Connect with us

رویداد های اخیر

سفیر جدید امارات اعتمادنامه خود را به وزیر خارجه افغانستان تقدیم کرد

منتشر شده

در

سیف محمد الکتبی، سفیر جدید امارات متحده عربی، امروز (دوشنبه) اعتمادنامه خود را به امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، تقدیم کرد.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور، متقی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به سفیر تازه‌معرفی‌شده، برای او در مأموریت جدید آرزوی موفقیت کرد و گفت که میان دو کشور در عرصه‌های مختلف فرصت‌های فراوانی برای گسترش روابط وجود دارد که باید از آن‌ها استفاده شود.

او توسعه بیشتر روابط تجارتی میان افغانستان و امارات و ایجاد سهولت در روند صدور ویزه برای شهروندان افغان را از موضوعات مهم خواند.

سفیر جدید امارات متحده عربی نیز روابط میان دو کشور را تاریخی توصیف کرد و اطمینان داد که در راستای گسترش تجارت و ترانزیت و همچنین راه‌اندازی پروژه‌های تازه تلاش خواهد کرد.

سیف محمد الکتبی افزود که برای ایجاد سهولت بیشتر در صدور ویزه به تاجران افغان نیز اقدامات لازم را روی دست خواهد گرفت.

رویداد های اخیر

پولیس کابل: یک شهروند چین و شش افغان در انفجار شهرنو جان باختند

Published

on

خالد زدران، سخنگوی پولیس کابل، می‌گوید انفجار امروز (دوشنبه) در یک رستورانت مشترک چینی‌ها و افغان‌ها به نام «چاینیز نودل» در ساحه شهرنو رخ داده است.

به گفته وی، این رستورانت توسط یک تبعه مسلمان چین به نام عبدالمجید، همسر وی و یک شهروند افغان به نام عبدالجبار محمود اداره می‌شد.

عبدالمجید باشنده ایالت شین‌جیانگ چین معرفی شده است. در این رستورانت غذاهای ویژه برای مسلمانان چینی آماده و عرضه می‌شد.

سخنگوی پولیس کابل افزود که در نتیجه این انفجار، یک تبعه چین به نام ایوب که مسلمان بود و شش شهروند افغان جان باخته‌اند و چند تن دیگر زخمی شده‌اند. به گفته او، محل انفجار در نزدیکی آشپزخانه رستورانت بوده است.

زدران تأکید کرد که نوعیت انفجار تا هنوز مشخص نشده و بررسی‌ها و تحقیقات نیروهای امنیتی در این زمینه ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خنثی‌سازی بمب ۵۰۰ کیلویی در هرات

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند.

Published

on

مسئولان اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث از کشف و خنثی‌سازی یک بمب ۵۰۰ کیلویی به‌جامانده از جنگ‌های گذشته در ولسوالی انجیل ولایت هرات خبر دادند.

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند. این تیم‌ها پس از بررسی‌های لازم، بمب را با رعایت کامل اصول ایمنی به یک منطقه غیرمسکونی انتقال داده و به‌گونه مصوون از بین بردند.

گفته می‌شود این بمب زمانی کشف شد که یکی از باشندگان محل هنگام کندن‌کاری برای اعمار خانه مسکونی، به آن برخورد کرده بود. اقدام به‌موقع نهادهای مسئول از وقوع یک فاجعه انسانی احتمالی جلوگیری کرده است.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با قدردانی از همکاری شهروندان، از مردم خواسته است در صورت مشاهده هرگونه مواد منفجره یا اشیای مشکوک باقی‌مانده از جنگ‌ها، فوراً موضوع را از طریق شماره‌های عاجل با مسئولان شریک سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل از تشدید بحران گرسنگی در افغانستان؛ ۱۷.۴ میلیون نفر در معرض ناامنی غذایی حاد در سال ۲۰۲۶

این نهاد سازمان ملل تأکید کرده است که این آمار نشان‌دهنده وخامت شدید وضعیت در مقایسه با سال گذشته میلادی است و افغانستان در سال ۲۰۲۶ همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان را تجربه خواهد کرد.

Published

on

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶ میلادی، حدود ۱۷.۴ میلیون نفر در افغانستان با بحران گرسنگی و ناامنی غذایی حاد روبه‌رو خواهند شد؛ رقمی که بیش از یک‌سوم جمعیت کشور را در بر می‌گیرد.

بر بنیاد گزارش اوچا، از این میان ۴.۷ میلیون نفر در مرحله وضعیت اضطراری ناامنی غذایی قرار خواهند داشت. این نهاد سازمان ملل تأکید کرده است که این آمار نشان‌دهنده وخامت شدید وضعیت در مقایسه با سال گذشته میلادی است و افغانستان در سال ۲۰۲۶ همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان را تجربه خواهد کرد.

اوچا، وضعیت بد اقتصادی، تغییرات اقلیمی، خشکسالی، حوادث طبیعی، سال‌ها جنگ، شکنندگی اقتصادی و سرمایه‌گذاری ناکافی در خدمات اساسی را از عوامل اصلی تشدید این بحران دانسته است. در گزارش آمده که این فشارهای مزمن اکنون با بازگشت گسترده مهاجران از کشورهای همسایه و افزایش ناامنی غذایی بیش از پیش تشدید شده است.

در بخشی از این گزارش تصریح شده است:«پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۶ میلادی، ۱۷.۴ میلیون نفر – بیش از یک‌سوم جمعیت افغانستان – با ناامنی غذایی حاد مواجه شوند. این وضعیت نسبت به سال گذشته وخیم‌تر شده و افغانستان، با وجود کاهش اندک در شمار کلی نیازمندان، همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های انسانی جهان باقی خواهد ماند.»

هم‌زمان، برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد (UNDP) با نشر گزارشی اعلام کرده است که برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان در شرق افغانستان، پروژه مشترک «راه‌حل‌های پایدار» را با همکاری ۹ نهاد دیگر و با تأمین مالی صندوق ویژه افغانستان تطبیق می‌کند. هدف این پروژه، حمایت از بازگشت‌کنندگانی است که با دارایی اندک و امکانات محدود وارد کشور شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در جریان اجرای این پروژه، توانمندسازی زنان و دختران که با موانع جدی در زندگی روزمره خود روبه‌رو اند، از اولویت‌های اصلی خواهد بود.

اوچا پیش از این نیز هشدار داده بود که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۶ به کمک‌های بشردوستانه وابسته خواهند بود. افزایش بازگشت مهاجران، کمبود بودجه نهادهای امدادرسان و گسترش بحران گرسنگی از مهم‌ترین چالش‌هایی عنوان شده که سازمان‌های وابسته به ملل متحد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!