Connect with us

رویداد های اخیر

شورای امنیت از امارت اسلامی خواست تا محدودیت‌های وضع شده بر زنان را لغو کنند

منتشر شده

در

 شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه که با ۱۵رای مثبت به تصویب رسیده خواسته است تا فوراْ اقدامات و محدودیت‌ها در برابر زنان و دختران، از جمله آموزش، تحصیل و کار زنان لغو شود.

نماینده امارت متحده عربی در این شورا ممونوعیت‌ها بر آموزش و کار زنان را در تاریخ سازمان ملل بی پیشنه توصیف کرده است.

امارت اسلامی اما بارها گفته است که متعهد به رعایت حقوق اسلامی زنان است و با اینگونه دخالت‌ها مخالف است.

شورای امنیت سازمان ملل روز گذشته (پنج‌شنبه ۷ثور) قطعنامه در مورد ممنوعیت کار زنان از سوی حکومت سرپرست را به رای گیری گذاشته اند و قطعنامه با ۱۵رای مثبت اعضای شورای امنیت به تصویب رسید.

در این قطعنامه از رهبران امارت اسلامی خواسته شده تا فوراً اقدامات و محدودیت‌‌ها در برابر زنان و دختران، از جمله آموزش تحصیل و کار زنان را لغو کنند.

این قطعنامه که از سوی امارات متحده عربی و جاچان ارایه می‌شد نماینده امارات متحده عربی ممنوعیت‌ها بر کار زنان در تاریخ سازمان ملل متحد را بی پیشنه توصیف کرد ه است.

چنانچه نماینده جاپان گفته که این ممنوعیت حاکمان جدید افغانستان حقوق بشر و اصول بشردوستانه را تضعیف می‌کند.

لانا نسیبه، نماینده امارات متحده عربی در سازمان ملل می‌گوید که:«امروز شورای امنیت سازمان ملل تصمیم طالبان (امارت اسلامی افغانستان) مبنی بر ممنوعیت کار زنان در ادارات سازمان ملل را محکوم می‌کنند، این موضوع بی پیشنه در تاریخ سازمان ملل متحد خوانده شده است ما نه تنها ممنوعیت کار زنان را به شدت محکوم می‌کنیم بل از حاکمان باالفعل افغانستان می‌خواهیم که به سرعت تصمیم خود را لغو کنند و به تمام حقوق زنان و دختران افغان احترام بگذارند.»

امیر ایشیکان، نماینده جاپان در سازمان ملل می‌گوید که:«این تصمیم در کنار سایر حقوق اولیه تاثیر منفی و شدید بر عملیات کمک رسانی سازمان ملل در سراسر افغانستان خواهد داشت از جمله ارائه کمک‌های نجات بخش و خدمات اساسی به آسیب پذیرترین افراد در افغانستان.»

نماینده کشور روسیه همچنان خواستار مشارکت کامل، برابر، معنادار و ایمن زنان و دختران در همه عرصه‌ها در افغانستان شده‌ است.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان می‌گوید که:«از رهبران طالبان (امارت اسلامی افغانستان) می‌خواهیم تا به سرعت تصمیم خود را لغو کنند، ما همچنان خواستار مشارکت کامل، برابر، معنادار و ایمنی زنان و دختران در همه عرصه‌ها در افغانستان هستیم.»

از سوی هم ممنوعیت کار زنان در ادارات بین‌المللی، دسترسی به کمک‌های اولیه و بشردوستانه را برای ۲۸ میلیون افغان نیازمند دشوار می‌سازد این مطلب را نماینده بریتانیا در شورای امنیت سازمان ملل نیز بیان کرده است.

باربارا وودوارد، نماینده بریتانیا در سازمان ملل می‌گوید که:«ممنوعیت کار زنان در ادارات سبب شده است تا بحران بشری در این کشور افزایش یابد و حدود ۲۸میلیون تن نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارند، بناء ما این تصمیم آنها را محکوم کرده و از آنان می‌خواهیم که هرچه زودتر تصمیم شان را تغییر دهند و به حقوق اولیه زنان و دختران احترام قایل شوند.»

درهمین حال، نماینده چین در این سازمان یکبار دیگر از امریکا می‌خواهد که ذخایر ارزی افغانستان را آزاد سازند.

نماینده چین در سازمان ملل گفته است که:«چین به عنوان نزدیکترین همسایه و دوست افغانستان آماده همکاری با این کشور هست و ما از ایالات متحده می‌خواهیم که برای حل مشکلات اقتصادی در افغانستان و بهبود وضعیت بشری در افغانستان پول‌های منجمد شده بانک مرکزی این کشور را آزاد کند.»

امارت اسلامی هرچند که در مورد قطع نامه شورای امنیت سازمان ملل تاکنون واکنشی نداشته است، اما سخنگویان امارت اسلامی  بارها گفته اند که امارت اسلامی متعهد به رعایت حقوق اسلامی زنان است و با اینگونه دخالت‌های خارجی مخالف است.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!