمرکز واضح تر در جلوگیری از خشونت بر پایه جنسیت است.

این درحالی است که دو نهاد سازمان ملل مستقر در رم در گزارشی مشترک که روز جمعه منتشر شد ، زنگ هشدار را به صدا درآورد و اظهار داشت که خطر گرسنگی تهدید می کند و تا ماه های آینده به دلیل تأثیر بیماری همه گیر جهانی کرونا ، به سطح ویرانگر در ۲۵ کشور افزایش خواهد یافت.

برنامه جهانی غذا (WFP) و سازمان غذا و کشاورزی (FAO) هشدار دادند بیشترین میزان تمرکز نیاز در آفریقا است ، اما کشورهایی در آمریکای لاتین و کارائیب ، خاورمیانه و آسیا – از جمله کشورهایی با درآمد متوسط – نیز با مراحل ویرانگر قحطی ویران می شوند.

برنامه غذایی جهان اعلام كرد كه كمكهاي غذايي را براي ۱۳۸ ميليون نفر كه با گرسنگي روبرو هستند، گسترش خواهند داد زيرا ویروس کرونا در برخي از شکننده ترين كشورهاي جهان ضربه های سختی میزند.

دیوید بیزلی ، مدیر اجرایی WFP گفت: “سه ماه پیش در شورای امنیت سازمان ملل به رهبران جهان گفتم كه ما خطر قحطی در حد و اندازه های كتاب مقدس را داریم.”

بیسلی افزود: “امروز ، آخرین معلومات حرف مرا تایید میکند.از آن زمان ، میلیون ها خانواده ی فقیر در جهان مجبور شده اند حتی به پرتگاه نزدیک شوند.”

وی گفت: “وضعیت معیشت با سرعت بی سابقه ای از بین می رود و اکنون جان آنها از گرسنگی در معرض خطر است. اشتباه نکنید – اگر اکنون ما برای پایان دادن به این همه گیری رنج های انسانی، اقدامی نکنیم ، بسیاری از مردم خواهند مرد.”

جهان

شمار قربانیان سیل برازیل به ۱۴۳ نفر رسید

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

براساس اعلام مقامات برازیلی، شمار قربانیان سیل در این کشور به ۱۴۳ نفر افزایش یافته است.

به‌دنبال بارندگی شدید هفته گذشته و جاری شدن سیل در ایالت ریو گراند دو سول برازیل، شمار قربانیان انسانی و تلفات و خسارات رو به افزایش است.

براساس اعلام سازمان خدمات اجتماعی و حفاظت مدنی این ایالت، ۱۲۵ نفر نیز همچنان مفقود هستند. شمار زخمیان نیز به ۸۰۰ نفر رسیده است و بیش از ۲.۱ میلیون نفر تحت‌تاثیر این حادثه قرار گرفته‌اند.

همچنین براساس آمار، بیش از ۶۲ هزار نفر نیز بی‌خانمان شده‌اند. ادواردو لیته، والی این ایالت در بیانیه‌ای با اشاره به وسعت فاجعه و تاکید بر اقدامات در راستای تخلیه سیل‌زدگان، ۱۸۰ روز «وضعیت بحرانی» اعلام کرد.

همچنین گفته می‌شود که بیش از ۲۸ هزار نفر در عملیات جستجو و نجات در مناطق سیل زده شرکت دارند.

سیل، زیربناها را ویران کرده است و افراد در مناطق سیل زده با کمبود آب مواجه شده اند.

رییس جمهور برازیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، گفت که در این ایالت آنچه که ویران شده بازسازی خواهد کرد.

لولا در شبکه اجتماعی ایکس در بیانیه ای به مناسبت روز مادر گفت: «ما می دانیم که همه چیز قابل بازیابی نیست، مادران فرزندان خود را از دست داده اند و کودکان مادران خود را از دست داده اند.

روز شنبه، جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که دولت او برای ارائه کمک با دولت برازیل در تماس است.

Continue Reading

جهان

مجمع عمومی ملل متحد از درخواست فلسطین برای عضویت در این سازمان حمایت کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه با اکثریت آرا از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در این سازمان حمایت کرد و گفت که فلسطین واجد شرایط پیوستن به این سازمان است و شورای امنیت باید به نحو مطلوب این موضوع را بررسی کند.

رای مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی، نظرسنجی جهانی از حمایت از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد بود – اقدامی که با آن عملاً فلسطین به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته می‌شود. ایالات متحده ماه گذشته این موضوع را در شورای امنیت وتو کرده بود.

مجمع با ۱۴۳ رای موافق و ۹ رای مخالف – از جمله امریکا و اسرائیل – قطعنامه‌ای را در این باره تصویب کرد. ۲۵ کشور به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

این قطعنامه «مشخص می‌کند که کشور فلسطین … باید به‌حیث عضو پذیرفته شود» و «توصیه می‌کند که شورای امنیت این موضوع را به نحو مطلوب بررسی کند.»

تلاش فلسطینی‌ها برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد با گذشت هفت ماه از جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه و در حالی که اسرائیل در حال توسعه شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی است که سازمان ملل متحد آن را غیرقانونی می‌داند، انجام می‌شود.

ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد پیش از رای گیری در مجمع گفت: «ما صلح می‌خواهیم، ما آزادی می‌خواهیم. رای مثبت، رای به موجودیت فلسطین است، علیه هیچ کشوری نیست…این سرمایه گذاری در صلح است.»

او در اظهاراتی که مورد تشویق قرار گرفت، گفت: «رای دادن مثبت کار درستی است.»

بر اساس منشور سازمان ملل متحد، «کشورهای دوستدار صلح» که تعهدات مندرج در این سند را می‌پذیرند و قادر و مایل به اجرای آن هستند، می‌توانند عضویت این سازمان را به‌دست آورند.

Continue Reading

جهان

امیر کویت پارلمان را منحل و برخی از ماده‌های قانون اساسی را تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

شیخ مشعل الاحمد الصباح، امیر کویت روز جمعه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که پارلمان را منحل کرده است.

به گزارش رویترز، امیر کویت همچنین برخی از ماده‌های قانون اساسی را برای مدتی که از چهار سال تجاوز نخواهد کرد، به حالت تعلیق درآورد و طی آن همه جنبه های روند دموکراتیک مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.

تلویزیون دولتی کویت گزارش داد که صلاحیت‌های شورای ملی بر عهده امیر و کابینه این کشور خواهد بود.

امیر کویت افزود: «کویت اخیراً روزهای سختی را پشت سر گذاشته است… که جایی برای تردید یا تأخیر در اتخاذ تصمیم دشوار برای نجات کشور و تأمین منافع علیای آن باقی نمی‌گذارد.»

قوه مقننه در کویت از نفوذ بیشتری نسبت به نهادهای مشابه در سایر حکومت‌های پادشاهی در خلیج فارس برخوردار است و بن بست سیاسی طی چندین دهه منجر به تغییر کابینه و انحلال پارلمان شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!