Connect with us

رویداد های اخیر

سقوط بی‌سابقۀ قیمت مرغ در کراچی؛ بسته‌بودن گذرگاه با افغانستان عامل اصلی

بر اساس گزارش‌ها، قیمت هر کیلو مرغ زنده اکنون به ۳۵۰ تا ۳۷۰ روپیه رسیده، در حالی‌ که در ماه سپتمبر نرخ آن ۴۶۰ تا ۵۴۰ روپیه بود. در نیمۀ ماه اکتوبر و هم‌زمان با آغاز بسته‌شدن گذرگاه، قیمت مرغ حتی تا ۳۱۰ تا ۳۶۰ روپیه سقوط کرده بود.

منتشر شده

در

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده اند که، با بسته‌شدن گذرگاه‌ها پاکستان با افغانستان و توقف تجارت میان دو کشور، قیمت مرغ در کراچی به‌طور قابل‌ملاحظه کاهش یافته است. این کاهش چشم‌گیر، شهروندان را در بازارهای محلی شگفت‌زده کرده و برخی حدس می‌زنند که شاید «نوعی بیماری» سبب آن شده باشد؛ اما مسئولان عرصۀ فروش مرغ این موضوع را رد می‌کنند.

کمال اختر صدیقی، منشی عمومی اتحادیۀ فروشندگان مرغ در ایالت سند، در گفت‌وگو با روزنامۀ «دان» گفته است که تنها دلیل سقوط قیمت‌ها، توقف صادرات مرغ، خوراک طیور، تخم و دیگر محصولات به افغانستان است.

بر اساس گزارش‌ها، قیمت هر کیلو مرغ زنده اکنون به ۳۵۰ تا ۳۷۰ روپیه رسیده، در حالی‌ که در ماه سپتمبر نرخ آن ۴۶۰ تا ۵۴۰ روپیه بود. در نیمۀ ماه اکتوبر و هم‌زمان با آغاز بسته‌شدن گذرگاه، قیمت مرغ حتی تا ۳۱۰ تا ۳۶۰ روپیه سقوط کرده بود.

قیمت گوشت مرغ با جگر و سنگدان از ۴۰۰ تا ۴۸۰ روپیه و گوشت پاک‌شده از ۵۳۰ تا ۵۸۰ روپیه در نوسان است. نرخ گوشت بدون استخوان نیز اکنون ۷۰۰ تا ۸۰۰ روپیه گزارش شده، در حالی‌ که در سپتمبر به ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ روپیه رسیده بود.

با آن‌که کمیشنر کراچی نرخ رسمی مرغ زنده و گوشت آن را به ترتیب ۲۸۸ و ۴۳۵ روپیه تعیین کرده، اما این نرخ‌ها در بازار رعایت نمی‌شود.

مسئولان اتحادیۀ مرغ می‌گویند که مرغ هنوز هم از گوشت سرخ ارزان‌تر است و کاهش قیمت‌ها برای خانواده‌های کم‌درآمد و میان‌درآمد «یک فرصت مهم» ایجاد کرده است. در مقابل، قیمت گوشت سرخ همچنان بالاست؛ چنان‌که هر کیلو گوشت گوسفند ۲۳۰۰ تا ۲۵۰۰ روپیه و گوشت گوساله با و بدون استخوان به ترتیب ۱۴۰۰ و ۱۶۰۰ روپیه فروخته می‌شود.

رویداد های اخیر

سفیر پاکستان برای افغانستان با مقام‌های ارشد در اسلام‌آباد درباره امنیت منطقه‌ای گفتگو کرد

Published

on

عبیدالرحمن نظامانی، سفیر پاکستان در افغانستان، روز جمعه در اسلام‌آباد با سید یوسف رضا گیلانی، رئیس‌جمهور موقت پاکستان، دیدار کرد و او را در جریان وضعیت امنیتی منطقه قرار داد.

به گفته مقام‌های پاکستانی، در این دیدار درباره تحولات امنیتی مؤثر بر صلح و ثبات پاکستان گفتگو شد.

نظامانی پیش از این، روز پنجشنبه، با محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، در اسلام‌آباد دیدار کرده بود. در این نشست، تحولات منطقه‌ای، از جمله وضعیت امنیتی و موضوعات مرتبط با پاکستان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اسحاق دار بر اهمیت نظارت دقیق بر تحولات منطقه تأکید کرد و گفت که رویدادهایی که می‌توانند بر صلح و امنیت تأثیر بگذارند، باید به‌گونه جدی و از نزدیک پیگیری شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شرکت‌کنندگان کنفرانس پیشاور خواستار گفتگو و همکاری اقتصادی در روابط کابل و اسلام‌آباد شدند

Published

on

سخنرانان پاکستانی در یک کنفرانس در پیشاور درباره روابط پاکستان و افغانستان، خواستار عبور از رویکرد مبتنی بر منازعه و تقویت گفتگو، همکاری اقتصادی، اتصال منطقه‌ای و تعامل میان مردم دو کشور شدند.

تاهر خان، روزنامه‌نگار پاکستانی، گزارش داده است که در این همایش که روز پنج‌شنبه برگزار شد، مقام‌های ارشد دولتی، کارشناسان تخنیکی، وزیران و مقام‌های پیشین دولتی، رؤسای پیشین پوهنتون‌ها، نمایندگان بخش‌های تجارت، دانشگاهیان و پژوهشگران برای بحث درباره چالش‌ها و فرصت‌های کنونی در روابط پاکستان و افغانستان گردهم آمده بودند.

مرکز مطالعات منطقه‌ای (روسیه، چین و آسیای مرکزی) پوهنتون پیشاور، با همکاری نهاد «اسپایر کی‌پی»، این همایش را با عنوان «فراتر از منازعه پاکستان و افغانستان: پیشبرد صلح منطقه‌ای و تفاهم متقابل» برگزار کرد. این موضوع در بیانیه‌ای که مرکز مطالعات منطقه‌ای در فضای آنلاین منتشر کرده، آمده است.

مشاهد حسین، سناتور پیشین پاکستان، در این نشست به اظهارات شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در نشست سازمان همکاری شانگهای در بیشکک، پایتخت قرقیزستان، اشاره کرد؛ جایی که شی خواستار تلاش‌ها برای رسیدگی به منازعات، از جمله وضعیت افغانستان، شد.

شی روز سه‌شنبه گفت: «در مورد اوکراین، خاورمیانه، افغانستان و دیگر مسائل داغ بین‌المللی و منطقه‌ای، چین آماده است ارتباط و هماهنگی خود را با همه طرف‌ها تقویت کند، به رسیدگی هم‌زمان به علل و ریشه‌های این مسائل ادامه دهد و راه‌حل سیاسی را پیش ببرد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتاق تجارت خیبر پښتونخوا خواستار بازگشایی گذرگاه تورخم شد

Published

on

اتاق تجارت و صنایع خیبر پښتونخوا از حکومت پاکستان خواسته است که گذرگاه تورخم را هرچه زودتر بازگشایی کند و تجارت دوجانبه با کشورهای همسایه را از مسائل سیاسی جدا سازد.

یوسف افریدی، رئیس اتاق تجارت و صنایع خیبر پښتونخوا، روز پنج‌شنبه در یک نشست خبری در لندی کوتل پاکستان گفت که بسته‌ماندن گذرگاه تورخم در نزدیک به یک سال گذشته، میلیاردها دالر به پاکستان زیان وارد کرده و هزاران تاجر، راننده، کارگر، دکاندار و کارگزار گمرکی را متضرر ساخته است.

او گفت که حکومت فدرال پاکستان به تعهدات خود در زمینه بازنگری سیاست‌های مرزی، گسترش تجارت دوجانبه و حل مشکلات امنیتی با افغانستان عمل نکرده است.

افریدی افزود که پاکستان تاکنون حدود ۲.۵ میلیارد دالر زیان دیده است که شامل ۱.۶۴۴ میلیارد دالر کاهش صادرات و ۸۱۷ میلیون دالر کاهش واردات می‌شود. به گفته او، در نتیجه بسته‌بودن مرز، ۷.۷ میلیارد روپیه نیز از عواید مالیاتی ایالت خیبرپختونخوا از دست رفته است.

وی همچنین گفت که وزیر داخله پاکستان پیش‌تر وعده برگزاری نشستی با نمایندگان اتاق‌های تجارت برای حل مشکلات مرزی و ازسرگیری تجارت داده بود، اما این نشست هنوز برگزار نشده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!