Connect with us

رویداد های اخیر

سخنگوی وزارت انرژی و آب: برنامه پنج ساله برای تولید برق از منابع داخلی داریم

منتشر شده

در

مسوولان وزارت انرژی و آب می‌گویند که به منظور حل مشکلات برق در کشور، پروژه‌های تولید برق را در اولویت‌های کاری این وزارت قرار داده‌‌اند.

به گفته مسوولان در این وزارت، ساخت بند برق «سروبی دوم» و «باغ‌ دره» نیز در برنامه‌های پنج ساله این وزارت قرار دارد.

قاری مطیع الله، سخنگوی این وزارت گفته است که سروی و نقشه برداری بند برق سروبی دوم نیز تکمیل شده است.

آقای مطیع‌الله می‌گوید: «مصارف مجموعی بند سروبی دوم ۳۰۰ میلیون دالر تخمین شده است. ظرفیت تولید برق ۱۸۰ میگاوات می‌باشد. ما برنامه پنج ساله برای تولید انرژی از منابع داخلی داریم. به طور مثال بند آب باغ دره، بند سروبی دوم و پروژه برق آفتابی نغلو.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی همچنان می‌گویند که توسعه اقتصادی در کشور بدون تولید انرژی امکان پذیر نیست و وزارت آب و برق باید تلاش‌ها برای توسعه تولید برق در کشور را بیشتر سازد.

خان‌جان الکوزی، عضوی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، در این مورد می‌گوید: «انرژی و برق در بخش صنعت، تولید، تجارت، زراعت و همچنان در زندگی عادی ما یک رکن مهم است، بدون انرژی وطن آباد نمی‌شود.»

علاوه براین، کارشناسان اقتصادی نیز به این باوراند که ایجاد بندهای تولید برق در کشور می‌تواند افغانستان را در راستای تولید انرژی به خودکفایی برساند و از احتیاجی برای خریداری برق از کشورهای همسایه رهایی بخشد.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!