Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان همکاری اسلامی و یوناما در مورد همکاری مشترک برای حمایت از افغانستان گفتگو کردند

یوناما امروز سه‌شنبه (۱۸ دلو) در خبرنامه‌ای اعلام کرد که این نهاد گفتگوهای مهم و سازنده‌ای با سازمان همکاری اسلامی در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان داشته است.

منتشر شده

در

یوناما می‌گوید که با سازمان همکاری اسلامی درباره وضعیت زنان و دختران افغانستان گفتگوهای «مهم و سازنده‌ای» داشته است.

دفتر سازمان همکاری اسلامی (OIC) در افغانستان روز گذشته (۲۹دوشنبه دلو) در بیانیه‌ای اعلام کرد که طارق علی بخیت نماینده خاص این کشور در امور افغانستان روز گذشته با خانم رزا اوتونبایوا نماینده خاص سازمان ملل برای افغانستان و رییس یوناما در کابل دیدار کرده است.

بیانیه افزود: «این نشست بر تلاش‌های هر دو طرف در انتشار سند جده در مورد حقوق زنان در اسلام که در کنفرانس بین‌المللی زنان در اسلام در تاریخ ۶ تا ۸ نوامبر ۲۰۲۳ به تصویب رسید، متمرکز بوده است.»

دو طرف در مورد این‌که چگونه سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل می‌توانند به همکاری مشترک خود برای حمایت از مردم افغانستان و رسیدگی به چالش‌های سیاسی، انسانی و امنیتی پیش‌روی افغانستان ادامه دهند، تبادل نظر کردند.

در همین حال، یوناما امروز سه‌شنبه (۱۸ دلو) در خبرنامه‌ای اعلام کرد که این نهاد گفتگوهای مهم و سازنده‌ای با سازمان همکاری اسلامی در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان داشته است.

خبرنامه افزود که محدودیت‌های تحصیل، کار و دسترسی به صحت، باعث آسیب‌های طولانی‌مدت می‌شود.

یوناما تاکید کرد که مشارکت بیشتر و اقدام عملی، به اقدامات عاجل نیاز دارد.

درهمین حال، نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان، با امیرخان متقی سرپرست وزارت امورخارجه در کابل دیدار و گفتگو کرده است. این سازمان می‌گوید که طارق علی بخیت با آقای متقی در باره‌ مسایل سیاسی، اجتماعی، بشردوستانه و اقتصادی گفتگو کرده است.

امیرخان متقی سرپرست وزارت امورخارجه در دیدار با طارق علی بخیت نماینده‌ی ویژه سازمان همکاری اسلامی در کابل، تأکید کرده که رسانه‌ها تصویر متفاوت از اداره حکومت سرپرست به نمایش می‌گذارند. او گفته که جهان باید واقعیت‌ها را با چشم خود نگاه کند.

آقای متقی افزوده که امارت اسلامی در سه سال پسین در زمینه‌های اقتصادی، امنیت، آموزش و مبارزه بامواد مخدرش پیشرفت‌های خوبی داشته است.

طارق علی بخیت هم گفته که حضور او بیانگر این است‌که می‌خواهد واقعیت‌ها را عملاً نگاه کند و آن‌چه خودش می‌بیند به آن سازمان همکاری اسلامی عمل می‌کند. 

او همچنان تأکید کرده که به تلاش‌هایش برای پشتیبانی از افغانستان ادامه خواهد داد.

در خبرنامه وزارت امورخارجه آمده است که :«واقعیت‌های عینی بسیار مثبت‌تر از آن چیزی است که در رسانه‌های خارجی نمایش داده می‌شود، بنابراین طرف‌های خارجی واقعیت‌های عینی را با چشمان خود مشاهده کنند. آقای بخیت نیز گفته که آنان برخورد سلیقه‌ای در راستای تعامل با افغانستان نکرده‌اند و به رویکرد بازتاب واقعیت‌ها باور دارند.»

همزمان با این سازمان همکاری اسلامی در اعلامیه گفته که آقای متقی و علی بخیت در مورد مسایل سیاسی، اجتماعی، مسایل بشر دوستانه، اقتصادی و هم‌چنان پیگیری اجرای مصوبات اجلاس سران و شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره افغانستان، که از اولویت‌های این سازمان محسوب می‌شود، تبادل نظر کردند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!