Connect with us

رویداد های اخیر

شهباز شریف: امارت اسلامی از عبور جنگجویان به پاکستان جلوگیری کنند

منتشر شده

در

صدراعظم پاکستان روز سه‌شنبه (۱۰اسد) از امارت اسلامی افغانستان خواست تا برای جلوگیری از عبور جنگجویان از مرز برای انجام حملاتی مانند حمله مرگبار اخیر تلاش بیشتری انجام دهند.

این خواست صدراعظم پاکستان چند روز پس از آن مطرح می‌شود که یک حمله کننده انتحاری تجمع انتخاباتی حامیان مولانا فضل الرحمن را روز یک‌شنبه در منطقه باجور هدف قرار داد و در نتیجه ده‌ها تن کشته شدند و شماری هم زخم برداشتند. شمار قربانیان این حمله روز سه شنبه پس از مرگ آنانی که به شدت زخمی شده بودند و در شفاخانه پیشاور پاکستان منتقل شده بودند، به ۵۵ تن افزایش یافت.

گروه داعش مسئولیت حمله به همایش حزب فضل الرحمان را به عهده گرفت.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان گفته است که جنگجویان در داخل افغانستان پناهگاه دارند و در آنجا دوباره منسجم و مسلح می‌شوند و سپس به پاکستان نفوذ می‌کنند و حملات ضد حکومتی را انجام می‌دهند.

شریف در هنگام عیادت از برخی زخمی‌ها در شفاخانه‌ای در پیشاور گفت حاکمیت امارت اسلامی «باید اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از استفاده تروریسم فراملی از خاک خود انجام دهد.»

همزمان با این وزیر خارجه پاکستان می‌گوید موقف پاکستان در برابر افغانستان واضح است و آنان از حکومت کنونی در افغانستان می‌خواهند تا خاک این کشور برای فعالیت‌های تروریستی استفاده نشود.

بلاول بوتو زرداری می‌گوید اگر حکومت سرپرست افغانستان به همکاری پاکستان در نبرد با تروریزم نیاز داشته باشد اسلام‌آباد آماده است دراین خصوص با کابل همکاری کند.

زرداری مدعی است که تسلیحات بجامانده از امریکا و ناتو درا ختیار تروریزم و گروه‌های جنایت پیشه قرار گرفته است و این امنیت پاکستان را با چالش روبه‌رو کرده است.

بلاول بوتو زرداری، وزیرخارجه پاکستان می‌گوید که:«امریکا و ناتو تسلیحات خود را در افغانستان رها کرده و این کشور را ترک کردند اکنون این تسلیحات در دست تروریزم افتاده است نه تنها در دست تروریزم بلکه در دست گروه‌های جنایت کار افتاده است، این یک تهدید برای امنیت پاکستان است امیدوارم با دولت افغانستان یکجا علیه این تهدید مقابله کنیم. ما می‌خواهیم حکومت سرپرست علیه گروه‌های که امنیت پاکستان را مختل می‌کند اقدام کند. طالبان (امارت اسلامی) باید به تعهدات خود عمل کنند اگر آنها به کمک و همکاری پاکستان نیاز دارند با آنها باید همکاری صورت بگیرد.»

وی همچنان از امارت اسلامی خواسته است تا نگذارد قلمرو این کشور علیه کشوری دیگر استفاده شود.

آقای زرداری می‌گوید که:«ما از حکومت سرپرست افغانستان این مطالبه را کرده ایم که نگذارند قلمرو این کشورعلیه کشوری دیگر استفاده شود این به نفع هر دو کشوراست که تروریزم از بین برده شود. می‌دانیم که دولت افغانستان برای ساختن یک اردوی قوی ویک نیروی مرزی قوی به وقت نیازدارد، اما کافی است حکومت موقت افغانستان قصد و نیت مبارزه با تروریزم را داشته باشد.»

درهمین حال، سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید که امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در منطقه استفاده شود.

متیومیلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید که:«ما در جلسات و دیدارهای مان با طالبان (امارت اسلامی) به آنها واضح کرده ایم که مهم است که آنها اجازه ندهند افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در منطقه یا هر جایی استفاده شود. ایالات متحده در حال حاضرچندین برنامه ظرفیت سازی مبارزه با تروریزم در پاکستان را تامین مالی می‌کند وما به این کار ادامه خواهیم داد.»

امارت اسلامی اما می‌گوید اجازه نمی‌دهد در افغانستان مخفی گاه‌های تروریزم ایجاد شود و خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه به شمول پاکستان استفاده شود.

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فایننشل تایمز: جهان باید برای جلوگیری از جنگ تمام عیار افغانستان و پاکستان وارد عمل شود

Published

on

روزنامه فایننشل تایمز در مقاله‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، هشدار داد که افزایش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان خطر تبدیل شدن به یک درگیری گسترده‌تر را به همراه دارد و جامعه بین‌المللی باید فوراً با این منطقه مجدداً وارد تعامل شود.

این نشریه خاطرنشان کرد که تقریباً پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، توجه جهانی به افغانستان تا حد زیادی کاهش یافته است. این نشریه محدودیت‌ها بر زنان و وخامت روابط بین کابل و اسلام‌آباد را برجسته کرد.

طبق این مقاله، روابط پاکستان با امارت اسلامی از سال ۲۰۲۱ به شدت رو به وخامت گذاشته است چنانچه اسلام‌آباد مقامات افغان را به پناه دادن به گروه‌های شبه‌نظامی مسئول حملات در داخل پاکستان متهم می‌کند – ادعایی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

هفته‌های اخیر شاهد افزایش خشونت‌ها، از جمله حملات هوایی و درگیری‌هایی بوده است که طبق گزارش‌ها بیش از یک هزار نفر را کشته و بیش از صدهزار تن دیگر را آواره کرده است. یکی از مرگبارترین حوادث، حمله هوایی به یک مرکز ترک اعتیاد در کابل بود که به گفته مقامات افغان صدها نفر در آن جان باختند. این روزنامه هشدار داد که ادامه تشدید تنش‌ها می‌تواند آسیای جنوبی و مرکزی را بی‌ثبات کند و افغانستان را بار دیگر به مرکزی برای فعالیت‌های شبه‌نظامیان تبدیل کند.

این روزنامه همچنان از پالیسی نظامی پاکستان انتقاد کرد و گفت که حملات هوایی به تنهایی نمی‌تواند به فعالیت شبه‌نظامیان پایان دهد.

این روزنامه از قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده و چین، خواست تا نقش دیپلوماتیک فعال‌تری ایفا کنند. همچنین به منافع استراتژیک چین در منطقه اشاره شده و پیشنهاد داده شده که بیجینگ می‌تواند به عنوان میانجی پا پیش بگذارد.

با وجود تلاش‌های ناموفق گذشته برای صلح، فایننشل تایمز تأکید کرد که بی‌تفاوتی جهان خطرات بسیار زیادی به همراه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید سرمنشی ملل متحد بر سرمایه‌گذاری در شبکه‌های آب

Published

on

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد، در پیامی به مناسبت روز جهانی آب، تأکید کرد که دسترسی به آب صحی برای حفاظت از حقوق و سلامت زنان و دختران ضروری است و از دولت‌ها خواست تا اقدامات جدی‌تری در این رابطه انجام دهند.

گوترش در پیام خود هشدار داد که زنان و دختران در جاهایی که خدمات آبرسانی و حفظ الصحه ناکافی است، بیشترین بار را متحمل می‌شوند. بسیاری از آنها مجبور به استفاده از امکانات غیرمصون، مراقبت از بستگان مبتلا به بیماری‌های ناشی از آب و صرف ساعت‌ها وقت برای به دست آوردن آب هستند – که با آن اغلب از آموزش و فرصت‌ها محروم می‌شوند.

گوترش با برجسته کردن موضوع امسال، «جایی که آب جریان دارد، برابری رشد می‌کند»، گفت که بهبود وضعیت دسترسی به آب می‌تواند نقش کلیدی در پیشبرد برابری جنسیتی داشته باشد.

او از دولت‌ها خواست تا با بهبود ارائه خدمات، تقویت ظرفیت نیروی کار و تضمین تأمین مالی پایدار، سرمایه‌گذاری در شبکه‌های آب و حفظ الصحه را افزایش دهند. او همچنین از کشورهای توسعه‌یافته خواست تا با به اشتراک گذاشتن تکنالوژی، تخصص و بودجه برای ایجاد زیرساخت‌های مقاوم از این تلاش‌ها حمایت کنند.

سرمنشی سازمان ملل متحد بر اهمیت مشارکت زنان در روندهای تصمیم‌گیری برای اطمینان از برآورده شدن مؤثر نیازهای جامعه توسط سیستم‌های آب تأکید کرد.

گوترش ضمن اشاره به اینکه کمبود آب می‌تواند به درگیری دامن بزند، گفت که این موضوع می‌تواند همکاری و صلح را نیز تقویت کند.

او گفت: «بیایید با هم آب را به نیرویی برای برابری جنسیتی تبدیل کنیم.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!