Connect with us

رویداد های اخیر

سرمنشی ملل متحد: برای پایان دادن به بحران غذایی همه با هم باید کار کنیم

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

آنتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد دیروز (چهارشنبه، ۲۹ ثور) اعلام کرد که جنگ در اوکراین جهان را به بحران مواد غذایی مواجه ساخته که ممکن سال ها ادامه یابد.

گوترش در حالیکه در نشست وزیران در مقر سازمان ملل متحد در رابطه به گرسنگی جهانی صحبت میکرد، اذعان داشت که تعداد افراد که به عدم مصوونیت مواد غذایی شدید مواجه هستند، تنها در دو سال دو برابر شده اند – از ۱۳۵ میلیون نفر قبل از همه گیری کرونا به ۲۷۶ میلیون نفر امروز و همچنان بیش از نیم میلیون نفر در معرض قحطی قرار دارند. که حدوداً افزایش بیش از ۵۰۰ درصدی را از سال ۲۰۱۶ بدینسو نشان میدهد.

او گفت: “این ارقام نگران کننده به طور جدایی ناپذیر، هم به عنوان علت و معلول، مرتبط هستند. یعنی اگر به مردم غذا ندهیم، مطمیناً تضادها را تغذیه می کنیم.”

وی معتقد است، که وضعیت اضطراری آب و هوا یکی دیگر از عوامل گرسنگی در جهان بوده و خاطرنشان کرد که در دهه گذشته ۷.۱ میلیارد نفر تحت تأثیر آب و هوای شدید و مصیبت‌های مرتبط با اقلیم قرار گرفته‌اند.

او گفت که علاوه بر این، شوک اقتصادی ناشی از کرونا با کاهش درآمدها و مختل کردن زنجیره تامین، عدم مصوونیت غذایی را تشدید نموده است.

گوترش گفت:”اکنون جنگ در اوکراین همه این عوامل را تشدید و تسریع می‌کند.”

گوترش هشدار داد که جنگ اوکراین میتواند ده‌ها میلیون نفر را به عدم مصوونیت غذایی و به دنبال آن سوءتغذیه، گرسنگی و قحطی گسترده در بحرانی که می‌تواند سال‌ها طول بکشد، سوق دهد.

نسبت به سال‌های گذشته، قیمت‌های جهانی غذا نزدیک به یک سوم، کود بیش از نیم و قیمت نفت تقریباً دو سوم افزایش یافته است.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، اوکراین و روسیه تقریباً یک سوم گندم و جو و نیمی از روغن پخت پز جهان را تولید می‌کنند.

او گفت: “اگر قیمت کود بگونه مستمر افزایش یابد، بحران امروز غلات و روغن پخت و پز می‌تواند بر بسیاری از مواد غذایی دیگر از جمله برنج تاثیر بگذارد و میلیاردها نفر را در آسیا و امریکا تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، اگر با هم یکجا کار کنیم، غذای کافی برای همه وجود دارد و خواهیم توانست که بحران گرسنگی را مهار نمایم.”

گوترش، سپس پنج گام فوری برای حل بحران کوتاه‌ مدت و جلوگیری از آسیب‌های بلند مدت را تشریح کرد که با کاهش فشار بازار از طریق افزایش ذخایر مواد غذایی شروع میشود.

اما اجازه دهید واضح بگوییم:”با وجود جنگ، هیچ راه حل موثری برای مهار بحران غذایی بدون سهیم ساختن مجدد مواد غذایی تولید شده اوکراین و همچنین غذا و کود تولید شده توسط روسیه و بلاروس در بازارهای جهانی وجود ندارد”.

گوترش اضافه نمود، که دولت‌ها باید تولیدات کشاورزی را تقویت کنند و در سیستم‌های غذایی انعطاف پذیر سرمایه گذاری کنند که از تولیدکنندگان کوچک مواد غذایی محافظت می‌کند.

و در نهایت، فعالیت‌های بشردوستانه باید به طور کامل به منظور جلوگیری از قحطی و کاهش گرسنگی تامین شوند.

وی گفت:”بحران غذایی برای مرزها احترام قائل نیست و هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی بر آن غلبه نماید.تنها فرصتیکه میتوانیم جان میلیون‌ها نفر را از خطر گرسنگی نجات دهیم، این است که همه با هم و بگونه فوری اقدام نمایم.”

رویداد های اخیر

راه‌اندازی بحث عملی وزارت خارجه در باره نشست آینده دوحه و چگونگی تعامل امارت اسلامی با جامعه جهانی

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه روز چهارشنبه (۹جوزا) گفته است که، مرکز مطالعات استراتیژیک این وزارت در مورد نشست آینده دوحه و چگونگی تعامل امارت اسلامی با جامعه جهانی، بحث علمی برگزار کرده است.

به گفته این وزارت، در این بحث محمد ذاکر جلالی، رییس بخش سوم سیاسی وزارت خارجه، کارمندان اداره‌های مختلف و دیپلومات‌ها نیز حضور داشتند.

آقای جلالی در این بحث گفته است، در مقایسه با نشست‌های اول و دوم، در نشست سوم دوحه، در تعامل برگزارکننده‌گان و میزبانان این نشست‌ها، تغییر مثبت مشاهده می‌شود.

آقای جلالی افزوده، امارت اسلامی خواهان تعامل مثبت با جامعه جهانی است؛ اما این تعامل را به قیمت استقلال سیاسی، ارزش‌های دینی و ملی و حیثیت نظام و وطن نمی‌خواهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت معادن و پترولیم از فروش ۶۰ هزار تُن نفت خام قشقری به ارزش ۳۳ میلیون دالر خبر داد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم اعلام کرده است که ۶۰ هزار تُن نفت خام قشقری را به ارزش حدود ۳۳ میلیون دالر به‌فروش رسانده است.

در مراسم داوطلبی برای این مقدار نفت که امروز (سه شنبه، ۸ جوزا) برگزار شد، از میان ۱۸ شرکت اشتراک کننده یک شرکت برنده اعلام شد.

در این مراسم، سرپرست وزارت معادن وپترولیم گفت که اگر شرکت قراردادی در استخراج نفت قشقری بهتر عمل کند سه هزار تُن نفت در روز استخراج خواهد شد.

شهاب الدین دلاور هم‌چنان از علاقه‌مندی برخی از شرکت‌های خارجی برای سرمایه گذاری در حوزه نفتی کشور خبر داد.

او گفت: «بیایید بخیر کار کنیم و تیل را استخراج کنیم. خداوند امنیت، نظام اسلامی و شفافیت را آورده است. با کسی حتی بر سر یک افغانی هم تساهل نمی‌شود.»

از سوی دیگر، مسوولان شرکت برنده می‌گویند نفت خریداری شده را در داخل کشور تصفیه خواهند کرد.

به گفته‌ آنان در تصفیه این مقدار نفت برای برخی‌ها زمینه کار نیز فراهم خواهد شد.

غفور احمد جاوید، سخنگوی شرکت برنده می‌گوید: «این پروسه بسیار شفاف بود. به هر کس استعلام داده شد و یک تن از ژورنالیست‌ها کاغذها را از صندوق بیرون کرد و ما با نرخ منفی ۸.۷۰ برنده شدیم.»

در حال حاضر، از ۲۴ حلقه چاه نفتی در قشقری، بیش از یک‌هزار تُن نفت استخراج می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان نجات کودکان: سه کودک از هر ۱۰ کودک در افغانستان با گرسنگی مواجه‌اند

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان نجات کودکان می‌گوید که سه کودک از هر ۱۰ کودک در افغانستان با بحران گرسنگی مواجه خواهند شد.

این سازمان با نشر گزارشی گفته که ۶.۵میلیون کودک یا سه کودک از هر ۱۰ کودک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ با سطوح عاجل گرسنگی مواجه خواهند شد.

بر بنیاد این گزارش، ۲.۹ میلیون کودک زیر پنج سال از سوء تغذی حاد در سال جاری رنج خواهند برد.

در گزارش آمده که این سازمان از آغاز سال جاری میلادی برای بیش از هفت هزار کودک دچار سوء تغذی، خدمات صحی ارائه کرده‌است.

ارشد مالک، رییس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفته است که این شمار از کودکان دچار سوء تغذی، نشان دهنده آن است که نیاز شدید به حمایت مستمر از خانواده‌ها در افغانستان وجود دارد؛ “زیرا آن‌ها شوک پشت‌سرهم را تجربه می‌کنند.”

این سازمان عدم دسترسی مردم به خدمات با کیفیت صحی را یک مشکل اساسی در افغانستان خوانده‌است.

چندی پیش صندوق بین‌المللی نجات کودکان نیز گفته بود که مردم افغانستان از بدترین بحران گرسنه‌گی و مریضی سو‌ءتغذیه رنج می‌برند.

سازمان صحی جهان نیز عدم دسترسی مردم به خدمات صحی باکیفیت را یک مشکل اساسی در افغانستان خوانده بود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!