Connect with us

رویداد های اخیر

سخنرانان نشست در اسلام‌آباد: پاکستان و افغانستان گفتگوهای جدید را در مورد «تی‌تی‌پی» آغاز کنند

منتشر شده

در

سخنرانان یک نشست مشورتی در اسلام آباد از حکومت‌های پاکستان و افغانستان خواسته اند تا مذاکرات جدیدی را برای شکست بن بست جاری درمورد تحریک طالبان پاکستان و تروریزم فرامرزی آغاز کنند.

این نشست روز جمعه با اشتراک دانشگاهیان، سیاستمداران، خبرنگاران، علمای دین و متخصصان امور افغانستان از هر دو کشور توسط انستیتیوت مطالعات صلح مستقر در اسلام آباد برگزار شد.

به گزارش روزنامه «د نیشن» اشتراک کنندگان این نشست گفتند که پاکستان در سیاست‌های خود در قبال افغانستان تداوم ندارد و افزودند که اسلام آباد باید یک سیاست «واقع گرایانه و جامع» را برای کشور همسایه ایجاد کند و باید برای بهره وری بیشتر در حوزه عمومی قرار گیرد.

سخنرانان گفتند که پاکستان باید از گفتگو با امارت اسلامی افغانستان با «لحن تند» خودداری کند، زیرا مذاکرات تنها راه پیش رو است. آنها همچنین گفتند که ابتکار پاکستان برای حصارکشی مرز پاکستان و افغانستان نمی‌تواند به طور کامل در متوقف کردن تروریزم فرامرزی از افغانستان موفق باشد و پاکستان باید ظرفیت خود را برای جلوگیری از این نوع خشونت‌ها افزایش دهد.

هارون رشید، خبرنگار ارشد پاکستان که در این نشست شرکت داشت، گفت که مسئله تحریک طالبان پاکستان مانع اساسی در روابط دوجانبه میان پاکستان و افغانستان است. وی گفت: «در این موضوع یک بن‌بست وجود دارد که تا زمانی که هر دو طرف راه‌حلی برای مشکل پیدا نکنند، ادامه خواهد داشت». او تأکید کرد که پاکستان باید روی یک استراتیژی برای تضعیف تحریک طالبان پاکستان کار کند.

مفتی محمد قاسم حقانی، رهبر مرکزی جمعیت علمای اسلام شاخه مولانا فضل الرحمن در چمن (بلوچستان)، پیشنهاد کرد که هیئتی از علمای مذهبی محلی و رهبری پشتون باید با امارت اسلامی در کابل ملاقات کنند تا همه مسائل بین دو کشور، از جمله تحریک طالبان پاکستان را مورد بحث قرار دهند. وی همچنین گفت: کنفرانس‌های جداگانه علمای پاکستان و افغانستان باید در کابل و اسلام آباد برای بحث و بررسی و حل مسائل بین دو کشور برگزار شود.

مولانا عبدالحق هاشمی، امیر جماعت اسلامی بلوچستان گفت: «اول از همه، نیاز به درک اساس ایدئولوژیک طالبان افغانستان (امارت اسلامی) و تحریک طالبان پاکستان است.» وی افزود که هر دو نظام دموکراتیک مدرن را قبول ندارند و باید در این مورد نیز بحث و بررسی صورت گیرد.

سمیع یوسف زی، خبرنگار دیگری گفت که اسلام آباد نباید نسبت به موضوع حضور شبه نظامیان تحریک طالبان پاکستان در افغانستان تند رفتار کند. وی افزود که پاکستان باید از اظهارات تند علیه امارت اسلامی اجتناب کند.

مولانا یوسف شاه، سرمنشی مرکزی جمعیت علمای اسلامی شاخه سمیع الحق گفت که مقامات پاکستان و افغانستان باید کنار هم بنشینند و برای حل و فصل مسائل خود با یکدیگر گفتگو کنند. وی افزود: «دولت‌های هر دو طرف باید جدیت خود را نشان دهند زیرا مسئولیت بر دوش آنهاست.»

داکتر سلما ملک، استاد مطالعات دفاعی و استراتیژیک در پوهنتون قائد اعظم در اسلام آباد تاکید کرد که پاکستان باید یک سیاست واقع بینانه و جامع را در قبال افغانستان شکل دهد. او افزود که اسلام آباد باید به امارت اسلامی بفهماند که حداقل امکانات آموزش آنلاین را برای زنان افغان فراهم کند.

افراسیاب ختک، تحلیلگر سیاسی و کارشناس مسائل منطقه گفت که پاکستان باید در سیاست خود در قبال افغانستان تجدید نظر کند، زیرا سیاست موجود ناقص بوده و علت اصلی همه مشکلات است.

رویداد های اخیر

تنها یک افغان در فهرست تروریستی امریکا

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

Published

on

مقام‌های امریکایی در حال بررسی یک فهرست محرمانه ضد تروریزم شامل حدود ۱۸ هزار نفر اند، پس از آن‌که گزارش‌ها نشان داد تنها یکی از سه شهروند افغان که اخیراً در پرونده‌های پرسر و صدا بازداشت شده‌اند، در این فهرست قرار داشته است.

به گزارش روزنامه نیویارک پُست به نقل از یک منبع استخباراتی، این موضوع نگرانی‌ها را افزایش داده که ممکن است برخی از مظنونان پس از ورود به ایالات متحده دچار افراط‌گرایی شده باشند. این بحث بار دیگر پس از تیراندازی ماه گذشته بر اعضای گارد ملی امریکا در واشنگتن دی‌سی برجسته شد.

جو کِنت، رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریزم امریکا، در جلسه استماعیه ۱۱ دسمبر به قانون‌گذاران گفته است که در جریان چهار سال حکومت پیشین، حدود ۱۸ هزار فرد شناخته‌شده یا مظنون به تروریزم وارد ایالات متحده شده‌اند. به گفته او، مقام‌ها در حال بررسی ‌اند تا تهدیدهای احتمالی را ارزیابی کرده و روشن سازند که این افراد چگونه اجازه ورود به کشور را به‌دست آورده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، جان‌شاه صافی تنها یکی از سه شهروند افغان بازداشت‌شده است که نام او در «محیط اطلاعات هویت‌های تروریستی» (TIDE)، پایگاه مرکزی اطلاعات ضد تروریزم دولت امریکا، ثبت بوده است. صافی که در سال ۲۰۲۱ در چارچوب عملیات «استقبال از متحدان» وارد امریکا شد، به فراهم‌کردن اسلحه و حمایت‌های دیگر از شاخه خراسان گروه داعش متهم است و به گفته مقام‌های امریکایی، تا تکمیل روند اخراج در بازداشت اداره مهاجرت (ICE) به‌سر می‌برد.

دو مظنون دیگر، شامل رحمان‌الله لکنوال که به قتل یک عضو گارد ملی در واشنگتن متهم است و محمد داوود الکوزی از ایالت تگزاس که به تهدید حمله انتحاری متهم شده، در فهرست تروریستی ثبت نبوده‌اند. مقام‌های استخباراتی گفته‌اند که این امر می‌تواند نشان‌دهنده رادیکال‌شدن آنان پس از ورود به ایالات متحده باشد.

به گزارش نیویارک پُست، دفتر مدیر اطلاعات ملی امریکا نزدیک به دو هزار شهروند افغان با ارتباطات مشکوک تروریستی را شناسایی کرده و همچنان اطلاعات مرتبط را با نهادهای تطبیق قانون شریک می‌سازد.

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

قانون‌گذاران و مقام‌هایی که با نیویارک پُست گفت‌وگو کرده‌اند، خواستار نظارت دقیق‌تر بر افرادی شده‌اند که در آن دوره وارد امریکا شده‌اند؛ در حالی که نگرانی‌های سیاسی و عمومی در مورد امنیت ملی و سیاست‌های مهاجرتی امریکا رو به افزایش است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی در مندوی کابل

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Published

on

وزارت امور داخله می‌گوید که، منسوبین ریاست عمومی اطفاییه و رسیدگی به حوادث صبح امروز موفق شدند از گسترش بیشتر آتش‌سوزی در یک مارکیت بوت واقع در مندوی کابل جلوگیری کنند.

به گفته عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، در این آتش سوزی ۱۰  گدام و ۸ دکان حریق شده‌اند. خسارت ابتدایی این حادثه حدود ۷۰۰ هزار دالر برآورد شده، اما تلاش‌های به‌موقع پولیس اطفاییه مانع از سوختن اموالی به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیون افغانی شد.

سخنگوی وزارت داخله، علت این آتش‌سوزی را ناشی از شارتی برق عنوان کرده است و افزوده است که عملیات مهار آتش به سرعت و به‌طور موفقانه انجام شد تا از خسارات گسترده‌تر جلوگیری گردد.

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!