Connect with us

صحت

سوانت پابو جایزه نوبل صحی سال ۲۰۲۲ را دریافت کرد

منتشر شده

در

سوانت پابو زیست شناس ۶۷ ساله سویدنی به دلیل تحقیقات خود در زمینه «ژنوم هومینین (انسان‌های نخستین) منقرض شده و روند تکامل انسان» جایزه نوبل صحی ۲۰۲۲ را دریافت کرد.

بر این اساس وی از طریق معلومات ژنوم یک استخوان انگشت نوع «انسان‌ تبار دنیسووا» که ۳۰ هزار سال پیش در کره زمین می‌زیسته ‌اند را کشف کرده است. همچنین ترتیب دهی ژنوم نئاندارتل‌هایی (اجداد اولیه) که بین ۳۵ هزار الی ۲۰۰ هزار سال پیش زندگی کرده‌اند، را به نتیجه رسانده است.

برنده جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۲۲ می‌گوید اصلا فکر نمی‌کرده که تحقیقاتش واجد شرایط دریافت جایزه نوبل باشد.

پابو می‌گوید: «درحالی نوشیدن آخرین گیلاس چای بودم تا بعد آن دنبال دخترم بروم که پیش دایه‌اش بود. من تماسی را از سویدن دریافت کردم و فکر کردم که مربوط به خانه‌ کوچک تابستانی‌ام در سویدن است. فکر کردم که مشکلی درمورد ماشین چمن‌زنی یا مشکل دیگری پیش آمده است.»

پابو می‌گوید که خودش را هرگز در حال دریافت جایزه نوبل تصور نکرده است و می‌گوید: «من قبلا هم دو جایزه دریافت کرده‌ام؛ اما فکر نمی‌کردم که تحقیق من واجد شرایط دریافت جایزه نوبل باشد.»

همچنان کمیته نوبل به این دانشمند جایزه نقدی به ارزش ۱۰ میلیون کرون سویدنی اعطا خواهند کرد.

به گفته پابو، این تحقیق در درجه اول، ارتباط بسیار نزدیکی را نشان می‌دهد و ما در واقع، آن‌قدر ارتباط نزدیکی با یکدیگر داریم که آنها تقریبا در ۵۰ تا ۶۰ هزار سال پیش، در DNA نیاکان بیشتر مردم امروز نقش داشته‌اند که ریشه آنها به بیرون از آفریقا می‌رسد.

وی دراین باره می گوید :«این تنوع می‌تواند بسیاری از چیزها را در فیزیولوژی امروز ما تحت تأثیر قرار داده باشد. درک این موضوع که تا همین اواخر، شاید تا زمان ۱۴۰۰ نسل پیش یا بیشتر، شکل‌های دیگری از انسان‌ها در اطراف وجود داشته‌اند و با اجداد ما ترکیب شده‌اند و در شکل‌گیری امروز ما نقش داشته‌اند، این واقعیت را نشان می‌دهد که ۴۰ هزار سال گذشته در تاریخ بشر کاملا منحصر به‌فرد است؛ زیرا ما تنها شکل انسان در اطراف هستیم. تا آن زمان، تقریبا همیشه انواع دیگری از انسان‌ها وجود داشتند».

این درحالی است که سونه برگسترون پدر پابو نیز در سال ۱۹۸۲ موفق به دریافت این جایزه شده بود.

صحت

جلال جلالی با رئیس مؤسسه زنجیر امید درباره همکاری‌های صحی گفتگو کرد

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه، در دیدار با انتونی دوتامپل، رئیس عمومی مؤسسه زنجیر امید، درباره استراتیژی این مؤسسه، فعالیت‌های مربوط به صحت مادر و طفل، حمایت از خدمات عاجل نسایی و ولادی، فراهم‌سازی برنامه‌های آموزشی به‌منظور ارتقای ظرفیت کارکنان صحی، تجهیز بخش تداوی امراض قلبی شفاخانه اندراگاندی و گسترش هماهنگی و همکاری‌ها در بخش صحت بحث و گفتگو کرد.

وزارت صحت عامه نوشته است که آقای جلالی، همکاری نهادها و مؤسسات همکار را در تقویت سکتور صحت مهم دانسته و خواهان همکاری‌های بیشتر در زمینه توسعه خدمات تداوی امراض قلبی بزرگسالان در شفاخانه صدری ابن‌سینا، تجهیز و معیاری‌سازی بخش تداوی امراض قلبی در شفاخانه اندراگاندی و ارتقای ظرفیت کارکنان صحی شد.

در این دیدار، نمایندگان مؤسسه زنجیر امید بر ادامه همکاری‌های دوامدارشان در حمایت از سکتور صحت افغانستان تأکید کرده و در بخش‌های یادشده، وعده همکاری‌های لازم را سپردند.

Continue Reading

صحت

روز جهانی قابله؛ صندوق جمعیت ملل متحد بر افزایش قابله‌ها برای نجات مادران تأکید کرد

در این پیام آمده است که قابله‌ها نقش حیاتی در نظام صحی ایفا می‌کنند و می‌توانند از بسیاری از مرگ‌های قابل پیشگیری جلوگیری کنند.

Published

on

هم‌زمان با روز جهانی قابله، صندوق جمعیت ملل متحد در افغانستان با نشر پیامی بر اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش قابله‌گی برای کاهش مرگ‌ومیر مادران و نوزادان تأکید کرده است.

این نهاد گفته است که سرمایه‌گذاری روی یک میلیون قابله بیشتر، مؤثرترین راه برای نجات جان مادران و نوزادان به شمار می‌رود، زیرا دسترسی به خدمات مراقبت‌های پیش از زایمان، ولادت مصئون و مراقبت‌های پس از زایمان را گسترش می‌دهد.

در این پیام آمده است که قابله‌ها نقش حیاتی در نظام صحی ایفا می‌کنند و می‌توانند از بسیاری از مرگ‌های قابل پیشگیری جلوگیری کنند، به‌ویژه در کشورهایی مانند افغانستان که با چالش‌های جدی در بخش صحت مادر و کودک روبه‌رو است.

Continue Reading

صحت

مرگ سه تن در پی شیوع مشکوک «هانتاویروس» در یک کشتی تفریحی

مقام‌های صحی هنوز منبع دقیق این شیوع را تأیید نکرده‌اند و بررسی‌ها در این زمینه ادامه دارد، در حالی که وضعیت سایر مسافران و خدمه تحت نظارت قرار دارد.

Published

on

در پی شیوع مشکوک ویروس نادر «هانتاویروس» در یک کشتی تفریحی مربوط به شرکت سفرهای اکتشافی اوشن‌واید سه تن جان باخته‌اند و وضعیت صحی شماری از مسافران و خدمه نگران‌کننده گزارش شده است.

بر اساس گزارش‌ها، این کشتی که از آرجنتاین حرکت کرده بود، در نزدیکی جزایر کیپ‌ورد متوقف شده و برای بیش از ۲۴ ساعت اجازه لنگر و تخلیه مسافران را دریافت نکرده است.

در میان قربانیان، یک زوج هالندی ۷۰ و ۶۹ ساله شامل‌اند که پس از وخامت وضعیت صحی‌شان از کشتی انتقال داده شدند. همچنین یک شهروند دیگر هالند نیز جان باخته و جسد وی هنوز در کشتی باقی مانده است.

در همین حال، یک مسافر ۶۹ ساله بریتانیایی که تنها مورد تأییدشده این ویروس دانسته می‌شود، پس از انتقال عاجل به شفاخانه‌ای در ژوهانسبورگ افریقای جنوبی، تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد. همچنان گزارش شده که دو تن از خدمه کشتی نیز بیمار شده و نیاز فوری به رسیدگی صحی دارند.

مسئولان شرکت اعلام کرده‌اند که با نهادهای صحی در حال همکاری هستند، اما تاکنون اجازه ورود کشتی به بندر کیپ‌ورد صادر نشده است.

هانتاویروس یک بیماری نادر اما خطرناک است که معمولاً از طریق تماس با جوندگان یا فضولات آن‌ها انتقال می‌یابد. علایم ابتدایی آن شبیه آنفلونزا بوده، اما می‌تواند به سرعت به مشکلات شدید تنفسی منجر شود.

مقام‌های صحی هنوز منبع دقیق این شیوع را تأیید نکرده‌اند و بررسی‌ها در این زمینه ادامه دارد، در حالی که وضعیت سایر مسافران و خدمه تحت نظارت قرار دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!