رویداد های اخیر

سرمنشی ملل متحد: برای پایان دادن به بحران غذایی همه با هم باید کار کنیم

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۹, ۱۴۰۱)

آنتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد دیروز (چهارشنبه، ۲۹ ثور) اعلام کرد که جنگ در اوکراین جهان را به بحران مواد غذایی مواجه ساخته که ممکن سال ها ادامه یابد.

گوترش در حالیکه در نشست وزیران در مقر سازمان ملل متحد در رابطه به گرسنگی جهانی صحبت میکرد، اذعان داشت که تعداد افراد که به عدم مصوونیت مواد غذایی شدید مواجه هستند، تنها در دو سال دو برابر شده اند – از ۱۳۵ میلیون نفر قبل از همه گیری کرونا به ۲۷۶ میلیون نفر امروز و همچنان بیش از نیم میلیون نفر در معرض قحطی قرار دارند. که حدوداً افزایش بیش از ۵۰۰ درصدی را از سال ۲۰۱۶ بدینسو نشان میدهد.

او گفت: “این ارقام نگران کننده به طور جدایی ناپذیر، هم به عنوان علت و معلول، مرتبط هستند. یعنی اگر به مردم غذا ندهیم، مطمیناً تضادها را تغذیه می کنیم.”

وی معتقد است، که وضعیت اضطراری آب و هوا یکی دیگر از عوامل گرسنگی در جهان بوده و خاطرنشان کرد که در دهه گذشته ۷.۱ میلیارد نفر تحت تأثیر آب و هوای شدید و مصیبت‌های مرتبط با اقلیم قرار گرفته‌اند.

او گفت که علاوه بر این، شوک اقتصادی ناشی از کرونا با کاهش درآمدها و مختل کردن زنجیره تامین، عدم مصوونیت غذایی را تشدید نموده است.

گوترش گفت:”اکنون جنگ در اوکراین همه این عوامل را تشدید و تسریع می‌کند.”

گوترش هشدار داد که جنگ اوکراین میتواند ده‌ها میلیون نفر را به عدم مصوونیت غذایی و به دنبال آن سوءتغذیه، گرسنگی و قحطی گسترده در بحرانی که می‌تواند سال‌ها طول بکشد، سوق دهد.

نسبت به سال‌های گذشته، قیمت‌های جهانی غذا نزدیک به یک سوم، کود بیش از نیم و قیمت نفت تقریباً دو سوم افزایش یافته است.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، اوکراین و روسیه تقریباً یک سوم گندم و جو و نیمی از روغن پخت پز جهان را تولید می‌کنند.

او گفت: “اگر قیمت کود بگونه مستمر افزایش یابد، بحران امروز غلات و روغن پخت و پز می‌تواند بر بسیاری از مواد غذایی دیگر از جمله برنج تاثیر بگذارد و میلیاردها نفر را در آسیا و امریکا تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، اگر با هم یکجا کار کنیم، غذای کافی برای همه وجود دارد و خواهیم توانست که بحران گرسنگی را مهار نمایم.”

گوترش، سپس پنج گام فوری برای حل بحران کوتاه‌ مدت و جلوگیری از آسیب‌های بلند مدت را تشریح کرد که با کاهش فشار بازار از طریق افزایش ذخایر مواد غذایی شروع میشود.

اما اجازه دهید واضح بگوییم:”با وجود جنگ، هیچ راه حل موثری برای مهار بحران غذایی بدون سهیم ساختن مجدد مواد غذایی تولید شده اوکراین و همچنین غذا و کود تولید شده توسط روسیه و بلاروس در بازارهای جهانی وجود ندارد”.

گوترش اضافه نمود، که دولت‌ها باید تولیدات کشاورزی را تقویت کنند و در سیستم‌های غذایی انعطاف پذیر سرمایه گذاری کنند که از تولیدکنندگان کوچک مواد غذایی محافظت می‌کند.

و در نهایت، فعالیت‌های بشردوستانه باید به طور کامل به منظور جلوگیری از قحطی و کاهش گرسنگی تامین شوند.

وی گفت:”بحران غذایی برای مرزها احترام قائل نیست و هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی بر آن غلبه نماید.تنها فرصتیکه میتوانیم جان میلیون‌ها نفر را از خطر گرسنگی نجات دهیم، این است که همه با هم و بگونه فوری اقدام نمایم.”

Trending

خروج از نسخه موبایل