Connect with us

اخبار ساحوی

شماری زیادی از افراد بدون داشتن اسناد قانونی و موجه، در باز داشتگاه بگرام زندانی اند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

کمیته موظف از سوی رییس جمهور برای تعیین سرنوشت زندانیان بگرام میگوید : در این بازداشتگاه شماری زیادی افراد بیگناه زندانی استند که روند آزاد سازی آنان ادامه دارد.

گفته میشود که از زمان واگذاری کنترول این باز داشتگاه به دولت افغانستان شماری از این زندانیان برای دومین بار است که رها میشوند.

اینبار بروز چهار شنبه (16 اسد) 85 تن از افراد کسانی که در جریان عملیات های شبانه از سوی نیرو های امنیتی افغان و خارجی بازداشت شده بودند و از چند سال به این سو در این باز داشتگاه بگرام زندانی بودند رها شدند.

بازداشتگاه بگرام یکی از بزرگترین بازداشتگاه های افغانستان است که بیش از چهار ماه میشود کنترول آن از نیرو های خارجی به دولت افغانستان واگذار شده است.

گفته میشود، در این باز داشتگاه افراد خطرناک مربوط به شبکه های تروریستی نیز در بند استند، اما حکومت افغانستان ادعا میکند که در این باز داشتگاه افراد بیگناه نیز زندانی اند.

رییس جمهور کرزی برای تعیین سرنوشت این زندانیان چند ماه پیش کمیته ی را توظیف کرده بود، حالا این کمیته بیگناهی شماری زیادی از این زندانیان را تایید میکند.

عبدالشکور دادرس عضو کمیته تعیین سرنوشت زندانیان بگرام میگوید: “تا جائیکه ما دوسیه ها را بررسی کردیم اکثریت مطلق شان دلایلی را که مبنی بر الزامیت شان بود وجود نداشت بناً ما مطابق به قاعده کلی که هم افغانستان شمول است و هم جهان شمول و هم حقوق اسلام آنرا حکم کرده مطابق به قوانین نافظه کشور براعت شان را تصویب کردیم”.

مسوولان باز داشتگاه بگرام میگویند، در یک سال و شش ماه گذشته حدود 2700 تن از زندانیان این بازداشتگاه از بند رها شده اند.

این مسوولان جریان تحقیق از این زندانیان را شفاف میخوانند و میگویند، پرونده های تمام زندانیان این باز داشتگاه زیر بررسی قرار دارد.

Advertisement

اخبار ساحوی

ایران از بازگشایی تنگه هرمز خبر داد

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرده که به دنبال آتش‌بس در لبنان، عبور و مرور تمامی کشتی‌های تجارتی از تنگه هرمز برای مدت باقی‌مانده آتش‌بس به‌گونه کامل باز شده است.

آقای عرقاچی در ایکس افزوده است که تنگه هرمز از طریق مسیر هماهنگ‌شده‌ای که قبلاً از سوی اداره بنادر و دریانوردی ایران اعلام شده بود، بازگشایی شده است.

از سویی هم، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، در شبکه اجتماعی ایکس از بازگشایی کامل تنگه هرمز از سوی ایران تشکر کرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

چین میان تنش ایران و امریکا؛ تلاش برای حفظ توازن پیش از دیدار با ترمپ

گزارش‌ها می‌افزایند که بیجنگ از انتقاد مستقیم در قبال سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران خودداری کرده و بیشتر بر «ثبات و کاهش تنش» تأکید دارد.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چین در تلاش است نقش دیپلماتیک خود را در قبال جنگ ایران تقویت کند، در حالی‌که خود را برای نشست مهم ماه آینده با رئیس‌جمهور امریکا دونالد ترمپ آماده می‌سازد.

بر اساس این گزارش، دیدار ماه می میان شی جین‌پینگ و ترمپ، مسیر سیاست خارجی بیجنگ در قبال بحران خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داده است؛ در حالی‌که چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان، تلاش دارد امنیت انرژی خود را نیز حفظ کند.

مقام‌ها و تحلیلگران گفته‌اند که چین با حفظ تماس‌های دیپلماتیک با تهران و واشنگتن، تلاش دارد از یک‌سو نقش میانجی را تقویت کند و از سوی دیگر روابط خود را با هر دو طرف متوازن نگه دارد.

به گفته منابع آگاه، چین در آستانه نشست با امریکا، بر موضوعات اقتصادی و تجارتی تمرکز دارد و ممکن است درباره خرید طیاره‌های بوئینگ و محصولات زراعتی نیز توافق‌هایی صورت گیرد.

در همین حال، گزارش‌ها می‌افزایند که بیجنگ از انتقاد مستقیم در قبال سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران خودداری کرده و بیشتر بر «ثبات و کاهش تنش» تأکید دارد.

تحلیلگران معتقدند که چین تلاش دارد با ایجاد روابط متوازن با کشورهایی مانند ایران و هم‌زمان حفظ تعامل با امریکا، موقعیت ژئوپولیتیکی خود را تقویت کند.

با این حال، برخی کارشناسان می‌گویند که توانایی چین در تأثیرگذاری مستقیم بر تحولات خاورمیانه محدود است و نقش آن بیشتر دیپلماتیک و غیرنظامی باقی مانده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

آیا ایران می‌تواند در تنگه هرمز پول وضع کند؟

رویترز گزارش می‌دهد که هیچ سازوکار اجرایی مستقیم برای اعمال کنوانسیون سازمان ملل درباره حقوق دریاها وجود ندارد.

Published

on

خبرگزاری رویترز در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا ایران از نظر حقوقی می‌تواند بر عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه هرمز پول وضع کند یا خیر.

بر اساس این گزارش، تهران در تلاش است تا با وضع پول بر کشتی‌ها، در هماهنگی با سپاه پاسداران، کنترول بیشتری بر تنگه هرمز ایجاد کند و عبور امن کشتی‌ها را تضمین نماید.

تنگه هرمز چیست؟

تنگه هرمز آب‌راهی است که خلیج فارس را به خلیج عمان وصل می‌کند و در آب‌های سرزمینی ایران و عمان قرار دارد. این مسیر یکی از مهم‌ترین شاهراه‌های انتقال انرژی در جهان محسوب می‌شود و حدود ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند.

طول این آب‌راه حدود ۱۶۷ کیلومتر است و در باریک‌ترین نقطه آن، دو کانال رفت و برگشت برای کشتی‌ها با یک منطقه حائل جدا شده وجود دارد.

رویترز می‌نویسد که ایران پس از حملات امریکا و اسرائیل، این مسیر را عملاً محدود کرده و خواستار دریافت پول به‌عنوان یکی از شرایط پایان تنش‌ها شده است. با این حال، وضعیت عملی دریافت این پول هنوز مشخص نیست.

قانون بین‌المللی چه می‌گوید؟

کنوانسیون سازمان ملل درباره حقوق دریاها که در سال ۱۹۸۲ تصویب و از ۱۹۹۴ اجرایی شده، حق «عبور ترانزیتی» بدون مانع را در تنگه‌های بین‌المللی تضمین می‌کند.

این معاهده به کشورهای ساحلی اجازه تنظیم عبور در محدوده آب‌های سرزمینی را می‌دهد، اما باید عبور بی‌ضرر کشتی‌ها را نیز تضمین کنند.

با این حال، ایران و ایالات متحده این کنوانسیون را امضا نکرده‌اند، موضوعی که بحث‌های حقوقی درباره الزام‌آور بودن آن را پیچیده‌تر ساخته است.

امکان چالش پول

رویترز گزارش می‌دهد که هیچ سازوکار اجرایی مستقیم برای اعمال کنوانسیون سازمان ملل درباره حقوق دریاها وجود ندارد. هرچند دادگاه‌های بین‌المللی می‌توانند رأی صادر کنند، اما توان اجرایی مستقیم ندارند.

در عین حال، کشورها و شرکت‌ها می‌توانند با تغییر مسیر کشتی‌ها یا اعمال تحریم‌های هدفمند علیه نهادهای مرتبط با پرداخت پول، با این اقدام مقابله کنند.

این گزارش می‌افزاید که برخی شرکت‌ها هم‌اکنون در حال بررسی مسیرهای جایگزین برای عبور از تنگه هرمز هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!