Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل متحد از کاهش بودجه برای دوام کمک‌های بشردوستانه به افغانستان هشدار داده است

اوچا همچنان اعلام کرده است که از مجموع سه میلیارد دالری که برای دوام کمک‌های بشرودستانه درسال گذشته میلادی درخواست کرده بود تا پایان سال ۲۰۲۴ تنها ۴۷ درصد آن تأمین گردید.

منتشر شده

در

humanitarian crisis afghanistan

دفتر هماهنگی اموربشردوستانه این سازمان در گزارش تازه‌ای گفته که اگر اقدامات عاجل برای تأمین بودجه انجام نشود، تلاش‌ها برای کاهش بحران بشردوستانه در افغانستان با شکست مواجه خواهد شد.

اوچا همچنان اعلام کرده است که از مجموع سه میلیارد دالری که برای دوام کمک‌های بشرودستانه درسال گذشته میلادی درخواست کرده بود تا پایان سال ۲۰۲۴ تنها ۴۷ درصد آن تأمین گردید.

در بخشی از گزارش اوچا آمده است که: «تا پایان سال ۲۰۲۴، طرح نیازها و واکنش‌های بشردوستانه افغانستان تنها ۴۷ درصد از درخواست ۳.۶ میلیارد دالری خود را دریافت کرده بود. این رقم را تا ماه مه ۲۰۲۵ به ۵۳ درصد (۱.۶۳ میلیارد دالر) افزایش داد و ۴۱۲.۵ میلیون دالر امریکایی دیگر از سال ۲۰۲۳ به آن اضافه شد. کمبود بودجه خوشه‌های حیاتی مانند آب، صحت و سلامت که هر کدام هدف ۱۰ میلیون نفر یا بیشتر را دارند، آسیب‌پذیری‌ها را تشدید کرد و خطرات شیوع مریضی، سوء تغذیه و مرگ و میر قابل پیشگیری را افزایش داد.»

در گزارش جدید اوچا همچنان آمده است: بیش از ۳ میلیارد دالر بودجه‌ی که برای طرح نیازها و کمک‌های بشردوستانه به افغانستان در سال گذشته میلادی درخواست کرده بود، تا پایان سال ۲۰۲۴ تنها ۴۷ درصد و تا ماه می امسال ۵۳ درصد یا ۱.۶۳ میلیارد دالر آن را دریافت کرده است.

در همین حال وزارت اقتصاد دوام کمک‌های بشردوستانه در شرایطی که افغانستان با موج برگشت مهاجرین افغان از کشورهای همسایه به ویژه ایران و پاکستان مواجه است مهم می‌داند و از سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهد برای مهار وضعیت افغانستان را تنها نگذارند.

این اظهارات درحالی صورت می‌گیرد که اوج اخراج اجباری مهاجران افغان از ایران و پاکستان و بازگشت آنان به کشور نگرانی ها از خطر وقوع بحران انسانی در افغانستان بالا برده است. سازمان کمک اسلامی که به تازگی، ارزیابی را از برگشت مهاجران اخراج شده از ایران در مرز اسلام قلعه انجام داده است، اعلام کرده که نیازهای فوری بازگشت‌کنندگان به سرپناه، خدمات صحی، امنیت غذایی، حفاظت، معیشت و آموزش، بحران جاری بشردوستانه در افغانستان را تشدید کرده است.

رویداد های اخیر

هند یک محموله ۲.۵ تُنی صحی به افغانستان ارسال کرد

Published

on

رندهیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، از ارسال یک محموله ۲.۵ تُنی شامل دواهای عاجل، اقلام طبی مصرفی، کیت‌ها و تجهیزات به کابل خبر داده است.

به گفته او، این محموله به‌منظور کمک به بهبود سریع مجروحان حمله هوایی اخیر رژیم نظامی پاکستان ارسال شده است.

وی تأکید کرده است که هند در کنار مردم افغانستان ایستاده و به ارائه هرگونه کمک‌های بشردوستانه ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مهدی انصاری، خبرنگار کشور از زندان آزاد شد

Published

on

مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که مهدی انصاری، خبرنگار آژانس خبری افغان در کابل، بعد از سپری کردن یک و نیم سال از زندان بگرام آزاد شده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان در اعلامیه‌ای با استقبال از آزادی انصاری تأکید کرده، حقوق بنیادی این خبرنگار که به اتهام همکاری با رسانه‌های تبعیدی و بیرونی محاکمه و به زندان افکنده شد، «به طور جدی» نقض شده است.

گفتنی است که انصاری، روز ۱۴ میزان سال ۱۴۰۳، پس از بازگشت از دفتر کارش در منطقه پل خشک کابل بازداشت شد.

او روز ۱۲ جدی سال ۱۴۰۳، از سوی محکمه ابتدایی کابل به اتهام «تبلیغ علیه امارت اسلامی»، به یک سال و نیم زندان محکوم شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فرید دهقان: حملات راکتی پاکستان به ولسوالی ناری کنر ادامه دارد

Published

on

فرید دهقان، سخنگوی قوماندانی امنیه کنر، می‌گوید که حملات راکتی رژیم نظامی پاکستان در این ولایت هنوز ادامه دارد.

به گفته دهقان، شب‌گذشته از سوی رژیم نظامی پاکستان حدود ۲۵ مرمی گلوله به مناطق دوکلام، بریکوټ و څونګلی در ولسوالی نارۍ این ولایت شلیک و اصابت کرده است و هنوز پرتاب‌های سلاح‌های سنگین نیز ادامه دارد.

این حملات در حالی انجام می‌شود که پیش از این، رژیم نظامی پاکستان از آتش‌بس موقت به مناسبت عید خبر داده بود.
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!