Connect with us

رویداد های اخیر

سفیر جدید ایران در کابل رسماً کار خود را آغاز کرد

منتشر شده

در

سفارت ایران در کابل از آغاز به کار سفیر جدید ایران در افغانستان خبر داد.

سفارت ایران روزگذشته (شنبه ۱دلو) در تویتی نوشت: «حسن کاظمی قمی، نماینده خاص رئیس جمهور اسلامی ایران در امور افغانستان که با حفظ سمت به عنوان رئیس جدید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل تعیین شده است، امروز وارد کابل شد و رسماً آغاز به کار نمود.»

پیش از این عباس بدری‌فر، مسوول امور رسانه‌یی سفارت ایران در کابل اعلام کرده بود با توجه به اینکه مأموریت بهادر امینیان به عنوان سفیر سابق در افغانستان به پایان رسیده است، حسن کاظمی قمی به عنوان سفیر جدید ایران در افغانستان معرفی شده است.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل نیز در بیانیه‌ای از پایان مأموریت امینیان به عنوان سفیر در افغانستان خبر داده و تأکید کرده بود وی طبق روال معمول دیپلماتیک، در پایان سه سال خدمت، به جمهوری اسلامی ایران باز می‌گردد.

کاظمی قمی اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق پس از سرنگونی حکومت صدام حسین بود. او مدتی به‌عنوان جنرال کنسل ایران در هرات نیز کار کرد و جزو هیئتی بود که با گروهی از امریکایی‌ها در عراق به مذاکره پرداخت.

رویداد های اخیر

بحران آب در افغانستان؛ دسترسی به آب آشامیدنی به چالش بزرگ خانواده‌ها تبدیل شده است

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است.

Published

on

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید که همزمان با کاهش بارندگی و آب‌های زیرزمینی و نیز بازگشت میلیون‌ها مهاجر، جستجو برای آب آشامیدنی برای میلیون‌ها تن در افغانستان به یک چالش روزانه مبدل شده است.

این نهاد گفته است که در بخش‌های شهری و روستایی، دسترسی به آب سالم و مقرون‌به‌صرفه به‌طور چشمگیری محدود شده است.

به گفته این نهاد، بسیاری از خانواده‌ها ناچارند از آب‌های سطحی و غیرایمن استفاده کنند یا مسافت‌های طولانی را برای تهیه آب طی کنند؛ در حالی که زنان و کودکان بیشترین بار این وضعیت را به دوش می‌کشند.

شهرهای بزرگی چون کابل، کندهار و مزار شریف نیز با فشار روزافزون بر منابع آبی مواجه‌اند. به گفته صلیب سرخ، این موضوع ناشی از رشد سریع جمعیت و استخراج بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است. در بسیاری از بخش‌ها، خانواده‌ها به چاه‌های شخصی یا آب‌رسانی توسط تانکرها متکی هستند.

در کندهار، وضعیت به‌گونه‌ای خاص وخیم توصیف شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از چاه‌ها خشک شده‌اند و سطح آب در برخی دیگر به عمق بیش از ۱۰۰ متر رسیده است.

فضل‌الرحمان، یکی از بزرگان محل در ناحیه نهم کندهار، گفته است: «آب مهم‌ترین مشکل جامعه ما است. حتی چاه‌های عمیق نیز آب کافی نمی‌دهند و بیشتر خانواده‌ها توان حفر چاه شخصی را ندارند.»

او افزوده است که این بحران پیامدهای اجتماعی نیز داشته و در برخی موارد، کودکان برای کمک به خانواده‌های‌شان از رفتن به مکتب باز می‌مانند. به گفته او، «آن‌ها صبح زود می‌روند و عصر با چند سطل آب برمی‌گردند که برای نیازهای روزانه کافی نیست.»

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است. در کندهار، یک پروژه ارتقای سیستم آب‌رسانی در حال اجرا است که انتظار می‌رود حدود ۱۰۶ هزار و ۳۰۰ تن از آن بهره‌مند شوند.

به گفته این نهاد، برنامه‌های آن در سال ۲۰۲۵ دسترسی به آب را برای بیش از ۷۷۵ هزار تن در مناطق شهری و حدود ۱۶۰ هزار و ۳۰۰ تن در مناطق روستایی بهبود داده است.

با این حال، این نهاد هشدار داده است که وضعیت کلی همچنان بحرانی است. به گفته صلیب سرخ، کمبود آب بر بخش زراعتت—که منبع اصلی درآمد بسیاری از مردم است—تأثیر منفی گذاشته و با کاهش آبیاری و تولید محصولات، خطر ناامنی غذایی و سوءتغذیه را افزایش داده است.

همچنین دسترسی محدود به آب پاک، خطر شیوع بیماری‌های ناشی از آب آلوده را، به‌ویژه در میان جمعیت‌های آسیب‌پذیر و آواره، افزایش می‌دهد.

این سازمان افزوده است که کمبود آب می‌تواند تنش‌ها میان جوامع را بر سر منابع محدود تشدید کند، به‌ویژه در مناطقی که با خشکسالی روبه‌رو هستند.

صلیب سرخ برای رسیدگی به نیازهای فوری و چالش‌های درازمدت گفته است که سیستم‌های آبیاری، کانال‌ها و کاریزها را بازسازی کرده تا دسترسی به آب بهبود یابد و تاب‌آوری جوامع افزایش پیدا کند.

این نهاد همچنین گفته که در بحران‌های اخیر، از جمله پس از زلزله کنر و تنش‌های میان افغانستان و پاکستان، خدمات اضطراری آب و صحت را برای بیش از ۲۷ هزار تن فراهم کرده است.

با این همه، صلیب سرخ تأکید کرده است که کمک‌های بشردوستانه به‌تنهایی برای حل بحران آب در افغانستان کافی نیست.

به گفته این نهاد، راه‌حل‌های پایدار نیازمند سرمایه‌گذاری درازمدت در زیربنا‌های آبی، مدیریت بهتر منابع، حفاظت از منابع آب و هماهنگی بیشتر میان نهادهای ملی و جوامع محلی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گروه بین‌المللی بحران: تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است

Published

on

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است و دو طرف برای جلوگیری از حملات مرگبار، باید به دیپلوماسی برگردند.

این نهاد در اعلامیه‌ای گفته است که حمله مرگبار هفته گذشته بر شفاخانه معتادین در کابل، نقطه عطفی در تشدید تنش‌ها بوده و سطح درگیری‌ها را به طور قابل توجهی بالا برده است.

بر اساس این ارزیابی، تبادل حملات هوایی و توپخانه‌ای میان دو طرف، روابط از قبل شکننده کابل و اسلام‌آباد را به سمت یک تقابل مستقیم سوق داده است.

گفتنی است که در حمله هوایی بر شفاخانه ۲۰۰۰ بستر امید در کابل، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ تن دیگر زخمی شدند.

پاکستان افغانستان را متهم می‌کند که به گروه‌های مسلح، به‌ویژه تی‌تی‌پی، پناه داده است؛ اتهامی که کابل آن را رد کرده است.

در مقابل، مقام‌های افغان حملات پاکستان را نقض حاکمیت ملی دانسته و آن را «غیرقابل توجیه» عنوان کرده‌اند.

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که ادامه این روند می‌تواند به یک درگیری گسترده‌تر منجر شود، به‌ویژه در شرایطی که بی‌اعتمادی میان دو کشور عمیق‌تر شده است.

این نهاد گفته است همه نشانه‌ها به افزایش خشونت اشاره دارد، اما پاکستان با وجود مصارف زیاد در جنگ کمتر سود خواهد برد.

طبق گزارش، جنگ با پاکستان ممکن است حمایت از امارت اسلامی را افزایش داده باشد، زیرا افغان‌ها علیه یک دشمن مشترک متحد شده‌اند، اما این جنگ افغانستان را در صحنه بین‌المللی منزوی‌تر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رژیم نظامی پاکستان بار دیگر آتش‌بس را نقض کرد

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که امروز یکشنبه، ساعت ۹:۳۰ صبح، یک گلوله هاوان رژیم نظامی پاکستان در منطقه شانپت ولسوالی ناری ولایت کنر اصابت کرد که منجر به شهادت یک غیرنظامی و زخمی شدن یک تن دیگر شد.

به گفته وی، فرد زخمی یک زن می‌باشد.

فطرت می‌افزاید که ملیشه‌های رژیم نظامی پاکستان همچنان در ولسوالی شکین ولایت پکتیکا به یک موتر غیرنظامی شلیک کردند، اما این حادثه تلفات جانی نداشت.

حکومت پاکستان پیش از این اعلام کرده بود که به مناسبت عید فطر، حملات این کشور به افغانستان تا دوشنبه شب متوقف خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!