Connect with us

رویداد های اخیر

شماری از متخصصان افغان که سال‌ها در بیرون از افغانستان بودند به کشور برگشتند

منتشر شده

در

هفت تن از چهره‌های متخصص کشور که سال‌های زیادی به دلایل نبود امنیت در بیرون از افغانستان به سر می‌بردند امروز (دوشنبه ۹جوزا) به کابل برگشته و در میدان هوایی کابل از سوی مقام های امارت اسلامی استقبال شدند.

آنها می‌گویند شخصیت‌های علمی زیادی شامل گروه شان است که در کشورهای مختلف زندگی می‌کنند و به زودی آنان نیز به کشور برخواهند گشت.

آنان هدف از برگشت دوباره خود را همکاری با امارت اسلامی در راستای حکومتداری خوب برای مردم بیان می‌کنند.

فضل‌الله جلیلی، مدیر اسبق تعلیم و تربیه شرکت هوایی آریانا می‌گوید که:” تعداد ما در این گروپ به بیش از ۲۰۰ تن میرسد و کسانی که در گروه ما استند پایین ترین درجه تحصیل شان لیسانس است و ماستری و دکترا زیاد داریم و در میان ما کسانی است که در حکومت غنی و کرزی پیشنهاد وزارت را رد کرده اند”.

عبدالمتین صافی، متخصص طب می‌گوید که:”ما در سکتورهای مختلف پیشنهادها و مشوره‌های داریم که امارت اسلامی می‌تواند در صورت ضرورت آن را در پالیسی خود جا بدهد و برای خدمت به وطن استفاده کند تا مشکلات فعلی در کشور حل گردد.”

سخنگوی کمیسیون دعوت شخصیت‌های افغان با استقبال از برگشت این افراد متخصص می‌گوید در چند روز اخیر ده‌ها تن از مقام‌های بلند رتبه و پایین رتبه دولت پیشین نیز با این کمیسیون تماس داشته اند و قرار است به زودی در هماهنگی با کمیسیون دعوت شخصیت‌های افغان دوباره به کشور برگردند.

احمدالله وثیق، سخنگوی کمیسیون دعوت شخصیت‌های افغان می‌گوید که:”درحال حاضر ده‌ها تن از کسانی که در نظام قبلی در چوکی بلند و پایین کار می کردند آنها با ما تماس داشتند و در میان شان والی‌ها، معینان، رییسان عمومی و برخی چهره‌های سیاسی اند که به زدوی کابل خواهند آمد.”

این درحالیست که پس از تحولات اخیر و سقوط دولت پیشین شماری زیادی از سیاست گران، مقام‌های بلند رتبه دولتی و چهره‌های علمی، کشور را ترک کرده و به بیرون از افغانستان رفته اند.

اما امارت اسلامی می‌گوید که با ایجاد کمیسیون دعوت شخصیت‌های افغان تلاش می‌کند زمینه برگشت دوباره این شخصیت‌ها را به افغانستان مهیا سازد.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!