Connect with us

اخبار ساحوی

سفير بريتانيا در پاكستان: تروریزم دشمن مشترک افغانستان وِپاكستان است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

سفیر بریتانیا در پاکستان از تمایل اسلام آباد برای حاضر کردن طالبان به میز گفتگوهای صلح خبر میدهد.

این دیپلومات ارشد بریتانیا، تروریزم را دشمن مشترک افغانستان و پاکستان میداند و به همکاری مشترک کابل و اسلام آباد در مبارزه با این پدیده تاکید میکند.

دیپلومات های ارشد بریتانیا در کابل و اسلام آباد بر ادامه همکاری مشترک افغانستان و پاکستان در آوردن ثبات در دو طرف مرز افغانستان و پاکستان تاکید دارند.

سفیران بریتانیا در افغانستان و پاکستان در نشست مشترک خبری در کابل که خبرنگاران پاکستانی نیز از طریق ویدو کنفرانس شامل بودند راه حل مبارزه با تروریزم در منطقه را نزدیکی پاکستان و افغانستان دانستند.

ريچارد ستيك سفير بريتانيا در افغانستان ميگويد:

اساساً ماهيت كار ما با هر دو دولت اين است تا آنان را كمك كنيم مشكلاتى كه ميان شان موجود است حل شود. به نظر ما، مهمترين موضع ميان افغانستان و پاكستان اين است كه چگونه ميتوانند امنيت هر دو طرف مرز را تأمين كنند و به گونه موثر در برابر هراس افگنى مبارزه كنند.

این در حالیست که بازی دوگانه پاکستان در قبال مبارزه با ترویزم همواره از نگرانی های حکومت افغانستان دانسته شده است.

مذاکره با طالبان و تلاش برای پایان دادن به خشونتها از طریق گفتگو، از برنامه های اصلی دولت افغانستان در سالهای اخیر بوده است و متحدان اصلی این کشور، از جمله امریکا و بریتانیا و پیمان ناتو نیز از این برنامه حمایت کرده اند.

این تلاشها به حدی جدی بوده که بسیاری از نهاد های جامعه مدنی در افغانستان نسبت به بازگشت طالبان به قدرت ابراز نگرانی کرده اند.

آقای ريچارد همچنین نسبت به توانایی نیروهای امنیتی افغانستان پس از خروج نیروهای ناتو ابراز خوشبینی میکند، اما در عین حال میگويد، که جامعه جهانی برخی از فرصت های را در افغانستان از دست داد که می توانست اوضاع را در این کشور بهبود بخشد.

نامبرده همچنان مى افزايد، دولت بریتانیا از تجاربی که در سال 1371 خورشیدی داشت میاموزد، ما به همکاری درازمدت خود ادامه میدهیم ماهیت بودن ما در افغانستان تغییر میکند، اما در ادامه کمک های ما به افغانستان کدام تغییری نخواهد آمد.

با این حال، آدام تامسن سفیر بریتانیا در پاکستان می گوید:

روش نظامی برای رسیدن به صلح در افغانستان موفق نخواهد بود.

او همچنان ميافزايد، پاكستانى ها خيلى مايل اند که طالبان افغانی پاكستان را ترك كنند و به روند صلح در افغانستان بپيوندند. چنانكه ما شاهد راه حل نظامى در افغانستان نيستيم، همچنان راه حل نظامى براى برچيدن اين پناهگاه ها وجود ندارد.

موضوع مرز دیورند موردی دیگری بود که سفیر بریتانیا در پاکستان بر آن اشاره کرد.

این دیپلومات ارشد بریتانیا در پاکستان گفت، دولت افغانستان و پاکستان در مورد دیدگاه بریتانیا در باره خط دیورند میدانند و در شرایط کنونی بهتر است در باره آن صحبت نکنیم.

این در حالیست که موضوع مرز دیورند میان افغانستان و پاکستان به تکرار در رسانه های ملی و بین المللی ابراز میشود و مقام های امریکایی نیز گفته اند که خط دیورند را منحیث مرز مشترک میان افغانستان و پاکستان میشناسند، دیدگاهی که واکنش دولت افغانستان را نیز در پی داشت.

Advertisement

اخبار ساحوی

چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چین میزبان گفتگوها بین حماس و رقیب آن فتح برای وحدت فلسطین خواهد بود که یک موضوع قابل توجه در دیپلوماسی در مورد فلسطین همزمان با ادامه جنگ در نوار غزه است.

پس از حمله حماس بر اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته، اسرائیل سوگند یاد کرده است که این گروه را نابود می‌کند. حملات اسرائیل بر غزه تا کنون بیش از ۳۴ هزار کشته بر جای گذاشته است.

فتح جنبش محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است که از حمایت غرب برخوردار بوده و در کرانه باختری زیر اشغال اسرائیل، حکمرانی محدودی دارد.

حماس و فتح از زمانی که افراد حماس در جنگی کوتاه در سال ۲۰۰۷ فتح را از غزه بیرون راندند، نتوانسته اند که اختلافات سیاسی خود را حل کنند. واشنگتن از اقدامات برای آشتی دادن این دو گروه هراس دارد، زیرا از تشکیلات خودگردان حمایت می‌کند اما حماس را به عنوان یک گروه تروریستی می‌شناسد.

یکی از مقامات فتح به رویترز گفت که هیاتی به رهبری عزام الأحمد، مقام ارشد این گروه به چین رفته است. یک مقام حماس گفت که تیم این جناح برای مذاکرات به رهبری موسی ابومرزوق، یکی از مقامات ارشد حماس، اواخر روز جمعه به چین پرواز خواهد کرد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه، تصریح کرد: «ما از تقویت اقتدار تشکیلات خودگردان ملی فلسطین حمایت می‌نماییم و از همه جناح‌های فلسطینی در دستیابی به آشتی و افزایش همبستگی از طریق گفتگو و مشورت حمایت می‌کنیم.»

از زمان آغاز جنگ غزه، این اولین باری است که یک هیات حماس به چین می‌رود. به گفته وزارت خارجه چین، یک دیپلومات چینی به نام وانگ کجیان ماه گذشته در قطر با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرده بود.

این دیپلومات مستقر در بیجینگ گفت که هدف از این مذاکرات حمایت از تلاش‌ها برای آشتی دادن دو گروه رقیب فلسطینی است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

بریتانیا تحریم‌های جدید علیه صنعت طیاره بی‌پیلوت سازی ایران وضع کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

بریتانیا روز پنجشنبه در واکنش به حمله ایران بر اسرائیل در اوایل ماه جاری میلادی، تحریم‌های جدیدی را علیه صنعت ساخت طیاره‌ نظامی بی‌پیلوت ایران اعلام کرد.

این اقدامات که با هماهنگی ایالات متحده و کانادا انجام شده است، چهار کسب و کار و دو رئیس را در شبکه‌ای از شرکت‌های ساخت طیاره‌های بی‌پیلوت هدف قرار می‌دهد.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیه‌ای گفت: «حمله خطرناک رژیم ایران بر اسرائیل خطر هزاران تلفات غیرنظامی و تشدید تنش در منطقه را با خود داشت.»

وی افزود: «امروز بریتانیا و شرکای ما پیام روشنی ارسال کرده اند – ما مسوولان رفتار بی‌ثبات کننده ایران را مورد بازخواست قرار خواهیم داد.»

بریتانیا همچنین اعلام کرد که ممنوعیت‌های جدیدی را برای صادرات طیاره‌های بی‌پیلوت و قطعات راکتی به ایران اعمال خواهد کرد تا توانایی‌های نظامی آن را محدود کند.

هفته گذشته، بریتانیا در اقدامی هماهنگ با ایالات متحده، در پی حمله ایران بر اسرائیل، تحریم‌هایی را علیه شخصیت‌ها و سازمان‌های نظامی ایران اعمال کرد.

ایران در سیزدهم اپریل به عنوان یک حمله انتقام‌جویانه برای حمله به ساختمان سفارت خود در دمشق، طیاره های بدون سرنشین و راکت‌هایی را به سمت اسرائیل پرتاب کرد، اقدامی که خطر تشدید بیشتر درگیری‌ها در خاورمیانه را افزایش داد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترکیه در گزارش حقوق بشر امریکا را به استانداردهای دوگانه در مورد غزه متهم کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

به گزارش خبرگزاری رویترز، ترکیه روز چهارشنبه (۵ثور) ایالات متحده را به داشتن استاندارد‌های دوگانه در حوزه حقوق بشر متهم کرده و از ناتوانی وزارت خارجه این کشور در انعکاس جنایات اسرائیل در جنگ غزه انتقاد کرد.

در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ترکیه آمده است: «ما عمیقا از اینکه بحران انسانی در جنګ غزه در گزارش سالانه وزارت خارجه امریکا منعکس نشده است، نگران هستیم. این گزارش با انگیزه‌های سیاسی و به دور از بی طرفی نگارش شده است. ما از واشنگتن می‌خواهیم به استاندارد‌های دوگانه خود در این زمینه پایان بخشد.»

وزارت خارجه ترکیه در ادامه امریکا را متهم به ارتباط با شبه نظامیان کُرد سوری متهم کرد؛ گروه که از سوی انقره تروریستی محسوب می‌شود.

انقره در پایان گزارش با محکوم کردن جنگ اسرائیل در غزه، خواستار استقرار آتش بس فوری شد.

این بیانیه همچنین حمایت همه جانبه و بی، چون و چرای کشور‌های غربی از تل آویو در این جنگ را مورد انتقاد قرار داد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!