Connect with us

رویداد های اخیر

سخنرانی کودک هفت ساله در باره رشد مغز کودکان خبر ساز شده است

منتشر شده

در

سخنرانی بی نظیر یک دختر  هفت ساله  آسترالیایی در پروژه تد تاک(TED Talk) که قرار است نحو مشاهده والدین و پرستاران در سراسر جهان در باره انکشاف مغز اطفال را تغیر بدهد خبر ساز شده است.

در این سخنرانی به جوانان نیز توصیه شده است تا با کودکان چگونه برخورد کنند.

مولی رایت، یک دختر هفت ساله در آسترالیا برای نخستین بار در تاریخ جهان در باره تربیه اطفال و توصیه‌ها برای والدین و پرستاران سخنرانی بی نظیری را انجام داده است.

مایکل گریسی، رییس بزرگترین نمایشگاه‌ها و تولید فلم‌ها در این باره گفته که این دختر هفت ساله موارد ساده و در عین حال تغییر دهنده زندگی را نشان داده است که همه ما می توانیم برای رشد کودکان از آن استفاده کنیم.

سخنرانی مولی توسط  بنیاد بیات  در مراکز صحی افغانستان به والدین تشریح خواهد شد.

در آسترالیا این گفته‌ها توسط مرکز صحی رامسی تشریح میشود.

نیکولا فارست، رییس بنیاد میندرو گفته که این پروژه به کودکان اطمینان میدهد در هر مکانی که تولد شده باشند حقوق مساوی دارند تا پیشرفت کنند.

او در این باره گفته” ما باور داریم که هر کودک میتواند و باید بتواند.”

ساینس دانان میگویند که حجم مغز کودک تا پنج سالگی ۹۰ درصد رشد میکند.

از این لحاظ وی افزود که ما میخواهیم به والدین کمک کنیم تا در باره موفقیت کودکان شان و آگاهی از برخورد شان با کودکان کمک کنند.

رییس بنیاد میندرو در این باره افزوده” مولی این حقیقت جهانی را به بهترین واجه انتقال میدهد. این یک مرحله مهم است تا زندگی یک طفل را در حال و آینده تغیر دهیم.”

رییس پروژه تید تاک گفته که پیام مولی در سراسر جهان نشر خواهد شد.

او در این باره گفته” من این سخنرانی را واقعا دوست دارم. نظریات است که از هر جا جمع شده است و توسط یک کودک بسیار فصیح سخنرانی شده است. تعجب آور است. این تماشاچیان زیاد را جذب خواهد کرد.”

به اساس آزمایش ابتدایی در کنار والدین ، پرستاران ، متخصصان صحی پروفیسور دزیره سیلوا، رییس متخصصان بخش اطفال در استرالیا خانم مریم بیات، رییس بنیاد بیات و آقای جاستین گراهام ، مدیر عامل (M&C Saatchi AUNZ) نیز در این باره نظریات مثبت داده اند.

خام فوریست، رییس بنیاد میندرو در این باره گفت:” سخنرای مولی در باره بازی کردن، سخن زدن، خانه و جامعه صحت مند و تمرکز بر چیزهای که در پنج سال اول کودکی باید انجام شود شده است. این چیزها بر انکشاف مغز و زندگی کودکان تاثیر دارد.”

وی افزوده” این معلومات نه تنها اینکه با والیدن و پرستاران شریک شود، بلکی با رهبران جهان نیز شریک شود.”

پروفیسور دزیره سیلوا، رییس یک مرکز صحی اطفال در استرالیا در این باره گفته” فرصت این برای ما مهیا شده است که این فلم با مریضان بخش تولد اطفال شریک کنیم. و  اگر با مرکز والدین اولیه شریک شود بسیار خوب است.”

وی فزوده” پیام که چگونه با اطفال تا پنج سال بازی و برخورد کنیم برای توسعه مغز و زندگی آنان بسیار مهم است.”

وی میگوید که والدین  این ویدیو را آموزشی و جالب خطاب کرده است.

وی افزود:” سخنرانی مولی میتواند ظرفیت صحت کودکان را به سطح جهانی انکشاف دهد.”

مریم بیات، رییس بنیاد بیات در این باره گفته” “صحت مادران و کودکان در اوایل دوران کودکی از ابتدای تاسیس بنیاد بیات برای ما در اولویت بوده است و فرصت همکاری در با بنیاد میندرو برای راه اندازی این سخنرانی که اهمیت آموزشی کودک در افغانستان را برجسته می کند یک امتیاز منحصر به فرد است. و همچنان یک نیاز قانع کننده در کشور ما است.”

مریم بیات افزوده” به اشتراک گذاشتن گفتگوی مولی و دروس مهم در مورد تعامل مثبت بین والدین و فرزندان در سال‌های اولیه زندگی به مادران، پدران و خانواده‌های افغان کمک میکند تا تفکر انتقادی ، هوش هیجانی ، ارتباطات فراگیر و مهارت‌های حل مسئله مشارکتی را ایجات کند.”

مریم میگوید که این سخنرانی برای رشد هزاران کودک در افغانستان موثر تمام خواهد شد.

وی گفته” به باور ما این سخنرانی مولی در افغانستان باعث ایجاد هزاران مولی افغان خواهد شد. این کودکان افغان با استعداد ، اعتماد به نفس ، دلسوز ، مثبت و از نظر احساسی امن به داکتران ، استادان ، حقوق دانان و رهبران آینده کشور تبدیل خواهند شد ، یک منبع عظیم برای افغانستان و یک ادای احترام ماندگار به تاثیر سازمان های خیرخواهانه پرشور  افغان و استرالیا خواهد بود. با استفاده از این سخنرانی کودکان ما میتواند در آینده نزدیک و میان مدت بر سر چالش‌ها غالب آیند.”

آقای جاستین گراهام ، رییس عامل گروه (M&C Saatchi AUNZ) در این باره گفته” افتخار میکنم که با یک شریک مادرینو که شرکت موفق در آسترالیا است همکار استم.”

وی در این باره گفته”مادرینو سازمانی است که در سطح جهانی تغییر ایجاد می کند و ما خوشحالیم که می توانیم با آنها شریک شویم تا از طریق تفکر خلاق آرزوهای خود را تحقق بخشیم.”

رویداد های اخیر

وزارت امور خارجه افغانستان شارژدافیر سفارت پاکستان را احضار کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد و در پیوند به نقض حریم هوایی افغانستان و حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان بر شماری از ولایت‌های کشور، اعتراض شدید و قاطع خود را ابراز و یادداشت اعتراضی را به وی سپرد.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، شب گذشته، رژیم نظامی پاکستان بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست افغانستان حملات هوایی انجام داد که در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان شهید و زخمی شده‌اند.

امارت اسلامی افغانستان این حملات را به‌شدت محکوم کرده و آن را نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان و در تضاد با اصول اسلامی، بین‌المللی، بشری و حسن همجواری دانسته است.

امارت اسلامی همچنین ادعاهای بی‌اساس مبنی بر استفاده از خاک افغانستان به‌عنوان منبع رویدادهای امنیتی اخیر پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است توجیه اقدامات نظامی بر اساس چنین ادعاهایی، تلاش برای تحریف واقعیت‌ها، گمراه کردن افکار عمومی و پنهان کردن ناکامی‌های داخلی است.

امارت اسلامی افزوده است که رژیم نظامی پاکستان تلاش می‌کند برای فرار از اجرای تعهدات خود در برابر کشورهای منطقه، خود را سرگرم اقداماتی نشان دهد که باعث تشدید بیشتر وضعیت و افزایش تنش‌ها می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک موزیم حفظ آثار جهادی در کندهار افتتاح شد

مجموعه این موزیم شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

Published

on

یک موزیم با هدف حفظ و نگهداری آثار جهادی که تاکنون بیش از ۱۰۰ اثر برای نمایش در آن جمع‌آوری شده است، به‌گونه رسمی در ولایت کندهار افتتاح شد.

مفتی محمد طاهر احمد، رئیس عمومی حفظ آثار جهادی در وزارت اطلاعات و فرهنگ، در مراسم افتتاح این موزیم حضور داشت. قاری احمدالله سعید خوستی، رئیس ثبت آثار و اسناد جهادی، نیز در این مراسم شرکت کرده بود.

مفتی انعام‌الله سمنگانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ کندهار، و شماری از مسئولان ادارات دولتی نیز در مراسم افتتاح حضور داشتند.

مسئول حفظ آثار جهادی در کندهار می‌گوید که مجموعه این موزه شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

در این مجموعه، سلاح‌هایی نیز وجود دارد که مقام‌ها می‌گویند از نیروهای بریتانیایی، شوروی و امریکایی به دست آمده‌اند. همچنین وسایل شخصی و دیگر اشیای مرتبط با افرادی که در جریان درگیری‌های دو دهه گذشته افغانستان کشته شده‌اند، در این موزیم نگهداری می‌شوند.

مقام‌ها گفته‌اند تلاش‌ها برای جمع‌آوری آثار بیشتر ادامه خواهد یافت تا مجموعه این موزیم گسترش پیدا کند.

به گفته مسئولان، این موزیم اکنون به روی بازدیدکنندگان باز است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا افغان در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه مقام هفتم را کسب کرد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان در رده‌بندی سال ۲۰۲۶ اسکای‌ترکس، در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه، مقام هفتم را به دست آورده است.

مسؤلان این شرکت می‌گویند آریانا افغان در سال ۲۰۲۵ در این فهرست در جایگاه هشتم قرار داشت، اما امسال با بهبود کیفیت خدمات و گسترش فعالیت‌هایش، یک پله صعود کرده است.

به گفته آنان، این شرکت در سال ۲۰۲۶ با برآورده‌ساختن معیارهایی از جمله کیفیت خدمات، پروازهای مصئون، مهمانداران مسلکی و تجربه در بخش هوانوردی، در جمع ۱۰ شرکت برتر هوایی آسیای میانه قرار گرفته است.

اسکای‌ترکس یک نهاد بین‌المللی در زمینه ارزیابی و رتبه‌بندی کیفیت خدمات صنعت هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی است که همه‌ساله شرکت‌های هوایی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!