Connect with us

رویداد های اخیر

ستانکزی: کشورها در راستای تامین ثبات در افغانستان قدم‌های مثبت بردارند

منتشر شده

در

معین سیاسی وزارت خارجه از کشورهای همسایه، منطقه و جوامع غربی خواسته است که از تبلیغات منفی در برابر امارت اسلامی دست بردارند و در راستای تامین ثبات در افغانستان قدم‌های مثبت بردارند.

شیرمحمد عباس ستانکزی روز چهارشنبه (۵ میزان) در مراسم تجلیل از روز جهانی توریزم در کابل تاکید کرد که آرامش افغانستان برای امنیت و ثبات منطقه مهم است.

او گفت: «خواست ما، توقع و آرزوی ما از جهانیان و کشورهای غربی مخصوصاً کشورهای منطقه و همسایه اینست که در راستای ثبات، آرامش و اقتصاد افغانستان قدم‌های مثبت بردارند. این به نفع همه است. اگر افغانستان آرام باشد، همسایه ما آرام خواهد بود. اگر در افغانستان آتش شعله ور و مشکلات باشد، همسایگان ما نیز آرام نخواهند بود.»

با این حال رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که کابینه حکومت سرپرست پاکستان تصمیم گرفته است که یک اعشاریه یک میلیون مهاجر افغان که اسناد قانونی ندارند، به افغانستان برگشت داده شوند.

معین سیاسی وزارت خارجه اما از ایران و پاکستان خواست که با مهاجرین افغان مطابق قوانین بین المللی برخورد نمایند و از زندانی ساختن و نیز آزار و اذیت آنان خودداری کنند.

آقای ستانکزی گفت: «در این اواخر، وضعیتی را که مهاجرین ما در کشورهای همسایه سپری می‌کنند، قابل تحمل نیست. ما از کشورهای دوست می‌خواهیم که با مهاجرین ما مطابق معیارهای بین‌المللی برای مهاجرت رفتار کنند. مهاجرین را بی‌مورد اذیت نکنند. مهاجرینی که اسناد قانونی اقامت دارند، از بی عزتی آنها در زندان‌ها دست بردارند.»

از سویی هم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در این مراسم گفت که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی و امنیت سرتاسری در کشور هزاران گردشگر خارجی به افغانستان سفر کرده اند و این می‌تواند بر روابط سیاسی امارت اسلامی با کشورها تاثیرات مثبت داشته باشد.

خیرالله خیرخواه گفت: «می‌توانیم بگوییم که سیاحت بر روابط سیاسی تاثیر گذار است، زیرا ما می‌بینیم که رفت و آمد میان کشورها علاقمندی را تقویت می‌کند و از فرهنگ یکدیگر آگاهی صورت می‌گیرد. سیاحین زیبایی‌هایی را در کشور می‌بینند و با آن محبت پیدا می‌شود. با هر سفر رغبت برای سفر بعدی پیدا می‌شود.»

بر بنیاد آمار وزارت اطلاعات و فرهنگ، پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور تا کنون بیش از ۴۲۰۰ گردشگر خارجی به افغانستان سفر نموده و از ساحات باستانی و سیاحتی در ولایات مختلف کشور دیدار کرده اند. مقام‌های این وزارت می‌گویند که تلاش می‌کنند تا با حمایت سکتور خصوصی تسهیلات بیشتری را برای گردشگران فراهم بسازند.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!