Connect with us

رویداد های اخیر

ستانکزی: ما هم می‌توانیم در تجارت پاکستان مشکل ایجاد کنیم، اما نمی‌خواهیم

منتشر شده

در

Last Updated on: میزان ۱۳, ۱۴۰۳

مُعین سیاسی وزارت امور خارجه ضمن ابراز نگرانی در مورد مشکلات در زمینه صادرات محصولات تجارتی افغانستان به پاکستان گفته است که پاکستان در فصل برداشت میوه و سبزیجات، مسیرهای تجارتی را نبندد زیرا افغانستان نیز قادر است تا راه ترانزیت پاکستان به آسیای میانه را ببندد.

شیر محمد عباس ستانکزی در نشست استماعیه و شناسایی چالش های تاجران سبزیجات و میوه تازه ولایت لوگر گفته است که بستن مسیر تجارت و ترانزیت به سود هیچ‌یک از دو طرف نیست.

او گفت: «افغانستان راه ترانزیت میان پاکستان و آسیای میانه است. ما هم می‌توانیم که عمل بالمثل انجام دهیم. ما هم می‌توانیم سرحدات خود را ببندیم. ما هم می‌توانیم برای آنها مشکلات ایجاد کنیم، اما ما نمی‌خواهیم برای برادران پاکستانی ما در آن سوی سرحد مشکل ایجاد کنیم. بنا بر این خواهش ما از آنها اینست که در فصل میوه و سبزیجات افغانستان، سرحدات خود را باز نگهدارند تا میوه و سبزیجات به مردم و ایالت‌های آنها و از طریق آنها به هند و کشورهای دیگر برسد.»

هرچند تنش در روابط افغانستان و پاکستان موضوع تازه‌ای نیست، اما این نخستین بار است که حکومت افغانستان در واکنش به عدم همکاری اسلام آباد در بخش ترانزیت، از بستن راه ترانزیت پاکستان به آسیای میانه هشدار می‌دهد.

مسوولان در وزارت صنعت و تجارت می‌گویند که آنان تلاش دارند تا مشکلات فرا راه صادرات را بردارند زیرا رسیدن به خودکفایی اقتصادی از اولویت های امارت اسلامی است.

بسته شدن مسیرهای تجارتی در فصل میوه و سبزیجات به روی تجار افغان، بلند رفتن تعرفه گمرگی از سوی پاکستان و عدم رعایت قراردادهای تجارتی میان دو کشور، سبب شده که در پنج ماه نخست امسال، صادرات افغانستان به پاکستان ۱۰ درصد کاهش یابد.

رویداد های اخیر

آذربایجان ۱۴ زندانی افغان را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده که آذربایجان ۱۴ تبعه افغان را از زندان‌های خود آزاد کرده است.

این وزارت در بیانیه‌ای امروز (شنبه) گفت که آزادی این زندانیان در پی تلاش‌های سفارت افغانستان در باکو صورت گرفته است.

وزارت امور خارجه از آذربایجان و مقامات مربوطه به خاطر همکاری و اقدامات بشردوستانه‌شان قدردانی کرد و همچنین تأکید نمود که امارت اسلامی به پیگیری و حل و فصل قضایای زندانیان افغان ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا از مبارزه امارت اسلامی علیه تروریزم «بسیار راضی» است

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، می‌گوید واشنگتن از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان علیه تروریزم «بسیار راضی» است، اگرچه پیشرفت در روابط همچنان به دلیل مسئله زندانیان با مشکل مواجه است.

خلیل‌زاد در مصاحبه با شبکه هندی NDTV گفت که ایالات متحده بازداشت حداقل دو شهروند امریکایی در افغانستان را مانع اصلی بهبود روابط می‌داند.

خلیل‌زاد گفت که امارت اسلامی همچنان به مبارزه با داعش ادامه می‌دهد و امریکا از این تلاش‌ها تا حد زیادی راضی است. او افزود که در نتیجه این تلاش‎ها، بسیاری از اعضای داعش از افغانستان بیرون رانده شده‌اند و اکنون در پاکستان هستند.

خلیل‌زاد همچنان خاطرنشان کرد که نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و نقش سیاسی افغان‌های که عضو امارت اسلامی نیستند، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!