Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان نماینده خاص تعیین کرد

منتشر شده

در

سازمان همکاری اسلامی برای رسیده‌گی به بحران افغانستان طارق علی بخیت را به عنوان نماینده خاص برای افغانستان معرفی کرد.

نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان در دیدار با امیر خان متقی گفته که این سازمان صندوق کمک بانک انکشاف اسلامی را در افغانستان نیز باز می ‌کند و آماده سلسله کمک‌های بشردوستانه زود هنگام به افغانستان است.

این مامور تازه می‌گوید که سازمان همکاری کشور‌های اسلامی برای رسیده گی به بحران در افغانستان دفتر خویش را در کابل به زودی باز می‌‌کند.

وزارت خارجه کشور در رشته تویتی در این باره گفته” صندوق کمک بانک انکشاف اسلامی را در افغانستان نیز باز می‌کند و آماده سلسله کمک‌های بشردوستانه زود هنگام به افغانستان استند.آقای متقی از آنها به‌خاطر ابتکار برگزاری نشست سپاس‌ گزاری و پیرامون توسعهٔ روابط بشردوستانه، اقتصادی، تجاری و سیاسی صحبت نمود و همچنان از سرمنشی و هیأت این سازمان دعوت کرده تا به کابل سفر کنند.”

در همین حال امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه کشور در پایان این نشست از سازمان همکاری های اسلامی خواست تا از امریکا بخواهند که از آزار و اذیت مردم افغانستان و تضعیف امارت اسلامی خود داری کند.

متقی در این باره گفت:” امریکا با ایجاد تحریم‌ها علیه افغانستان به مردم افغانستان آسیب می ‌رساند و این یک نقض آشکار حقوق بشر در برابر مردم افغانستان است. و چنین اقداماتی وجهه آمریکا را تضعیف می‌ کند و موج مهاجرت‌ها را افزایش داده پیامدهای منفی در سراسر جهان به همراه خواهد داشت.”

اما برخی فعالان جامعه مدنی و رییس امامیه‌های افغانستان در واکنش به این نشست می‌گویند راه اندازی این چنین نشست‌ها برای جلوگیری از بحران موجود در افغانستان موثر نیست زیرا کشورهای اسلامی در بیست سال گذشته کنفرانس‌های مختلف را راه اندازی کردند اما تاثیری آنرا در حل مشکلات افغانستان چندان جدی نبوده است.

سحر ساحل، فعال جامعه مدنی، گفت:” من از برگزاری این نشست خوشبین استم اما این نشست به مانند نشست دوحه در حد یک قطعه نامه باقی نماند و امارت اسلامی از این قطعه نامه استفاده کند زنان در خانه استند کار به روی شان بسته است. اگر امارت اسلامی می خواهد از سوی جهان به رسمیت شناخته شوند حق زنان را بدهند.”

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!