Connect with us

اخبار ساحوی

سیستم جهانی ترانزیت به گونه رسمی در افغانستان فعال شد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

وزارت ترانسپورت میگوید، از این پس، افغانستان از طریق ترانسپورت زمینی با 57 کشور جهانی وصل میشود.

سیستم جهانی ترانزیت یا تیر که از چند سال پیش در افغانستان غیرفعال بود، روز چهارشنبه دوباره به فعالیت آغاز کرد.

این سیستم جهانی ترانسپورت، یا تیر سهولت های را در زمینه تجارت و ترانزیت جهانی فراهم می آورد و در حال حاضر کشورهای عضو این سیستم، بر اساس یک راهکار مشخص، فعالیت های شان را به پیش می برند.

به گفته جارالله منصوری معین وزارت ترانسپورت گفت:” راه اندازی این سیستم، شرایط دشوار در گمرک ها را آسان می سازد و از ضایع شدن وقت نیز جلوگیری میکند”.

به گفته وی افغانستان از این پس با 57 کشور آسیایی، افریقایی و اروپایی از طریق ترانسپورت زمینی، وصل میشود.

از سوی هم عمرزاخیلوال وزیر مالیه کشور گفت:” این سیستم بالای رشد اقتصادی افغانستان نیز تاثیر مثبت برجا خواهد گذاشت و زمینه ها را برای سرمایه گذاری خارجی در بخش معادن در افغانستان نیز هموار خواهد کرد.

در همنین حال خانجان الکوزی معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت: “این سیتم ضمن سهولت ها در بخش ترانسپروت راهکار های واحد را در سیتم ترانسپورت ایجاد خواهد کرد”.

افغانستان از سال 1983 میلادی عضویت کنوانسیون جهانی ترانزیت سازمان ملل  یا (تیر) را به دست آورده است اما به دلایل مختلف، از چند سال به این سو، این سیستم در افغانستان غیرفعال بود.

این سازمان در سال 1948 به هدف ایجاد سهولت در بخش تجارت در ژنیف ا یجاد شد و در حال حاضر 68 کشور عضویت آن را دارند.

Advertisement

اخبار ساحوی

ترمپ: اگر ایران توافق منصفانه را نپذیرد، تمام نیروگاه‌ها و پل‌ها را نابود می‌کنیم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، گفته است که نمایندگان امریکایی روز دوشنبه برای برگزاری دور دوم گفتگوها با ایران به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، سفر خواهند کرد.

آقای ترمپ روز یکشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت که ایالات متحده «یک توافق بسیار منصفانه و معقول» پیشنهاد داده و ابراز امیدواری کرد ایران آن را بپذیرد.

ترمپ هشدار داد در غیر این صورت، امریکا «تمام نیروگاه‌ها و تمام پل‌ها در ایران» را هدف قرار خواهد داد.

او همچنین ادعا کرد که ایران روز گذشته با تیراندازی در تنگه هرمز آتش‌بس را نقض کرده است. به گفته او، این حملات به سمت یک کشتی فرانسوی و یک کشتی باری بریتانیایی انجام شده است.

وی افزود که با وجود اعلام ایران درباره بستن تنگه هرمز، این گذرگاه به دلیل شرایط موجود عملاً محدود شده و به گفته او، ایران روزانه حدود ۵۰۰ میلیون دالر زیان می‌بیند، در حالی که ایالات متحده متحمل هیچ زیانی نمی‌شود.

ترمپ همچنین گفت ایران به‌سرعت و به‌راحتی عقب‌نشینی خواهد کرد و اگر توافق را نپذیرد، انجام اقدامات سخت‌گیرانه برای او «مایه افتخار» خواهد بود؛ اقداماتی که به گفته او، در ۴۷ سال گذشته باید توسط روسای‌جمهور پیشین امریکا انجام می‌شد.

او در پایان نوشت: «وقت آن رسیده است که ماشین کشتار جمهوری اسلامی متوقف شود.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران از بازگشایی تنگه هرمز خبر داد

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرده که به دنبال آتش‌بس در لبنان، عبور و مرور تمامی کشتی‌های تجارتی از تنگه هرمز برای مدت باقی‌مانده آتش‌بس به‌گونه کامل باز شده است.

آقای عرقاچی در ایکس افزوده است که تنگه هرمز از طریق مسیر هماهنگ‌شده‌ای که قبلاً از سوی اداره بنادر و دریانوردی ایران اعلام شده بود، بازگشایی شده است.

از سویی هم، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، در شبکه اجتماعی ایکس از بازگشایی کامل تنگه هرمز از سوی ایران تشکر کرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

چین میان تنش ایران و امریکا؛ تلاش برای حفظ توازن پیش از دیدار با ترمپ

گزارش‌ها می‌افزایند که بیجنگ از انتقاد مستقیم در قبال سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران خودداری کرده و بیشتر بر «ثبات و کاهش تنش» تأکید دارد.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چین در تلاش است نقش دیپلماتیک خود را در قبال جنگ ایران تقویت کند، در حالی‌که خود را برای نشست مهم ماه آینده با رئیس‌جمهور امریکا دونالد ترمپ آماده می‌سازد.

بر اساس این گزارش، دیدار ماه می میان شی جین‌پینگ و ترمپ، مسیر سیاست خارجی بیجنگ در قبال بحران خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داده است؛ در حالی‌که چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان، تلاش دارد امنیت انرژی خود را نیز حفظ کند.

مقام‌ها و تحلیلگران گفته‌اند که چین با حفظ تماس‌های دیپلماتیک با تهران و واشنگتن، تلاش دارد از یک‌سو نقش میانجی را تقویت کند و از سوی دیگر روابط خود را با هر دو طرف متوازن نگه دارد.

به گفته منابع آگاه، چین در آستانه نشست با امریکا، بر موضوعات اقتصادی و تجارتی تمرکز دارد و ممکن است درباره خرید طیاره‌های بوئینگ و محصولات زراعتی نیز توافق‌هایی صورت گیرد.

در همین حال، گزارش‌ها می‌افزایند که بیجنگ از انتقاد مستقیم در قبال سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران خودداری کرده و بیشتر بر «ثبات و کاهش تنش» تأکید دارد.

تحلیلگران معتقدند که چین تلاش دارد با ایجاد روابط متوازن با کشورهایی مانند ایران و هم‌زمان حفظ تعامل با امریکا، موقعیت ژئوپولیتیکی خود را تقویت کند.

با این حال، برخی کارشناسان می‌گویند که توانایی چین در تأثیرگذاری مستقیم بر تحولات خاورمیانه محدود است و نقش آن بیشتر دیپلماتیک و غیرنظامی باقی مانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!