Connect with us

اخبار ساحوی

سناتو انجنیر احسان الله بیات شخصیت سال 1392 خورشیدی شناخته شد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

این لقب را سناتور انجنیر احسان الله بیات به پاس وطندوست بودن و معتقد بودنش به ارزش های انسانی از سوی رادیو آزادی کسب کرده است.

برای نخستین بار رادیو آزادی روند انتخاب شخصیت سال را در سال 1386 خورشیدی به راه انداخت و نخستین شخصیت هم در آن سال گل آقا شیرزی برگزیده شده بود.

رادیو آزادی از سال 1386 به اینسو روندی را راه اندازی کرده که بر اساس آرای مردم شخصیت سال را معرفی می کند. در این روند شخصیت سال 1392 سناتور انجنیر احسان الله بیات رییس بنیاد بیات شناخته شده است.

به گفته ی حمید موهمند رییس رادیو آزادی در افغانستان میگوید در انتخاب شخصیت سال خدمات بشردوستانه، خیرخواه بودن، تلاش برای تامین آزادی و دیموکراسی، کمک در تطبیق حاکمیت قانون و معتقد بودن به ارزش های انسانی در نظر گرفته می شود.

پیش از این در سال 1386 گل آقا شیرزی والی پیشین ننگرهار، در سال 1387 انارکلی هنریار سناتوری که وابسته به سیک های افغانستان است، در سال 1388 رمضان بشر دوست عضو مجلس نماینده گان، در سال 1389 فرهاد دریا هنرمند افغان که صدایش پیام آور صلح است، در سال 1390 هندیه دختر مرحوم امان الله خان، در سال 1391 داکتر ناصر سرمست به حیث شخصیت سال شناخته شده بودند. در سال 1392 این لقب را سناتور انجنیر احسان الله بیات به پاس خدمات اش برای رفاه مردم و بازسازی به افغانستان بدست آورده است. آقای بیات تعهد می کند که پس از این بیشتر از پیش برای سعادتمند شدن مردم افغانستان تلاش می کند.

سناتور انجنیر احسان الله بیات فرزند مرحوم حاجی خان آقا بیات در سال 1342 خورشیدی در ناحیه ی ششم شهر کابل دیده به جهان گشود. آقای بیات در خانواده ی تعلیم یافته و متدین بزرگ شد و پدرش مالک شرکت های تجارتی حبیب لمیتد، سینا لمیتد و منصور لمیتد بود. انجنیر احسان الله بیات تحصیلات ابتدایی خود را در لیسه ی استقلال به پایان رسان و شامل دانشکده ی طب شد اما بنابر شرایط نا بسامان وقت همراه خانواده خود به پاکستان و سپس به امریکا مهاجر شد. وی سال های زیادی را بادشورای دسته پنجه نرم کرد و تحصیلات عالی خود را در رشته ی انجنیری به پایان رساند. وی در جریان جنگ های سه دهه ی اخیر احساس برای ایجاد مسیری کمک به مردم افغانستان را داشت. سناتور انجنیر احسان الله بیات در سال 2001 میلادی به منظور پیوند مجدد افغانستان با جهان شرکتی را به نام تلیفون سیستم انترنشنل یا آی ان سی در امریکا ثبت کرد. وی شرکت مخابراتی افغان بیسیم را ده سال پیش در افغانستان ایجاد کرد. سناتور احسان الله بیات در بهار سال 1383 بنیاد بیات را ایجاد کرد .بنیاد بیات مصمم بود تا در کار های بازسازی و نو سازی افغانستان سهم ارزنده بگیرد.

کار های زیر بنایی بنیاد بیات در بیشتر بخش ها متمرکز بوده و اکنون هم ادامه دارد. وی در سال 1384 با ایجاد رادیو تلویزون آریانا گام مهمی در خانواده ی رسانه های افغانستان گذاشت. ایجاد مرکز رسانه ی یی بیات یا بی ام سی حدود سه ماه پیش با امکانات پیشرفته و تکنالوژی مدرن زمینه را برای رشد رسانه ها در افغانستان میسر ساخت. آقای بیات به زبانهای دری – پشتو- اردو و انگلیسی به فصاحت صحبت میکند. به مطالعه تاریخ افغانستان و مسایل جهانی علاقه فراوان دارد و به بیش از 50 کشور جهان و تمام ولایت های افغانستان سفر کرده است.

Advertisement

اخبار ساحوی

پاکستان قرض ۳.۴۵ میلیارد دالری امارات متحده عربی را بازپرداخت کرد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور تمام قرض ۳.۴۵ میلیارد دالری خود را به امارات متحده عربی بازپرداخت کرده است.

به گفته بانک مرکزی پاکستان، یک میلیارد دالر در تاریخ ۲۳ اپریل به صندوق توسعه ابوظبی بازگردانده شد و ۲.۴۵ میلیارد دالر باقی‌مانده نیز در اوایل هفته به امارات متحده عربی پرداخت شده بود. این بانک در بیانیه‌ای در شبکه ایکس گفت: «با این پرداخت، بازپرداخت مجموع سپرده‌های ۳.۴۵ میلیارد دالری به امارات تکمیل شد.»

این بازپرداخت پس از آن صورت می‌گیرد که مقام‌های پاکستانی در اوایل ماه جاری اشاره کرده بودند که کشور قصد دارد حدود ۳.۵ میلیارد دالر بدهی خود به امارات را تا پایان اپریل تسویه کند. یک مقام ارشد این اقدام را تصمیمی آگاهانه برای حفظ «وقار ملی» توصیف کرد، با وجود فشار احتمالی بر ذخایر اسعار خارجی.

این وجوه در اصل در سال ۲۰۱۹ به‌عنوان بخشی از حمایت مالی امارات برای کمک به پاکستان در تثبیت تراز پرداخت‌ها فراهم شده بود. با این حال، در ماه مارچ، اسلام‌آباد نتوانست توافقی برای تمدید این تسهیلات به دست آورد—که نخستین مورد از این نوع در هفت سال گذشته بود—و نگرانی‌ها در مورد نیازهای مالی کوتاه‌مدت را افزایش داد.

به‌طور جداگانه، بانک مرکزی گزارش داد که ذخایر ارزی پاکستان تا تاریخ ۱۷ اپریل به ۲۰.۶۳ میلیارد دالر رسیده است. در جریان ماه اپریل، این کشور همچنان ۳ میلیارد دالر سپرده از عربستان سعودی دریافت کرد که شامل یک قسط یک میلیارد دالری در ۲۱ اپریل می‌شود.

وضعیت مالی خارجی پاکستان همچنان تحت فشار قرار دارد، اما در چارچوب تلاش‌های جاری برای ثبات اقتصادی که با اصلاحات مورد حمایت صندوق بین‌المللی پول همراه است، مدیریت می‌شود. تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که خطرات همچنان پابرجاست، به‌ویژه به دلیل نوسانات قیمت انرژی و شرایط محدود بازارهای مالی جهانی.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تنش‌ها در تنگه هرمز؛ ایران کنترول بر مسیر راهبردی را تشدید کرد

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

Published

on

در حالی‌که وضعیت آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده همچنان مبهم باقی مانده است، گزارش‌ها از افزایش کنترول ایران بر تنگه راهبردی هرمز حکایت دارد.

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

محمدباقر قالیباف، رئیس پارلمان ایران گفته است که هرگونه آتش‌بس واقعی زمانی امکان‌پذیر است که محدودیت‌ها بر تجارت دریایی ایران برداشته شود. او محاصره دریایی را نقض توافقات احتمالی خوانده است.

سپاه پاسداران ایران نیز اعلام کرده است که دو کشتی خارجی به دلیل تخطی از مقررات و نداشتن مجوز توقیف شده‌اند. در همین حال، منابع امنیتی از تیراندازی به یک کشتی دیگر بدون وارد شدن خسارت خبر داده‌اند.

ایالات متحده این اقدامات را «دزدی دریایی» توصیف کرده و در مقابل، به اجرای محاصره دریایی و رهگیری برخی کشتی‌های ایرانی ادامه داده است.

این وضعیت باعث نگرانی در بازارهای جهانی انرژی شده و بهای نفت خام برنت به بالای ۱۰۰ دالر در هر بشکه رسیده است.

در همین حال، تلاش‌های دیپلماتیک برای ازسرگیری مذاکرات میان طرفین تاکنون نتیجه‌ای در پی نداشته است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامه این تنش‌ها می‌تواند مسیر تجارت جهانی انرژی را با خطر جدی روبه‌رو سازد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

شهباز شریف از تمدید آتش‌بس استقبال کرد؛ ابراز امیدواری برای توافق صلح در اسلام‌آباد

دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

Published

on

صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، از تصمیم رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، برای تمدید آتش‌بس در درگیری میان ایران و ایالات متحده و اسرائیل استقبال کرده و از آن قدردانی کرده است.

شریف روز چهارشنبه در پیامی گفته است که از اقدام امریکا در پذیرش درخواست پاکستان برای تمدید آتش‌بس قدردانی می‌کند؛ اقدامی که به گفته او، زمینه را برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک فراهم می‌سازد.

وی ابراز امیدواری کرده است که هر دو طرف به رعایت آتش‌بس ادامه دهند و بتوانند در دور دوم گفتگوها که در اسلام‌آباد برگزار می‌شود، به یک توافق جامع صلح دست یابند که به پایان دایمی این درگیری کمک کند.

این در حالی است که دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند گفتگوهای صلح در اسلام‌آباد با هدف کاهش تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل سیاسی در جریان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!