Connect with us

رویداد های اخیر

سال ۱۴۰۲هجری خورشیدی یک سال دشوار برای زنان و دختران افغان بود

منتشر شده

در

سال ۱۴۰۲هجری خورشید در حالی به پایان می‌رسد که تعلیق تحصیل دختران رفع نشد و دروازه‌های مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم هم باز نشد.

در این سال بارها مقام‌های امارت اسلامی گفتند که طرح بازگشایی مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به روی دختران نهایی خواهد شد، اما این وعده‌ها جامه عمل نپوشید.

در نشست‌های متعددی خواست‌ها این بود که به زنان اجازه داده شود تا به تعلیم، تحصیل و کار برگردند، اما امر ثانی امارت اسلامی همچنان پابرجا ماند و امر دیگری صادر نشد.

در سال ۱۴۰۲هجری خورشیدی زنان و دختران افغان انتظار داشتند تا دروازه‌های مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به روی شان باز شود و آنان بتوانند به صنف‌های درسی خود برگردند، اما با یک سال انتظار آرزوی شان برآورده نشد و امارت اسلامی مکتب‌ها و پوهنتون‌ها را به روی آنان باز نکرد.

در بسیاری از نشست‌ها چه در داخل و چه در بیرون از کشور، خواست‌های مکرری منبی بر فراهم شدن زمینه تعلیم برای همه مطرح شد و برخی مقام‌های امارت اسلامی هم  نا رضایتی‌های خود را در این مورد مطرح کردند.

نمایندگان سازمان ملل و کشورهای جهان بارها تاکید کردند که باید حق آموزش به زنان و دختران داده شود، اما این خواست‌ها از سوی امارت اسلامی پذیرفته نشد.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته بود که:«حمایت از حقوق زنان و دختران یک بخش مرکزی سیاست خارجی ما است. در طول سه سال گذشته، ما استراتیژی‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های مشخصی را برای حمایت از زنان و دختران در سراسر جهان ارائه کرده‌ایم. این صرفاً لفاظی نیست، عملی است.»

سخنگویان امارت اسلامی بارها در مصاحبه‌های متعددی با رسانه‌ها در مورد بازگشایی مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به روی دختران حرف زدند، اما نگفتند که چه زمانی به انتظار دختران پایان داده می‌شود.

حالا که نزدیک به سه سال از محرومیت دختران بالاتر از صنف ششم از مکتب و تعلیق تحصیل دختران میگذرد امیدواری‌ها این است در سال جدید تعلیمی در سیاست امارت اسلامی تغییراتی بوجود آید و زنگ مکتب با یک خبر خوشایند برای دختران به صدا در آید.

رویداد های اخیر

هشدار خلیل‌زاد: تنش‌ها میان پاکستان و افغانستان پس از حملات هوایی تازه احتمالاً تشدید خواهد شد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان، هشدار داده است که حملات هوایی اخیر پاکستان در افغانستان و خشونت‌های اخیر در داخل پاکستان، بخشی از یک بحران گسترده‌تر است و گفته است که هیچ نشانه‌ای از تغییر وضعیت در آینده نزدیک نمی‌بیند.

خلیل‌زاد روز پنج‌شنبه در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس، حملات هوایی پاکستان را که به کشته‌شدن غیرنظامیان افغان انجامیده و افزایش استفاده از زور علیه غیرنظامیان در پاکستان را « تراژیدی‌های مرتبط» توصیف کرد و تلویحاً گفت که هر دو رویداد از سوی حاکمیت پاکستان بر مردم دو کشور تحمیل شده‌اند.

خلیل‌زاد گفت: «متأسفانه، هیچ نشانه‌ای از تغییر نمی‌بینم.» او افزود که شاخص‌های کنونی نشان می‌دهد استفاده از زور علیه پاکستانی‌ها در روزهای آینده «احتمالاً بدتر خواهد شد.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که پاکستان صبح پنج‌شنبه موج تازه‌ای از حملات هوایی را در داخل افغانستان انجام داد و گفت که در این حملات ۱۰ محل مورد استفاده برای پرتاب و نگهداری طیاره‌های بی‌سرنشین را هدف قرار داده است.

عطاالله تارر، وزیر اطلاعات پاکستان، گفت که این حملات در واکنش به پرتاب طیاره‌های بی‌سرنشین از خاک افغانستان یک روز پیش انجام شده و آن‌ها را «عمدی، دقیق، سنجیده و متناسب» توصیف کرد.

مقام‌های افغان گفتند که در این حملات چهار غیرنظامی کشته شده‌اند. گزارش‌ها حاکی است که کندهار، خوست و پکتیا از جمله ولایت‌هایی بودند که هدف این حملات قرار گرفتند. مقام‌های امارت اسلامی افغانستان اتهام پاکستان درباره پرتاب پهپادها را رد کرده و حملات را محکوم کرده‌اند.

این حملات پس از حملات هوایی پاکستان در اوایل هفته جاری در کنر و پکتیکا انجام شد. پاکستان گفت که در آن عملیات ۲۸ جنگجو کشته شده‌اند، اما سازمان ملل متحد تأیید کرد که سه غیرنظامی افغان، شامل یک مرد، یک زن و یک دختر، شهید و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند.

این حملات هوایی تازه در حالی انجام می‌شود که روابط میان کابل و اسلام‌آباد به‌گونه چشمگیری تیره شده است. پاکستان افغانستان را متهم کرده است که به گروه‌های مسلح، از جمله تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، اجازه می‌دهد از خاک این کشور فعالیت کرده و حملاتی را در داخل پاکستان انجام دهند.

مقام‌های افغان این اتهامات را رد کرده و می‌گویند که ناامنی و فعالیت گروه‌های مسلح در داخل پاکستان، یک مسئله داخلی این کشور است.

خلیل‌زاد پیش از این نیز خواستار تغییر راهبرد پاکستان در قبال مشکلات امنیتی داخلی این کشور و افغانستان شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت امور خارجه افغانستان شارژدافیر سفارت پاکستان را احضار کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد و در پیوند به نقض حریم هوایی افغانستان و حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان بر شماری از ولایت‌های کشور، اعتراض شدید و قاطع خود را ابراز و یادداشت اعتراضی را به وی سپرد.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، شب گذشته، رژیم نظامی پاکستان بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست افغانستان حملات هوایی انجام داد که در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان شهید و زخمی شده‌اند.

امارت اسلامی افغانستان این حملات را به‌شدت محکوم کرده و آن را نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان و در تضاد با اصول اسلامی، بین‌المللی، بشری و حسن همجواری دانسته است.

امارت اسلامی همچنین ادعاهای بی‌اساس مبنی بر استفاده از خاک افغانستان به‌عنوان منبع رویدادهای امنیتی اخیر پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است توجیه اقدامات نظامی بر اساس چنین ادعاهایی، تلاش برای تحریف واقعیت‌ها، گمراه کردن افکار عمومی و پنهان کردن ناکامی‌های داخلی است.

امارت اسلامی افزوده است که رژیم نظامی پاکستان تلاش می‌کند برای فرار از اجرای تعهدات خود در برابر کشورهای منطقه، خود را سرگرم اقداماتی نشان دهد که باعث تشدید بیشتر وضعیت و افزایش تنش‌ها می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک موزیم حفظ آثار جهادی در کندهار افتتاح شد

مجموعه این موزیم شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

Published

on

یک موزیم با هدف حفظ و نگهداری آثار جهادی که تاکنون بیش از ۱۰۰ اثر برای نمایش در آن جمع‌آوری شده است، به‌گونه رسمی در ولایت کندهار افتتاح شد.

مفتی محمد طاهر احمد، رئیس عمومی حفظ آثار جهادی در وزارت اطلاعات و فرهنگ، در مراسم افتتاح این موزیم حضور داشت. قاری احمدالله سعید خوستی، رئیس ثبت آثار و اسناد جهادی، نیز در این مراسم شرکت کرده بود.

مفتی انعام‌الله سمنگانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ کندهار، و شماری از مسئولان ادارات دولتی نیز در مراسم افتتاح حضور داشتند.

مسئول حفظ آثار جهادی در کندهار می‌گوید که مجموعه این موزه شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

در این مجموعه، سلاح‌هایی نیز وجود دارد که مقام‌ها می‌گویند از نیروهای بریتانیایی، شوروی و امریکایی به دست آمده‌اند. همچنین وسایل شخصی و دیگر اشیای مرتبط با افرادی که در جریان درگیری‌های دو دهه گذشته افغانستان کشته شده‌اند، در این موزیم نگهداری می‌شوند.

مقام‌ها گفته‌اند تلاش‌ها برای جمع‌آوری آثار بیشتر ادامه خواهد یافت تا مجموعه این موزیم گسترش پیدا کند.

به گفته مسئولان، این موزیم اکنون به روی بازدیدکنندگان باز است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!