Connect with us

جهان

شهباز شریف صدراعظم پاکستان خواستار مذاکره با هند شد

منتشر شده

در

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان به همتای هندی خود پیشنهاد داده است تا با میانجیگری امارات گفتگوهایی را در مورد مسائل باقیمانده میان دو کشور از جمله موضوع مورد مناقشه کشمیر آغاز کنند.

به گزارش رویترز، شریف در گفتگو با شبکه خبری العربیه که از تلویزیون دولتی پاکستان بازپخش شد، گفت:«پیام من به رهبری هند و نارندرا مودی صدراعظم این کشور این است که برای حل مسائل حساس دو جانبه مانند کشمیر گفتگو کنیم.»

شریف تاکید کرد که جنگ میان دو کشور چیزی جز بدبختی، فقر و بیکاری به ارمغان نیاورده است.

وی افزود: «ما می‌خواهیم با کاهش فقر به رفاه برسیم و امکانات تعلیمی، صحی و اشتغال را برای مردم خود فراهم کنیم و منابع را برای بمب و مهمات هدر ندهیم، این پیامی است که من می‌خواهم به صدراعظم هند بدهم.»

با این حال، در بیانیه‌ای که دفتر شریف پس از پخش این مصاحبه منتشر کرد، آمده است، چنین مذاکراتی تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که هند وضعیت خودمختار بخشی از کشمیر را که در سال ۲۰۱۹ لغو شد، بازگرداند.

در این بیانیه آمده است: «بدون انجام این شرط توسط هند، مذاکره امکان پذیر نیست.»

هند هنوز اظهار نظری در این خصوص نکرده است. دهلی نو در گذشته چنین درخواست‌هایی از سوی پاکستان درباره وضعیت کشمیر را نادیده گرفته است.

شریف در این مصاحبه گفته است که در سفر اخیرش به امارات این موضوع را با شیخ محمد بن زاید امیر امارات در میان گذاشته است.

وی در خصوص شیخ زاید گفت: «وی برادر پاکستان است و روابط خوبی با هند دارد. شیخ محمد بن زاید می‌تواند نقش بسیار مهمی برای آوردن دو کشور به میز گفتگو ایفا کند.»

این دو قدرت هسته‌ای و رقیب اصلی از زمان استقلال از سلطه انگلیس در سال ۱۹۴۷، سه جنگ را پشت سر گذاشتند. دو مورد از این جنگ‌ها بر سر کشمیر منطقه‌ای مورد مناقشه در هیمالیا که هر دو کشور ادعای مالکیتش را می‌کنند بود.

در حال حاضر هر کدام نیمی از این منطقه را در اختیار خود دارند.

دو همسایه در سال ۲۰۱۹ دوباره به جنگ نزدیک شدند؛ زمانی که هند به پاکستان حمله هوایی کرد تا خواست به قول خودش یک مرکز آموزشی شبه‌نظامیان را هدف قرار دهد.

وقتی که هند در اواخر سال ۲۰۱۹ به طور یکجانبه وضعیت خودمختار بخشی از کشمیر تحت اداره خود را لغو کرد، تنش‌ها دوباره شعله‌ور شد.

هند با یک دهه شورش در کشمیر روبه رو است و در این باره پاکستان را به تحریک اهالی متهم می‌کند؛ اتهامی که اسلام آباد آن را رد می‌کند.

گفتگوهای رسمی میان دو کشور از آن زمان به حالت تعلیق درآمده است. اگرچه برخی تلاش‌های سیاسی در پشت صحنه به منظور از سرگیری مذاکرات صورت گرفت. یکی از این موارد در سال ۲۰۲۱ با میانجیگری امارات انجام شد.

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!