Connect with us

رویداد های اخیر

ستانکزی: کشورها در راستای تامین ثبات در افغانستان قدم‌های مثبت بردارند

منتشر شده

در

معین سیاسی وزارت خارجه از کشورهای همسایه، منطقه و جوامع غربی خواسته است که از تبلیغات منفی در برابر امارت اسلامی دست بردارند و در راستای تامین ثبات در افغانستان قدم‌های مثبت بردارند.

شیرمحمد عباس ستانکزی روز چهارشنبه (۵ میزان) در مراسم تجلیل از روز جهانی توریزم در کابل تاکید کرد که آرامش افغانستان برای امنیت و ثبات منطقه مهم است.

او گفت: «خواست ما، توقع و آرزوی ما از جهانیان و کشورهای غربی مخصوصاً کشورهای منطقه و همسایه اینست که در راستای ثبات، آرامش و اقتصاد افغانستان قدم‌های مثبت بردارند. این به نفع همه است. اگر افغانستان آرام باشد، همسایه ما آرام خواهد بود. اگر در افغانستان آتش شعله ور و مشکلات باشد، همسایگان ما نیز آرام نخواهند بود.»

با این حال رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که کابینه حکومت سرپرست پاکستان تصمیم گرفته است که یک اعشاریه یک میلیون مهاجر افغان که اسناد قانونی ندارند، به افغانستان برگشت داده شوند.

معین سیاسی وزارت خارجه اما از ایران و پاکستان خواست که با مهاجرین افغان مطابق قوانین بین المللی برخورد نمایند و از زندانی ساختن و نیز آزار و اذیت آنان خودداری کنند.

آقای ستانکزی گفت: «در این اواخر، وضعیتی را که مهاجرین ما در کشورهای همسایه سپری می‌کنند، قابل تحمل نیست. ما از کشورهای دوست می‌خواهیم که با مهاجرین ما مطابق معیارهای بین‌المللی برای مهاجرت رفتار کنند. مهاجرین را بی‌مورد اذیت نکنند. مهاجرینی که اسناد قانونی اقامت دارند، از بی عزتی آنها در زندان‌ها دست بردارند.»

از سویی هم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در این مراسم گفت که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی و امنیت سرتاسری در کشور هزاران گردشگر خارجی به افغانستان سفر کرده اند و این می‌تواند بر روابط سیاسی امارت اسلامی با کشورها تاثیرات مثبت داشته باشد.

خیرالله خیرخواه گفت: «می‌توانیم بگوییم که سیاحت بر روابط سیاسی تاثیر گذار است، زیرا ما می‌بینیم که رفت و آمد میان کشورها علاقمندی را تقویت می‌کند و از فرهنگ یکدیگر آگاهی صورت می‌گیرد. سیاحین زیبایی‌هایی را در کشور می‌بینند و با آن محبت پیدا می‌شود. با هر سفر رغبت برای سفر بعدی پیدا می‌شود.»

بر بنیاد آمار وزارت اطلاعات و فرهنگ، پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور تا کنون بیش از ۴۲۰۰ گردشگر خارجی به افغانستان سفر نموده و از ساحات باستانی و سیاحتی در ولایات مختلف کشور دیدار کرده اند. مقام‌های این وزارت می‌گویند که تلاش می‌کنند تا با حمایت سکتور خصوصی تسهیلات بیشتری را برای گردشگران فراهم بسازند.

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!