Connect with us

رویداد های اخیر

سه مهاجر افغان در سرمای شدید هنگام عبور غیرقانونی به ایران جان باختند

سه مهاجر افغان در سرمای شدید هنگام عبور غیرقانونی به ایران جان باختند

منتشر شده

در

منابع محلی می‌گویند که سه مهاجر افغان در نتیجه سرمای شدید هوا در ولایت هرات، هنگام تلاش برای عبور غیرقانونی به ایران جان خود را از دست داده‌اند.

یک مقام نظامی افغانستان که خواسته است نامش فاش نشود روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفته است که این افراد در تلاش برای عبور از مرز افغانستان–ایران، به دلیل سردی هوا جان باختند. به گفته او، یک چوپان نیز در منطقه کوهستانی کوهسان بر اثر سرما جانش را از دست داده است.

براساس معلومات، این مهاجران بخشی از یک گروه بودند که روز چهارشنبه قصد عبور به ایران را داشتند، اما از سوی نیروهای مرزی افغانستان متوقف شدند. این مقام افزود که عملیات جست‌وجو همان شب آغاز شد، اما اجساد قربانیان روز پنج‌شنبه پیدا شد.

در همین حال، آمارهای تازه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) نشان می‌دهد که از ماه جنوری تا پایان ماه نوامبر سال ۲۰۲۵، بیش از ۱.۸ میلیون افغان از سوی مقام‌های ایرانی مجبور به بازگشت به افغانستان شده‌اند؛ بازگشت‌هایی که به گفته این نهاد، بیشتر آن‌ها «اجباری و همراه با فشار» بوده است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هشدار داده است که این بازگشت‌های گسترده در شرایط دشوار، فشار سنگینی بر منابع و خدمات محدود افغانستان وارد کرده و خطر جابه‌جایی‌های دوباره، از جمله بازگشت مجدد مهاجران به ایران و پاکستان را افزایش می‌دهد.

هم‌زمان، سازمان عفو بین‌الملل از کشورهای جهان خواسته است تا روند بازگرداندن اجباری افغان‌ها به افغانستان را متوقف کنند و هشدار داده که بازگشت‌کنندگان با «خطر واقعی آسیب‌های جدی» روبه‌رو هستند.

افغانستان که در ماه‌های اخیر شاهد دو زلزله بزرگ بوده و از تغییرات اقلیمی نیز به شدت آسیب‌پذیر است، با چالش‌های متعدد اقتصادی و انسانی دست‌وپنجه نرم می‌کند. این کشور همچنان تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد.

بر اساس اعلام برنامه جهانی غذا، بیش از ۱۷ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی شدید غذایی مواجه‌اند.

رویداد های اخیر

Afghan motorcyclist completes six-month journey across all 34 provinces

He said the country’s improved security was the key factor that enabled him to undertake the nationwide tour.

Published

on

An Afghan traveler has completed a six-month motorcycle journey across all 34 provinces of the country, a trip he said was inspired by his passion for exploring Afghanistan’s diverse cultures and traditions.

According to the Ministry of Information and Culture, Sayed Sajjad Sadat, a resident of Herat originally from Ghazni province, traveled through all 34 provinces and visited more than 80 districts before concluding his journey in Logar province.

Sadat said the purpose of his trip was to meet people from different ethnic communities, learn about their customs, traditions, and cultural heritage, and help promote a better understanding of Afghanistan’s diversity.

He said the country’s improved security was the key factor that enabled him to undertake the nationwide tour.

Sawab Jan Islamyar, Director of Information and Culture in Logar, praised Sadat’s initiative, saying the journey demonstrates that visitors can travel across Afghanistan to experience its natural landscapes, historical landmarks, and rich cultural heritage.

He added that the prevailing security situation has created opportunities for both domestic and international tourists to visit different parts of the country with confidence.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اوچا: بحران بشری در افغانستان تشدید شده؛ تنها ۱۷٪ بودجه طرح کمک‌ها تأمین شده است

اوچا هشدار داده است که این کمبود شدید بودجه، توانایی نهادهای کمک‌رسان را برای پاسخ‌گویی به نیازهای رو به افزایش در سراسر کشور محدود ساخته است.

Published

on

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در افغانستان هشدار داده است که بحران بشری در این کشور در حال تشدید است و میلیون‌ها خانواده با تصمیم‌های دشوار برای بقا روبه‌رو هستند.

اوچا در پیامی در ایکس گفته است که برای بسیاری از افغان‌ها، «ماندن در شرایطی که دسترسی به غذا تضمین نیست» به معنای انتخاب‌های غیرممکن است؛ از جمله تصمیم میان خوردن غذای امروز یا ذخیره آن برای فردا، و انتخاب میان خرید دوا یا نان.

در این پیام تأکید شده است: «حمایت امروز، به معنای بقای فردای میلیون‌ها خانواده افغان است.»

بر اساس معلومات اوچا، طرح نیازها و پاسخ بشردوستانه افغانستان برای سال ۲۰۲۶ تنها ۱۷ درصد تمویل شده است. از مجموع ۱.۷۱ میلیارد دالر مورد نیاز، تاکنون تنها ۲۹۲ میلیون دالر دریافت شده است.

اوچا هشدار داده است که این کمبود شدید بودجه، توانایی نهادهای کمک‌رسان را برای پاسخ‌گویی به نیازهای رو به افزایش در سراسر کشور محدود ساخته است.

این نهاد از جامعه جهانی خواسته است تا حمایت‌های خود را برای جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت انسانی در افغانستان ادامه دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت بلندپایه افغانستان برای اشتراک در مراسم جنازه آیت‌الله خامنه‌ای به ایران سفر کرد

در این هیأت امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، ذاکر جلالی رئیس دوم وزارت خارجه، عبدالله عزام رئیس دفتر ملا برادر و حاجی حکمت رئیس بخش اقتصادی معاونیت اقتصادی نیز شامل هستند.

Published

on

یک هیأت بلندپایه افغانستان به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، برای اشتراک در مراسم جنازه آیت‌الله علی خامنه‌ای به ایران سفر کرده است.

به گفته منابع، در این هیأت امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، ذاکر جلالی رئیس دوم وزارت خارجه، عبدالله عزام رئیس دفتر ملا برادر و حاجی حکمت رئیس بخش اقتصادی معاونیت اقتصادی نیز شامل هستند.

این سفر در حالی انجام می‌شود که ایران در حال برگزاری مراسم گسترده جنازه آیت‌الله خامنه‌ای است؛ مراسمی که مقام‌های ایرانی آن را از بزرگ‌ترین مراسم دولتی در تاریخ ایران توصیف کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، این مراسم شش‌روزه در چندین شهر ایران و عراق برگزار می‌شود و انتظار می‌رود میلیون‌ها نفر در آن اشتراک کنند.

مقام‌های ایرانی تدابیر گسترده امنیتی و لوژستیکی را برای این مراسم روی دست گرفته‌اند و شماری از هیأت‌های خارجی نیز در آن حضور خواهند داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117